Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γάζα: Νεκροί 14 Ισραηλινοί στρατιώτες σε 48 ώρες – Hamas: Αποτυγχάνει η χερσαία επιχείρηση

Γάζα: Νεκροί 14 Ισραηλινοί στρατιώτες σε 48 ώρες – Hamas: Αποτυγχάνει η χερσαία επιχείρηση
Ο πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu αναφέρθηκε στους θανάτους κατά την έναρξη της εβδομαδιαίας συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου την Κυριακή (2/412), λέγοντας ότι ήταν «ένα δύσκολο πρωινό, μετά από μια πολύ δύσκολη μέρα μάχης»
Δεκαπέντε Ισραηλινοί στρατιώτες έχουν σκοτωθεί σε μάχες στην κεντρική και νότια Λωρίδα της Γάζας από την Παρασκευή (22/12), ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός την Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2023, βαρύς απολογισμός για μια χώρα που εδώ και πολύ καιρό απεχθάνεται τις απώλειες του πολέμου.
Ένας άλλος στρατιώτης σκοτώθηκε την Παρασκευή (22/12)  από ρουκέτες από τον Λίβανο κατά μήκος των βόρειων συνόρων του Ισραήλ, σύμφωνα με τον στρατό, τουλάχιστον ο όγδοος θάνατος σε αυτή την περιοχή από διασυνοριακές συγκρούσεις που πυροδοτήθηκαν από τον πόλεμο του Ισραήλ εναντίον της Hamas στη Γάζα.
Όλοι εκτός από έναν από τους 15 θανάτους στρατιωτών στη Γάζα σημειώθηκαν τις τελαυταίες 4 ώρες.
Ο πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu αναφέρθηκε στους θανάτους κατά την έναρξη της εβδομαδιαίας συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου την Κυριακή (24/12), λέγοντας ότι ήταν «ένα δύσκολο πρωινό, μετά από μια πολύ δύσκολη μέρα μάχης».
«Ο πόλεμος απαιτεί πολύ βαρύ κόστος από εμάς», είπε σε μια δήλωση.
«Ωστόσο, δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε».
Περισσότεροι από 300 στρατιώτες σκοτώθηκαν κατά τις αιφνιδιαστικές επιθέσεις της Hamas στις 7 Οκτωβρίου και περισσότεροι από 150 Ισραηλινοί στρατιώτες έχουν σκοτωθεί στη Γάζα από τότε που το Ισραήλ ξεκίνησε την χερσαία του επίθεση εκεί ως απάντηση στην επίθεση, σύμφωνα με τον στρατό.
Συνολικά, ο στρατός του Ισραήλ έχει ανακοινώσει 486 στρατιώτες που σκοτώθηκαν μέχρι στιγμής από την έναρξη των εχθροπραξιών πριν από 12 εβδομάδες.

Αποτυχία του Ισραήλ

Η Hamas περιέγραψε τη στρατιωτική εκστρατεία του Ισραήλ ως «αποτυχία» σε μια δήλωση την Κυριακή (24/12), λέγοντας ότι η ένοπλη πτέρυγά της, οι Ταξιαρχίες Qassam, είχαν «νικήσει τους στρατιώτες τους και τους προκάλεσαν μεγάλες απώλειες».
Αλλά δεδομένης της πολυπλοκότητας του περιβάλλοντος στο οποίο διεξάγεται η σύγκρουση στη Γάζα, Ισραηλινοί στρατιωτικοί αναλυτές λένε ότι το ποσοστό απωλειών για τους στρατιώτες μέχρι στιγμής είναι χαμηλότερο από ό,τι είχαν αρχικά εκτιμήσει οι στρατιωτικοί αναλυτές, χωρίς όμως ταυτόχρονα να επιτυγχάνονται και οι στόχοι που έχουν τεθεί καθώς παραμένουν ενεργά τα μέτωπα.
«Συνολικά, ο στρατός διέρχεται μια εντυπωσιακή διαδικασία μάθησης κατά τη διάρκεια των μαχών που τον βοηθά να περιορίσει τον αριθμό των απωλειών του», δήλωσε ο Kobi Michael,, ειδικός στις πολιτικοστρατιωτικές σχέσεις στο Ινστιτούτο Μελετών Εθνικής Ασφάλειας στο Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης