Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η πλέον επίσημη παραδοχή των Ουκρανών: Δεν μπορούμε να καταρρίψουμε τον υπερηχητικό Kh - 22

Η πλέον επίσημη παραδοχή των Ουκρανών: Δεν μπορούμε να καταρρίψουμε τον υπερηχητικό Kh - 22
«Κανένας δεν καταρρίφθηκε» είπε σχετικά ο εκπρόσωπος της ουκρανικής πολεμικής αεροπορίας 
Σχετικά Άρθρα
Οι ουκρανικές δυνάμεις αεράμυνας δεν κατάφεραν να καταρρίψουν ούτε έναν υπερηχητικό πύραυλο cruise Kh-22 από την έναρξη της ρωσικής ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, δήλωσε ο εκπρόσωπος της ουκρανικής αεροπορίας Yuri Ignat.
«Κανένας δεν καταρρίφθηκε», είπε ο Ignat, απαντώντας σε ερώτηση εάν οι ουκρανικές δυνάμεις ήταν σε θέση να αναχαιτίσουν τουλάχιστον έναν τέτοιο πύραυλο.
«Ο πύραυλος Kh-22 ταξιδεύει με ταχύτητα 4.000 χιλιομέτρων ανά ώρα πλησιάζει τον στόχο του κυρίως μέσω βαλλιστικής τροχιάς.
Απαιτούνται ειδικά μέσα για την αναχαίτισή του», εξήγησε, σημειώνοντας ότι τέτοια ειδικά μέσα περιλαμβάνουν συστήματα αεράμυνας Patriot , που το Κίεβο έχει ήδη στο οπλοστάσιό του.
Νωρίτερα τον Αύγουστο, ο Ignat σημείωσε ότι η ουκρανική αεράμυνα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τους ρωσικούς πυραύλους Kh-22.
Παραδέχτηκε ότι, μέχρι εκείνο το σημείο, η Ουκρανία δεν ήταν σε θέση να καταρρίψει ούτε έναν πύραυλο αυτού του τύπου.
Προηγουμένως, αναλυτές της Washington Post σημείωσαν ότι η χρήση των πυραύλων Kinzhal και Kh-22 από τη Ρωσία στην Ουκρανία αποκάλυψε ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους δεν διαθέτουν παρόμοιο όπλο, δύσκολο να αναχαιτιστεί μέσω σύγχρονων συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας.
Σύμφωνα με ορισμένους Ρώσους και ξένους ειδικούς, ακόμη και οι σύγχρονοι πύραυλοι αεράμυνας δεν μπορούν να εγγυηθούν την κατάρριψη αυτών των ρωσικών πυραύλων.
Μετά την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, τα δυτικά κράτη παρείχαν στο Κίεβο συστήματα αεράμυνας SAMP-T, Patriot, Iris-T, NASAMS και Crotale, αλλά οι ουκρανικές αρχές δηλώνουν ότι τα συστήματα που έλαβαν δεν επαρκούν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης