Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Τesla επεκτείνεται στην Κίνα - Απέκτησε οικόπεδο στη Σαγκάη για εργοστάσιο μπαταριών megapack

H Τesla επεκτείνεται στην Κίνα - Απέκτησε οικόπεδο στη Σαγκάη για εργοστάσιο μπαταριών megapack
Η Tesla έχει δηλώσει ότι θέλει να επεκτείνει τη δυναμικότητα των ηλεκτρικών οχημάτων της στη Σαγκάη, κάτι που θα απαιτούσε ρυθμιστική έγκριση
Οικόπεδο στη Σαγκάη απέκτησε η Tesla, για να χτίσει εργοστάσιο κατασκευής μπαταριών megapack, η παραγωγή του οποίου αναμένεται να ξεκινήσει το τέταρτο τρίμηνο του 2024, ανέφεραν την Παρασκευή τα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.
Η Tesla κατέβαλε 222,42 εκατομμύρια γιουάν (31,13 εκατομμύρια δολάρια) για τα δικαιώματα χρήσης ενός οικοπέδου 19,7 εκταρίων (48,7 στρεμμάτων), ανέφερε ξεχωριστή κυβερνητική ανακοίνωση την Πέμπτη.
Ο χώρος βρίσκεται κοντά σε υφιστάμενο εργοστάσιο της Tesla που παράγει αυτοκίνητα Model 3 και Model Y.
Η κατασκευή του έργου, το οποίο θα μπορεί να παράγει 10.000 megapacks ετησίως, έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το πρώτο τρίμηνο του 2024 και η παραγωγή θα ξεκινήσει το τέταρτο τρίμηνο, ανέφερε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.
Όπως σημειώνει το Reuters, η Tesla δήλωσε τον Απρίλιο ότι θα ξεκινήσει την κατασκευή το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους με την παραγωγή να αναμένεται να ξεκινήσει το δεύτερο τρίμηνο του επόμενου έτους.
Το γιγαντιαίο εργοστάσιο της αμερικανικής εταιρείας κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων στη Σαγκάη παράγει με ετήσια δυναμικότητα 1,1 εκατομμυρίων μονάδων.
Η Tesla έχει δηλώσει ότι θέλει να επεκτείνει τη δυναμικότητα των ηλεκτρικών οχημάτων της στη Σαγκάη, κάτι που θα απαιτούσε ρυθμιστική έγκριση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης