Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κρίση στην Ερυθρά Θάλασσα: Διακοπή δρομολογίων από την Hapag-Lloyd - Εν αναμονή των αποφάσεων της Maersk

Κρίση στην Ερυθρά Θάλασσα:  Διακοπή δρομολογίων από την Hapag-Lloyd - Εν αναμονή των αποφάσεων της Maersk
Η Maersk διέκοψε εκ νέου τα δρομολόγια μέσω της Ερυθράς Θάλασσας για 48 ώρες την Κυριακή
Σχετικά Άρθρα
Άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της δανέζικης Maersk που είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο της Κοπεγχάγης, καθώς ο ναυτιλιακός κολοσσός φέρεται να πρόκειται να αποφασίσει αν θα συνεχίσει να στέλνει πλοία μέσω της διώρυγας του Σουέζ της Ερυθράς Θάλασσας, μετά την επίθεση που δέχθηκε ένα από τα πλοία του στην περιοχή το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Νέες επιθέσεις των Houthi

Η Maersk διέκοψε εκ νέου τα δρομολόγια μέσω της Ερυθράς Θάλασσας για 48 ώρες την Κυριακή, μετά την απόπειρα των μαχητών Houthi της Υεμένης να επιβιβαστούν σε ένα από τα πλοία της.
Στρατιωτικά ελικόπτερα των ΗΠΑ απέκρουσαν την επίθεση, βυθίζοντας τρία πλοία και σκοτώνοντας 10 μαχητές, σύμφωνα με το Reuters.
Επικαλούμενο εκπρόσωπο της εταιρείας, το Reuters ανέφερε ότι η Maersk θα λάβει απόφαση σχετικά με το πώς θα προχωρήσει στην περιοχή - μια κρίσιμη ναυτιλιακή αρτηρία μεταξύ Ευρώπης και Ασίας που χρησιμοποιείται από περίπου το ένα τρίτο των παγκόσμιων πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων - την Τρίτη.
Οι υποστηριζόμενοι από το Ιράν Houthi έχουν πραγματοποιήσει μια σειρά επιθέσεων κατά της διεθνούς ναυτιλίας μέσω της Ερυθράς Θάλασσας από τον Νοέμβριο, σε μια επίδειξη υποστήριξης προς την παλαιστινιακή ομάδα Hamas στον συνεχιζόμενο πόλεμό της κατά του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.]

Διακοπή δρομολογίων και από την Hapag-Lloyd

Την ίδια ώρα, η μεγάλη ναυτιλιακή εταιρεία Hapag-Lloyd ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει να ανακατευθύνει τη θαλάσσια κυκλοφορία της μακριά από την Ερυθρά Θάλασσα και θα πλέει γύρω από το Ακρωτήριο της Καλής Ελπίδας μέχρι τις 9 Ιανουαρίου, οπότε και θα επαναπροσδιορίσει την κατάσταση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης