Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μόλις στο 50% περιορίστηκαν οι πιθανότητες για μείωση επιτοκίων από τη Fed τον Μάρτιο 2024

Μόλις στο 50% περιορίστηκαν οι πιθανότητες για μείωση επιτοκίων από τη Fed τον Μάρτιο 2024
Το εύρος των επιτοκίων της Fed εκτιμάται ότι θα παραμείνει πάνω από το 4% έως το τέλος του 2024
Σχετικά Άρθρα
Μετριάζονται οι προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων από τη Federal Reserve τον Μάρτιο του 2024, καθώς η μηνιαία έκθεση της αμερικανικής κυβέρνησης για την αγορά εργασίας έδειξε ότι οι εργοδότες προσέθεσαν περισσότερους εργαζόμενους τον Δεκέμβριο απ' ό,τι ανέμεναν οι οικονομολόγοι.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης που διακανονίζονται με το επιτόκιο πολιτικής της Fed έδειξαν ότι οι traders βλέπουν μόνο περίπου 50% πιθανότητα μείωσης των επιτοκίων τον Μάρτιο, έναντι σχεδόν 65%, που ήταν η πιθανότητα πριν από τα ισχυρότερα από τα αναμενόμενα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας.
Οι traders περιόρισαν επίσης την άποψή τους για το πόσο θα μειώσει η Fed τα επιτόκια το 2024 και πλέον αναμένουν ότι το επιτόκιο πολιτικής, που σήμερα κυμαίνεται στο εύρος 5,25%-5,5%, θα κλείσει το έτος λίγο πάνω από το 4%.
Νωρίτερα είχαν εκτιμήσει ότι το επιτόκιο πολιτικής στο τέλος του έτους θα είναι κάτω από το 4%.

Κατά 216 χιλ. αυξήθηκαν οι νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ τον Δεκέμβριο του 2023

Kατά 216.000 αυξήθηκαν οι νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ, εξαιρουμένου του αγροτικού τομέα, τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε το Γραφείο Στατιστικής Εργασίας της χώρας.
Ο αριθμός ξεπέρασε την εκτιμώμενη αύξηση των 170.000 που προέβλεπαν οι αναλυτές, γεγονός που οδηγεί σε χαμηλότερες πιθανότητες μείωσης των επιτοκίων από τη Fed τον προσεχή Μάρτιο.
Το ποσοστό ανεργίας παρέμεινε αμετάβλητο στο 3,7%.
Ο αριθμός των ανέργων άλλαξε ελάχιστα στα 6,3 εκατομμύρια.
Το ποσοστό συμμετοχής στο εργατικό δυναμικό μειώθηκε κατά 0,3 ποσοστιαίες μονάδες από τον Νοέμβριο, φθάνοντας στο 62,5%.
Οι μέσες ωριαίες αποδοχές αυξήθηκαν κατά 15 σεντς ή 0,4% στα 34,27 δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης