Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τα ρωσικά drones δεν επιτρέπουν στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις να εγκαταλείψουν τα καταφύγιά τους

Τα ρωσικά drones δεν επιτρέπουν στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις να εγκαταλείψουν τα καταφύγιά τους
H Ρωσία έχει έναν ισχυρό «στρατό με drone», ενώ οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν έχουν τέτοιες δυνατότητες
Τα συνεχή χτυπήματα από ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη αναγκάζουν στρατιώτες των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων να κρύβονται σε καταφύγια για μεγάλο χρονικό διάστημα, δήλωσε ο διοικητής μιας διμοιρίας αναγνώρισης της 28ης χωριστής μηχανοκίνητης ταξιαρχίας των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων με το διακριτικό κλήσης «Κριμαία» σε συνέντευξή του στην η έκδοση Ukrayinska Pravda.
«Τώρα σχεδόν δεν βγαίνουμε από τις τρύπες μας, γιατί τα Ρωσικά drones κρέμονται και ρίχνουν συνεχώς χειροβομβδίες.
Ο αξιωματικός πληροφοριών επιβεβαίωσε ότι η Ρωσία έχει έναν ισχυρό «στρατό με drone», ενώ οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν έχουν τέτοιες δυνατότητες.
Σύμφωνα με τον ίδιο, τα drones εξέπληξαν ακόμη και εκείνους τους στρατιώτες που είχαν συνηθίσει προηγουμένως στη συνεχή υπεροχή των Ρώσων σε ισχύ πυρός.
Θα έλεγα ότι τώρα είναι απλώς ένα καρουζέλ - τα drones δεν προσγειώνονται, δουλεύουν συνεχώς.
Αυτό δεν έχει ξανασυμβεί
Νωρίτερα, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων Valery Gerasimov σημείωσε ότι τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη έχουν γίνει αναπόσπαστο στοιχείο των σύγχρονων πολεμικών επιχειρήσεων.
Σύμφωνα με τον ίδιο, τα drones επιτρέπουν στον στρατό να διεξάγει 24ωρη αναγνώριση και να χτυπά ολόκληρο το φάσμα των στρατιωτικών εγκαταστάσεων και εξοπλισμού.
Ο Gerasimov σημείωσε ότι η Ρωσία βελτιώνει συνεχώς τα drones της με βάση την εμπειρία της ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης