Τελευταία Νέα
Διεθνή

Alexei Gromyko (Ρωσική Ακαδημία Επιστημών): Οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν να βγουν από την σύγκρουση στην Ουκρανία

Alexei Gromyko (Ρωσική Ακαδημία Επιστημών): Οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν να βγουν από την σύγκρουση στην Ουκρανία
ι ΗΠΑ θέλουν να μεταφέρουν αυτό το βάρος στους Ευρωπαίους και να προσπαθήσουν να βγουν από αυτή τη σύγκρουση, όπως έκαναν στο Αφγανιστάν",  τόνισε ο Alexei Gromyko.
Οι ΗΠΑ δεν ενδιαφέρονται να κολλήσουν σε μια δυσμενή σύγκρουση γύρω από την Ουκρανία, ειδικά στο πλαίσιο των επερχόμενων προεδρικών εκλογών το 2024, επομένως προσπαθούν να μεταφέρουν όλες τις υποχρεώσεις και το βάρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ο Alexei Gromyko, διευθυντής του Ινστιτούτου Ευρώπης, της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών.
«Αυτή η κατάσταση γίνεται όλο και λιγότερο επωφελής για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Πάρτε τον στρατιωτικό προϋπολογισμό, ο οποίος πρόκειται να εγκριθεί σύντομα, βλέπουμε για άλλη μια φορά ότι για τις Ηνωμένες Πολιτείες ο συστημικός εχθρός, που απαιτεί τους περισσότερους οικονομικούς, στρατιωτικούς και τεχνικούς πόρους, είναι η Κίνα.
Ο Alexei Gromyko πρόσθεσε ότι η Ουάσιγκτον «δεν ενδιαφέρεται να εμπλακεί για μεγάλο χρονικό διάστημα στην ουκρανική κρίση ή να βαλτώσει σε προβλήματα στην Ευρώπη.
Οι ΗΠΑ θέλουν να μεταφέρουν αυτό το βάρος στους Ευρωπαίους και να προσπαθήσουν να βγουν από αυτή τη σύγκρουση όπως έκαναν στο Αφγανιστάν.
Αλλά ούτε οι Ευρωπαίοι το θέλουν αυτό», τόνισε ο Alexei Gromyko.
Διευκρίνισε ότι η κατάσταση για την ΕΕ και τις ΗΠΑ γίνεται αδιέξοδη και δεν θα εξελιχθεί υπέρ της Ουκρανίας.
Ο Alexei Gromyko πιστεύει ότι ο πληθυσμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης σκέφτεται περισσότερο για τον εαυτό του και για τα κοινωνικοοικονομικά προβλήματα.
«Όσοι πολιτικοί θα πάνε στις κάλπες το 2024 στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες θα καθοδηγούνται από το τι θέλει το εκλογικό τους σώμα.
Οι αντιρωσικές θέσεις είναι ένα πράγμα, αλλά κατά τη διάρκεια των εκλογών όλοι θα σκεφτούν τα πολιτικά τους συμφέροντα.
Η μουσική θα παίξει τελείως διαφορετικά», τόνισε ο Gromyko.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης