Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αιματοκύλισμα στη Γάζα για 86η μέρα - Netanyahu: Ο πόλεμος θα κρατήσει πολλούς μήνες, το Ισραήλ θα μείνει ως δύναμη κατοχής

Αιματοκύλισμα στη Γάζα για 86η μέρα - Netanyahu: Ο πόλεμος θα κρατήσει πολλούς μήνες, το Ισραήλ θα μείνει ως δύναμη κατοχής
Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας της Γάζας, οι ανελέητοι βομβαρδισμοί έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 21.822 Παλαιστίνιους, ενώ οι τραυματίες ξεπέρασαν τους 56.451
Σχετικά Άρθρα
(upd 1). Πρόθεση της κυβέρνησης του Ισραήλ είναι να συνεχίσει τον πόλεμο στη Γάζα που μέχρι στιγμής έχει στοιχίσει τη ζωή στι 1% του άμαχου πληθυσμού της «για πολλούς μήνες ακόμη» και να παραμείνει σε αυτή ως δύναμη κατοχής, ελέγχοντας όλη τη Λωρίδα ως τα σύνορα με την Αίγυπτο, ανακοίνωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Benjamin Netanayahu
«Ο πόλεμος βρίσκεται στο αποκορύφωμά του», δήλωσε ο Netanyahu στους δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι η ουδέτερη ζώνη του Διαδρόμου Philadelphi που εκτείνεται κατά μήκος των συνόρων της Γάζας με την Αίγυπτο πρέπει να παραμείνει υπό τον έλεγχο του Ισραήλ.
«Πρέπει να κλείσει», είπε ο Netanayahu.
«Είναι σαφές ότι οποιαδήποτε άλλη ρύθμιση δεν θα διασφάλιζε την αποστρατιωτικοποίηση που επιδιώκουμε».
Αν και ο Netanayahu δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες, η συγκεκριμένη κίνηση σημαίνει de facto ανατροπή της αποχώρησής του Ισραήλ από τη Γάζα που έγινε το 2005 και την επιστροφή της ισραηλινής κατοχής στην περιοχή, μετά από χρόνια κατά την οποία ήταν υπό τη διαχείριση της Hamas.
Τα σχόλια του Netanyahu για την ουδέτερη ζώνη ήρθαν καθώς οι ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις προχώρησαν σε μια επίθεση που ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι θα διαρκέσει «για πολλούς ακόμη μήνες».
γαζα13.JPG

Βομβαρδισμοί και μάχες σε κεντρική και νότια Γάζα

Κάτοικοι και γιατροί είπαν ότι οι μάχες πλέον επικεντρώνονται στο al-Bureij, στο Nuseirat, στο Maghazi και στο Khan Younis στο κέντρο και τη νότια Γάζα.
Τα μέσα ενημέρωσης της Hamas ανέφεραν το Σάββατο ότι ο Abdel-Fattah Maali, υψηλόβαθμο στέλεχος της ένοπλης πτέρυγας της οργάνωσης, σκοτώθηκε σε ισραηλινό πλήγμα στη Γάζα.
O Maali, με καταγωγή από τη Δυτική Όχθη, αφέθηκε ελεύθερος κατά τη διάρκεια ανταλλαγής κρατουμένων το 2011 και απελάθηκε στη Γάζα. Οι αναφορές δεν διευκρινίζουν πότε σκοτώθηκε.
Το Ισραήλ ανέφερε ότι ο στρατός του πέτυχε να καταστρέψει αρκετές υποδομές της Hamas, συμπεριλαμβανομένου ενός συγκροτήματος σήραγγας στο υπόγειο ενός από τα κρυσφήγετα του ηγέτη της οργάνωσης στη Γάζα, Yahya Sinwar, στην πόλη της Γάζας.
Ανακοίνωσε επίσης ότι τα στρατεύματά του εισέβαλαν στο αρχηγείο των στρατιωτικών πληροφοριών της Hamas και στο κέντρο διοίκησης της Ισλαμικής Jihad  στο Khan Younes και κατέστρεψαν στόχους, συμπεριλαμβανομένου ενός χυτηρίου όπλων.
Η Hamas και η Ισλαμική Jihad ανακοίνωσαν ότι  οι μαχητές τους κατέστρεψαν πολλά ισραηλινά τανκς και οχήματα μεταφορές προσωπικού σε επιθέσεις στη Γάζα τις τελευταίες 24 ώρες.
Ανακοίνωσαν ακόμη ότι εκτόξευσαν όλμους κατά των ισραηλινών δυνάμεων στο Khan Younis και στο Al-Bureij καθώς και στη βόρεια Γάζα.

γαζα12_2.JPG
21.672 Παλαιστίνιοι νεκροί, 56.000 τραυματίες

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του υπουργείου υγείας της Γάζας, oι ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 21.822 ανθρώπους από την έναρξη του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου.
Εκατόν πενήντα άνθρωποι σκοτώθηκαν και 286 τραυματίσθηκαν στη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Από την αρχή του πολέμου οι τραυματίες ανέρχονται σε 56.451.
Σε 7.000 περίπου υπολογίζονται οι αγνοούμενοι που πιστεύεται ότι έχουν θαφτεί στα ερείπια. 
Το Ισραήλ  υποστηρίζει ότι έχει χάσει στη Γάζα μόλις 172 στρατιώτες σε τρεις μήνες πολέμου. 
γαζα15.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης