Τελευταία Νέα
Διεθνή

Georgieva (ΔΝΤ): «Ομαλή προσγείωση» στην αμερικανική οικονομία το 2024, χάρη στη Fed

Georgieva (ΔΝΤ): «Ομαλή προσγείωση» στην αμερικανική οικονομία το 2024, χάρη στη Fed
Oι αυξήσεις επιτοκίων δεν οδήγησαν σε ύφεση
Σχετικά Άρθρα
Η οικονομία των ΗΠΑ οδεύει «σίγουρα» προς μια «ομαλή προσγείωση» το 2024, χάρη στην «αποφασιστικότητα» της Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Federal Reserve, Fed), εκτίμησε η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Kristalina Georgieva.
Όπως σημείωσε, μιλώντας στο κανάλι CNN, η σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής από τη Fed δεν οδήγησε εν τέλει σε ύφεση την αμερικανική οικονομία, σε αντίθεση με όσα ανέμεναν ορισμένοι αναλυτές και επενδυτές.
«Επέφερε τον επιθυμητό αντίκτυπο χωρίς να ωθήσει την οικονομία σε ύφεση», σχολίασε, σχετικά με την καταπολέμηση του πληθωρισμού και τις αυξήσεις επιτοκίων από την Τράπεζα.
Σε ό,τι αφορά στην πιθανότητα νίκης του Ρεπουμπλικάνου Donald Trump στις προεδρικές εκλογές του 2024 και το ενδεχόμενο επιστροφής των προστατευτικών εμπορικών πολιτικών, ανέφερε ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής πρέπει να βοηθήσουν όσους πλήττονται από την παγκοσμιοποίηση, διαφορετικά κινδυνεύουν να υποδαυλίσουν τη δυσαρέσκεια και τον απομονωτισμό.
Το ΔΝΤ έχει προειδοποιήσει για τις δυσμενείς συνέπειες από τον κατακερματισμό της παγκόσμιας οικονομίας, ο οποίος εκτιμά ότι μπορεί να θυσιάσει έως και το 7% του παγκόσμιου ΑΕΠ. Η κ. Georgieva προειδοποίησε ότι αυτό απειλεί να διακόψει την πρόσβαση σε κρίσιμα ορυκτά μέταλλα που είναι αναγκαία για τις αυριανές πράσινες τεχνολογίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης