Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συρία: Πολλαπλασιάζονται οι αμερικανικές επιθέσεις εναντίον φιλοϊρανικών οργανώσεων - Απολογισμός: 10 νεκροί, 30 τραυματίες

Συρία: Πολλαπλασιάζονται οι αμερικανικές επιθέσεις εναντίον φιλοϊρανικών οργανώσεων - Απολογισμός: 10 νεκροί, 30 τραυματίες
Οι ΗΠΑ απαντούν σε προηγούμενες επιθέσεις που εκδηλώθηκαν σε βάρος των στρατιωτών τους που σταθμεύουν στο Ιράκ
Σχετικά Άρθρα
Δέκα μαχητές, που συνδέονται με το Ιράν, σκοτώθηκαν σήμερα και 30 τραυματίσθηκαν από «πιθανόν αμερικανικά» πλήγματα που στοχοθέτησαν τοποθεσίες στην ανατολική Συρία, με φόντο την αναζωπύρωση των επιθέσεων εναντίον του αμερικανικού προσωπικού στην περιοχή, ανέφερε μια μη κυβερνητική οργάνωση.
Το Ιράν υποστηρίζει ένοπλες οργανώσεις, οι οποίες κατηγορούνται από την Ουάσινγκτον ότι ευθύνονται για την αναζωπύρωση των επιθέσεων εναντίον των δυνάμεών της στη Μέση Ανατολή, με φόντο τον πόλεμο στη Γάζα ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Hamas, το ισλαμιστικό παλαιστινιακό κίνημα που υποστηρίζεται από τον λεγόμενο «άξονα της αντίστασης», στον οποίο συμμετέχει η Τεχεράνη.
«Δέκα φιλοϊρανοί μαχητές, από τους οποίους τρεις Σύροι, σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 30 τραυματίσθηκαν» σε τουλάχιστον εννέα «πιθανόν αμερικανικά» αεροπορικά πλήγματα που είχαν στόχο στρατιωτικές θέσεις στο Μπουκαμάλ και τα περίχωρά του, στη μεθοριακή επαρχία Ντέιρ Εζόρ, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.
Ένα φορτίο όπλων προερχόμενο από το Ιράκ και μια αποθήκη πυρομαχικών έγιναν επίσης στόχοι και μεγάλες εκρήξεις σημειώθηκαν, πρόσθεσε το Παρατηρητήριο, το οποίο έχει την έδρα του στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά διαθέτει ένα εκτεταμένο δίκτυο πηγών στην εμπόλεμη χώρα.
Από την πλευρά της, η λιβανική Hezbollah, η οποία υποστηρίζεται από την Τεχεράνη, ανακοίνωσε σήμερα ότι τέσσερις μαχητές της σκοτώθηκαν «στην οδό της Ιερουσαλήμ», διατύπωση που χρησιμοποιείται από το σχηματισμό για τα μέλη της που έχουν σκοτωθεί από τις 7 Οκτωβρίου.
Η Hezbollah δεν έκανε γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.
Τα πλήγματα αυτά πραγματοποιούνται με φόντο τον πολλαπλασιασμό των επιθέσεων φιλοϊρανικών οργανώσεων με στόχο τον στρατό της Ουάσινγκτον στη Συρία και το Ιράκ μετά την έναρξη του πολέμου στη Γάζα στις 7 Οκτωβρίου.
Περίπου 2.500 αμερικανοί στρατιωτικοί βρίσκονται στο Ιράκ και 900 στη Συρία στο πλαίσιο της μάχης εναντίον της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης