Τελευταία Νέα
Διεθνή

Borrell (ΕΕ): Βαρύ το τίμημα από τις ισραηλινές επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας

Borrell (ΕΕ): Βαρύ το τίμημα από τις ισραηλινές επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας
«Μια νέα παύση στις εχθροπραξίες είναι επείγουσα» τόνισε ο επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ
Ο επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, την Παρασκευή, προέτρεψε για μια «νέα κατάυση πυρός» στη Γάζα, επισημαίνοντας ότι η ισραηλινή επίθεση στην πολιορκημένη λωρίδα συνεχίζεται «προκαλώντας βαρύ τίμημα».
«Η ισραηλινή επίθεση στην κεντρική Γάζα συνεχίζεται, προκαλώντας βαρύ τίμημα παρά το καθήκον του Ισραηλινού στρατού να προστατεύει τους πολίτες - η βομβαρδιστική επίθεση στα καταυλισμούς προσφύγων Maghazi ήταν μία από τις θανατηφόρες και τώρα αναφέρεται και ο εκτοπισμός 150.000 ακόμη ανθρώπων», έγραψε ο Josep Borrell σε σχετική του ανάρτηση στο X.
«Μια νέα παύση στις εχθροπραξίες είναι επείγουσα» τόνισε στην έκκληση του για εκεχειρία.
Υπενθυμίζεται ότι στις 24 Νοεμβρίου, ξεκίνησε μια εβδομάδα ανθρωπιστικής παύσης στη Γάζα, κατά την οποία πραγματοποιήθηκε ανταλλαγή κρατουμένων μεταξύ της παλαιστινιακής οργάνωσης Hamas και του Ισραήλ.
Από την έναρξη της επίθεσης της Hamas στις 7 Οκτωβρίου, το Ισραήλ συνεχίζει ανελέητες επιθέσεις στη Γάζα, έχοντας σκοτώσει τουλάχιστον 21.507 Παλαιστίνιους και τραυματίσει άλλους 55.915, σύμφωνα με τις τοπικές υγειονομικές αρχές.
Στις 10 Νοεμβρίου, ένας εκπρόσωπος του Ισραηλινού Υπουργείου Εξωτερικών αναθεώρησε το επίσημο αριθμό θυμάτων των επιθέσεων της Hamas στις 7 Οκτωβρίου, μειώνοντας τον αριθμό σε περίπου 1.200 άτομα, και έκτοτε το Τελ Αβίβ δεν παρείχε καμία επιπλέον πληροφορία σχετικά με τα θύματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης