Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βίαιες συγκρούσεις στα σύνορα Λιβάνου - Ισραήλ: Στους 3 οι νεκροί της Hezbollah, 5 στρατιώτες του IDF τραυματίες

Βίαιες συγκρούσεις στα σύνορα Λιβάνου - Ισραήλ: Στους 3 οι νεκροί της Hezbollah, 5 στρατιώτες του IDF τραυματίες
Ο ισραηλινός στρατός είχε ανακοινώσει ότι επιτέθηκε σε πολλούς στόχους στον Λίβανο
Τρεις μαχητές της Hezbollah σκοτώθηκαν στο νότιο Λίβανο, καθώς h βία στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου κλιμακώνεται, εν μέσω αυξανόμενου φόβου για έναν ολοκληρωτικό πόλεμο στη Μέση Ανατολή.
Και οι τρεις μαχητές κατάγονταν από το ανατολικό χωριό Kfar Kila, όπου ο ισραηλινός στρατός είχε εξαπολύσει επίθεση νωρίτερα την ημέρα.
Mάλιστα, η Hezbollah αναγνώρισε τους νεκρούς Hussein Yahya, Moussa Sheet και Jihad Sheet.
Ο ισραηλινός στρατός είχε ανακοινώσει ότι επιτέθηκε σε πολλούς στόχους στον Λίβανο, συμπεριλαμβανομένων «στρατιωτικών τόπων» όπου επιχειρούσε η σιιτική οργάνωση του Λιβάνου.
Υπενθυμίζεται ότι η Hezbollah έχει χάσει δεκάδες άνδρες από τότε που άρχισε να ανταλλάσσει πυρά με το Ισραήλ μετά το ξέσπασμα του πολέμου στη Γάζα.
Η οργάνωση που έχει στενή συμμαχία με το Ιράν επαίνεσε τους μαχητές της, σημειώνοντας ότι σκοτώθηκαν ως μάρτυρες «στον δρόμο προς την Ιερουσαλήμ» σε ένα νεύμα στον παλαιστινιακό αγώνα.

Πέντε τραυματίες από την ισραηλινή πλευρά

Νωρίτερα σήμερα ο IDF ανακοίνωσε την εκτόξευση πολυάριθμων ρουκετών από το Λίβανο προς την περιοχή του Adamit στο βόρειο Ισραήλ.
Ως αποτέλεσμα τραυματίστηκαν 5 στρατιώτες του IDF, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.
«Στρατιώτες και αεροσκάφη του IDF έπληξαν τρομοκρατικές υποδομές, στρατιωτικές τοποθεσίες στις οποίες δρούσαν τρομοκράτες της Hezbollah και θέσεις εκτόξευσης τις τελευταίες ώρες, καθώς και τρομοκρατικό πυρήνα που δρούσε στην περιοχή της Χούλα» προσθέτει στο X το Γραφείο Τύπου του ισραηλινού στρατού



«Η συνεχιζόμενη τρομοκρατική δραστηριότητα και οι επιθέσεις της Hezbollah κατά του Ισραήλ παραβιάζουν την Απόφαση 1701 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Ο IDF θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα σύνορά του από οποιαδήποτε απειλή» καταλήγει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης