Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βόμβα Stern: Μόλις το 17% των Γερμανών θα πολεμούσαν για τη χώρα τους, εάν δεχόταν στρατιωτική επίθεση

Βόμβα Stern: Μόλις το 17% των Γερμανών θα πολεμούσαν για τη χώρα τους, εάν δεχόταν στρατιωτική επίθεση
Οι Γερμανοί δεν προτίθενται να υπερασπιστούν την πατρίδα τους στην περίπτωση στρατιωτικής επίθεσης
Μόνο το 17% των Γερμανών πολιτών δηλώνουν έτοιμοι να υπερασπιστούν τη χώρα τους σε περίπτωση στρατιωτικής επίθεσης, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που διενήργησε η εταιρεία Forsa για το περιοδικό Stern.
Έτσι, το 17% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι είναι «σίγουρα» έτοιμοι, το 19% πως είναι «μάλλον» έτοιμοι να υπερασπιστούν τη Γερμανία.
Πάνω από το 61% των Γερμανών δήλωσαν ότι «μάλλον» δεν είναι έτοιμοι ή «σε καμία περίπτωση» έτοιμοι.
Το μερίδιο των τελευταίων ανήλθε στο 40%, το οποίο, σύμφωνα με το περιοδικό, είναι σχεδόν διπλάσιο από ό,τι σε παρόμοια δημοσκόπηση τον Μάιο του 2022.
Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε στις 15 και 16 Νοεμβρίου.
Συμμετείχαν 1.005 άτομα.
Το περιθώριο λάθους ήταν 3%.

Ζητείται ο τριπλασιασμός των εφέδρων

Ο Patrick Sensburg, ο πρόεδρος της Ένωσης Γερμανών Εφέδρων, κάλεσε τις γερμανικές αρχές να τριπλασιάσουν τον αριθμό των ενεργών εφέδρων στη Bundeswehr (Γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις) σε συνέντευξή του στο Stern.
Σύμφωνα με τον ίδιο, σε λίγα χρόνια η Bundeswehr θα πρέπει να έχει στη διάθεσή της «περίπου 100.000 έφεδρους που να εκπαιδεύονται τακτικά».
Αυτή τη στιγμή, ο αριθμός των εφέδρων είναι περίπου 930.000, σημειώνει το περιοδικό.
Στις 31 Οκτωβρίου, ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Boris Pistorius είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk ότι η Γερμανία «πρέπει να είναι σε θέση να πολεμήσει σε έναν αμυντικό πόλεμο, ώστε τελικά να μην χρειαστεί να το κάνει».
Τόνισε πως η γερμανική κοινωνία «δεν είναι διανοητικά έτοιμη» για μια τέτοια υποθετική εξέλιξη αυτή τη στιγμή, αλλά πιστεύει ότι θα έπρεπε να είναι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης