Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επίτροπος Breton: O Trump δε βοηθούσε την Ευρώπη σε σενάριο πολέμου - Προανήγγειλε το θάνατο του ΝΑΤΟ

Επίτροπος Breton: O Trump δε βοηθούσε την Ευρώπη σε σενάριο πολέμου - Προανήγγειλε το θάνατο του ΝΑΤΟ
«Παρεμπιπτόντως, το ΝΑΤΟ είναι νεκρό» και «θα φύγουμε από το ΝΑΤΟ», είπε επίσης ο Trump στην von der Leyen
Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα βοηθήσουν ποτέ την Ευρώπη εάν δεχθεί επίθεση, θα εγκαταλείψουν το ΝΑΤΟ που είναι ήδη νεκρό, είχε πει το 2020 ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen, σύμφωνα με τον επίτροπο Thierry Breton.
«Πρέπει να καταλάβετε ότι εάν η Ευρώπη δεχθεί επίθεση, δεν θα έρθουμε ποτέ να σας βοηθήσουμε και να σας υποστηρίξουμε», αφηγήθηκε ο Breton ότι είπε ο Trump κατά τη διάρκεια συνάντησης – στην οποία συμμετείχε ο ευρωπαίος επίτροπος – στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, τον Ιανουάριο του 2020.
«Παρεμπιπτόντως, το ΝΑΤΟ είναι νεκρό» και «θα φύγουμε από το ΝΑΤΟ», είπε επίσης ο Trump, σύμφωνα με τον αξιωματούχο της Κομισιόν.
Εν συνεχεία, ο Breton είπε πως ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ ανέφερε: «Μου χρωστάτε 400 δισεκατομμύρια δολάρια! Γιατί δεν πληρώσατε, εσείς οι Γερμανοί, όσα έπρεπε να πληρώσετε για την άμυνα».
Ο Donald Trump θεωρείται φαβορί για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές του 2024, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις που προβλέπουν μια αμφίρροπη αναμέτρησή του με αντίπαλο τον Δημοκρατικό Joe Biden.
Στην προηγούμενη θητεία του στον Λευκό Οίκο (2017-2021), ο Trump είχε έρθει κατ’ επανάληψη σε ρήξη με παραδοσιακούς συμμάχους των ΗΠΑ σχετικά με το εμπόριο και τις αμυντικές δαπάνες.
Στη διάρκεια αυτής της προεκλογικής εκστρατείας, δεν έχει δώσει παρά ελάχιστες ενδείξεις για την εξωτερική πολιτική που σκοπεύει να ακολουθήσει εάν εξασφαλίσει μια δεύτερη προεδρική θητεία.
Ο ισχυρισμός ότι θα μπορούσε να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία εντός 24 ωρών, είχε προκαλέσει ανησυχία σε αρκετές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.
Εκπρόσωπος του προεκλογικού επιτελείου του Biden σχολίασε: «Η αντίληψη ότι θα εγκατέλειπε τους συμμάχους μας εάν δεν γινόταν αυτό που ήθελε, καταδεικνύει αυτό που ήδη γνωρίζουμε για τον Donald Trump: ενδιαφέρεται αποκλειστικά για τον εαυτό του!».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης