Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τρεις χώρες του ΝΑΤΟ θα στείλουν τα πολεμικά τους πλοία στις ακτές της Ουκρανίας

Τρεις χώρες του ΝΑΤΟ θα στείλουν τα πολεμικά τους πλοία στις ακτές της Ουκρανίας
Μνημόνιο συνεργασίας Βουλγαρίας, Τουρκίας και Ρουμανίας στη Μαύρη Θάλασσα 
Μνημόνιο θα υπογραφεί σήμερα 11/1 στην Κωνσταντινούπολη μεταξύ εκπροσώπων χωρών της Βουλγαρίας, της Τουρκίας και της Ρουμανίας.
Σύμφωνα με το Bloomberg, το μνημόνιο αφορά στη δημιουργία Ναυτικής Ομάδας Αντιμετώπισης Ναρκών στη Μαύρη Θάλασσα (MSM Black Sea).
Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι να διασφαλίσει την ασφάλεια των θαλάσσιων οδών στη Μαύρη Θάλασσα και να αντιμετωπίσει την απειλή των ναρκών, η οποία έχει ενταθεί από το ξέσπασμα της σύγκρουσης στην Ουκρανία.
Όπως αναφέρεται, η αποστολή είναι καθαρά ειρηνικού χαρακτήρα και δεν στοχεύει σε καμία συγκεκριμένη χώρα.
Αναμένεται ότι η δημιουργία αυτής της ομάδας θα συμβάλει στη βελτίωση της αλληλεπίδρασης και των σχέσεων καλής γειτονίας μεταξύ των χωρών που συμμετέχουν.
Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η παρουσία αυτής της ομάδας δεν αντικαθιστά την παρουσία του ΝΑΤΟ στην περιοχή και δεν επηρεάζει τις συνεχιζόμενες αποτρεπτικές και αμυντικές δραστηριότητες της Συμμαχίας στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας.
Ωστόσο, αυτό θα ενισχύσει την παρουσία των δυνάμεων του ΝΑΤΟ κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας.
Ο κύριος στόχος της πρωτοβουλίας της Κωνσταντινούπολης είναι η εκκαθάριση ναρκών που βρίσκονται σε ορισμένες περιοχές της Μαύρης Θάλασσας. Ένας βασικός στόχος είναι να αποκλειστούν άλλα μέλη του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου, από τις προσπάθειες περιφερειακής ασφάλειας για την αποφυγή κλιμάκωσης των εντάσεων.
Πρέπει να τονιστεί ότι, παρά το γεγονός ότι και οι τρεις χώρες που συμμετέχουν στον συνασπισμό είναι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ, η πρωτοβουλία δεν θεωρείται δράση της Συμμαχίας.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης