Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λίβανος: Εκατοντάδες άνθρωποι στην κηδεία του Saleh al-Arouri - Καλούν τη Hamas σε εκδίκηση

Λίβανος: Εκατοντάδες άνθρωποι στην κηδεία του Saleh al-Arouri - Καλούν τη Hamas σε εκδίκηση
Ένα οπλοπολυβόλο τοποθετήθηκε πάνω στο καθένα από αυτά κατά τη διάρκεια της προσευχής, σε ένα τέμενος σε λαϊκή συνοικία της Βηρυτού
Εκατοντάδες άνθρωποι συμμετείχαν σήμερα στη Βηρυτό στην κηδεία του υπαρχηγού της Hamas και των δύο στελεχών της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης που σκοτώθηκαν από πλήγμα το οποίο αποδίδεται στο Ισραήλ.
Ο Saleh al-Arouri και άλλα έξι μέλη και στελέχη της Hamas σκοτώθηκαν το βράδυ της Τρίτης από τον βομβαρδισμό στα γραφεία της Χαμάς, στα νότια προάστια της Βηρυτού, μια περιοχή που αποτελεί προπύργιο της Hezbollah.
Τα φέρετρα του Arouri, του al-Aqraa Abu Ammar, εκ των αρχηγών της στρατιωτικής πτέρυγας της Hamas, των Ταξιαρχιών al-Qassamκαι του al-Rais, στελέχους του κινήματος, ήταν τυλιγμένα με παλαιστινιακές σημαίες και λάβαρα της Hamas.
Ένα οπλοπολυβόλο τοποθετήθηκε πάνω στο καθένα από αυτά κατά τη διάρκεια της προσευχής, σε ένα τέμενος σε λαϊκή συνοικία της Βηρυτού, όπως ανέφερε ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.
Η νεκρική πομπή, υπό τον ήχο πυροβολισμών, κατευθύνθηκε στη συνέχεια στον προσφυγικό καταυλισμό της Σατίλα, όπου θα ενταφιαστούν οι τρεις άνδρες.
Οι συμμετέχοντες φώναζαν «Αλλάχ Ακμπάρ» («Ο Θεός είναι μεγάλος») και επαναλάμβαναν το σύνθημα «Αμπού Ομπέιντα, βομβάρδισε το Τελ Αβίβ», απευθυνόμενοι στον εκπρόσωπο της στρατιωτικής πτέρυγας της Hamas στη Γάζα, ο οποίος έχει γίνει διάσημος για την εμβληματική μαντίλα με την οποία καλύπτει το πρόσωπό του στις δημόσιες εμφανίσεις του.
«Η δολοφονία του Saleh al-Arouri ή οποιουδήποτε άλλου Παλαιστίνιου είναι μια άστοχη ενέργεια, επειδή η αντίσταση θα γεννήσει νέους ηγέτες», είπε στο AFP ένας 35χρονος Παλαιστίνιος, ο Omar Yanum.
Όπως είπε, πήγε στην κηδεία «για να καταγγείλει τη γενοκτονία που διαπράττεται στη Γάζα και την παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας του Λιβάνου από τον ισραηλινό στρατό».
Πολλά εξόριστα στελέχη της Hamas έχουν εγκατασταθεί στον Λίβανο, υπό την προστασία της Hezbollah.
Το Ισραήλ ορκίστηκε ότι θα «καταστρέψει» τη Hamas μετά την επίθεση της παλαιστινιακής οργάνωσης, στις 7 Οκτωβρίου, στο ισραηλινό έδαφος, από την οποία σκοτώθηκαν περίπου 1.140 άνθρωποι.
Ο πόλεμος που ξεκίνησε στη Γάζα αμέσως μετά έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 22.000 ανθρώπους, σύμφωνα με τις αρχές της Γάζας.
Το Ισραήλ δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για το πλήγμα στα προάστια της Βηρυτού, ωστόσο ένας Αμερικανός αξιωματούχος είπε χθες, Τετάρτη, ότι επρόκειτο πράγματι για «ισραηλινό πλήγμα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης