Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε παραίτηση οδηγήθηκε η πρόεδρος του Πανεπιστημίου Harvard μετά τις αντιδράσεις για «αντισημιτισμό»

Σε παραίτηση οδηγήθηκε η πρόεδρος του Πανεπιστημίου Harvard μετά τις αντιδράσεις για «αντισημιτισμό»
Παραιτήθηκε ή την παραίτησαν;
Σχετικά Άρθρα
(upd) Την παραίτησή της ανακοίνωσε η πρόεδρος του Πανεπιστημίου Harvard κ. Claudine Gay, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.
Έτσι, μπαίνει τέλος στη συντομότερη προεδρία στην ιστορία του Πανεπιστημίου, μόλις έξι μήνες και δύο ημέρες. Δεν είναι σαφές ποιος/ποια θα διοριστεί για να διατελέσει προσωρινός/ή πρόεδρος.
Λίγους μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, η κ. Gay βρέθηκε αντιμέτωπη με έντονη κριτική μετά την ακρόαση στο Κογκρέσο και τις απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με αντισημιτισμό στην πανεπιστημιούπολη. Οι απαντήσεις προκάλεσαν αντιδράσεις από Ρεπουμπλικάνους, μαζί με αποφοίτους και δωρητές που λένε ότι οι ηγέτες των πανεπιστημίων αποτυγχάνουν να υπερασπιστούν τους Εβραίους φοιτητές στις πανεπιστημιουπόλεις τους. Το θέμα ήταν μια γραμμή ερωτήσεων που ρωτούσε εάν η έκκληση για γενοκτονία των Εβραίων θα παραβίαζε τον κώδικα δεοντολογίας των πανεπιστημίων. Στην ακρόαση, είπε ότι εξαρτάται από το πλαίσιο. Ορισμένοι νομοθέτες και δωρητές στο Πανεπιστήμιο είχαν ζητήσει να παραιτηθεί η κ. Gay, μετά και την παραίτηση της κ. Liz Magill από πρόεδρος του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια.
Τουλάχιστον 570 καθηγητές του Harvard υπερασπίστηκαν τότε την πρόεδρο Claudine Gay.
Οι καθηγητές υπέβαλαν αίτηση στο 13μελές Harvard Corporation, το οποίο έχει την εξουσία να απολύσει την πρόεδρο, ζητώντας να μην υποκύψει στις πολιτικές πιέσεις για την απομάκρυνσή της.
«Τόσοι πολλοί άνθρωποι έχουν υποστεί τεράστια ζημιά και πόνο εξαιτίας της βάναυσης τρομοκρατικής επίθεσης της Hamas και η αρχική δήλωση του πανεπιστημίου θα έπρεπε να ήταν μια άμεση, άμεση και κατηγορηματική καταδίκη», ανέφερε η ανακοίνωση του πανεπιστημίου.
«Οι εκκλήσεις για γενοκτονία είναι απεχθείς και αντίθετες με τις θεμελιώδεις ανθρώπινες αξίες. Η πρόεδρος Gay ζήτησε συγγνώμη για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε τη μαρτυρία της στο Κογκρέσο και έχει δεσμευτεί να διπλασιάσει τον αγώνα του πανεπιστημίου κατά του αντισημιτισμού», προσθέτει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης