Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αμερικανός Γερουσιαστής: Το Ιράν πρέπει να σβήσει από το χάρτη, συνεργάζεται με τους Houthi

Αμερικανός Γερουσιαστής: Το Ιράν πρέπει να σβήσει από το χάρτη, συνεργάζεται με τους Houthi
Ορισμένα «γεράκια» των Ρεπουμπλικανών καλούν σε θερμή αντιπαράθεση με την Τεχεράνη, από τη στιγμή που ο πλέον ισχυρός σύμμαχος του Ιράν στην περιοχή - η Λιβανέζικη Hezbollah - εμπλέκεται σε καθημερινά θερμά επεισόδια στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ
Το πρόσφατο κύμα επιθέσεων στην εμπορική ναυτιλία στην Ερυθρά Θάλασσα από τους υποστηριζόμενους από το Ιράν Houthi είχε ως αποτέλεσμα όλο και περισσότερες εκκλήσεις από μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου προς τον στρατό των ΗΠΑ να δράσει.
Ακόμη και μετά από δεκάδες περιστατικά, τα οποία ουσιαστικά έκλεισαν τη ζωτικής σημασίας υδάτινη οδό για την τακτική διέλευση πλοίων, το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ δεν έχει εξουσιοδοτηθεί από την κυβέρνηση Biden να απαντήσει απευθείας στις θέσεις εκτόξευσης των Houthi.
Ορισμένα «γεράκια» των Ρεπουμπλικανών καλούν σε θερμή αντιπαράθεση με την Τεχεράνη, από τη στιγμή που ο πλέον ισχυρός σύμμαχος του Ιράν στην περιοχή - η Λιβανέζικη Hezbollah - εμπλέκεται σε καθημερινά θερμά επεισόδια στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ.
Ο γερουσιαστής Lindsey Graham ηγείται της υστερίας κατά του Ιράν, προτρέποντας το Πεντάγωνο να βομβαρδίσει απευθείας το Ιράν ως απάντηση στις επιθέσεις των Houthi στη Ερυθρά Θάλασσα.
Σε μια εμφάνισή του στο Fox & Friends πριν από μέρες, έφτασε στο σημείο να λέει ότι οι ιρανικές βάσεις και τα κοιτάσματα πετρελαίου θα πρέπει να βγουν «από τον χάρτη».
«Χωρίς το Ιράν δεν υπάρχουν Houthi», υποστήριξε.
"Οι Houthi υποστηρίζονται πλήρως από το Ιράν.
Λέω εδώ και έξι μήνες… χτυπήστε το Ιράν.
Έχουν κοιτάσματα πετρελαίου ανοιχτά, έχουν το αρχηγείο της Φρουράς της Επανάστασης που μπορείτε να δείτε από το διάστημα.
Βγάλτε το από τον χάρτη».
Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Graham επέκρινε επίσης την κυβέρνηση Biden επειδή κρατούσε πίσω, παρόλο που ορισμένοι ηγέτες του Πενταγώνου έχουν παραπονεθεί σιωπηλά ότι τους έχουν δεμένες χειροπέδες λόγω αδυναμίας να απαντήσουν:
«Πολεμούμε τους Houthi.
Κερδίζουμε τους Γερμανούς και τους Ιάπωνες.
Θα πρέπει να είμαστε σε θέση να νικήσουμε τους Houthi.
Ο υπουργός Austin και η κυβέρνηση Biden αποτυγχάνουν να ηγηθούν στα στρατεύματά μας στο πεδίο», πρόσθεσε ο γερουσιαστής από τη Νότια Καρολίνα.
The Biden administration is failing US troops in the field: Sen. Lindsey  Graham
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης