Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Πρωταρχικό μας καθήκον να σταματήσουμε την αιματοχυσία στη Γάζα

Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Πρωταρχικό μας καθήκον να σταματήσουμε την αιματοχυσία στη Γάζα
Θεωρούμε πρωταρχικό μας καθήκον να σταματήσουμε την αιματοχυσία στη Γάζα, διαμηνύει ο Lavrov
Η Ρωσία βλέπει ως κορυφαία προτεραιότητα στη Λωρίδα της Γάζας τον τερματισμό της αιματοχυσίας και την επίλυση των ανθρωπιστικών προβλημάτων, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergei Lavrov στη σύνοδο ολομέλειας του Ρωσο-αραβικού Φόρουμ Συνεργασίας.
"Η συνάντησή μας πραγματοποιείται εν μέσω μιας άνευ προηγουμένου επιδείνωσης της κατάστασης στη Μέση Ανατολή και μιας συνεχιζόμενης αναταραχής στον κόσμο.
Ο περίπλοκος και πολύπλοκος χαρακτήρας των αναδυόμενων προκλήσεων και απειλών καθιστά μια συλλογική προσέγγιση για την αντιμετώπιση των καθηκόντων της ενίσχυσης της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή και τη διασφάλιση της βιώσιμης ανάπτυξής της όλο και πιο σημαντική", δήλωσε ο Lavrov, σύμφωνα με το Tass.

Πρωτοφανής καταστροφή στη Γάζα

"Μετά την τρομοκρατική επίθεση της 7ης Οκτωβρίου, την οποία καταδικάσαμε κατηγορηματικά, η κατάσταση στο παλαιότερο ευαίσθητο σημείο σε αυτό το μέρος του κόσμου - στη ζώνη της παλαιστινιακής-ισραηλινής αντιπαράθεσης - έχει επιδεινωθεί ραγδαία.
Αυτή τη φορά, η βία της οποίας γινόμαστε μάρτυρες σε καθημερινή βάση έχει λάβει μια πρωτοφανή και πραγματικά καταστροφική κλίμακα.
Οι νεκροί και οι τραυματίες ανέρχονται σε δεκάδες χιλιάδες.
Οι περισσότεροι από αυτούς είναι άμαχοι στη Λωρίδα της Γάζας, κυρίως παιδιά και γυναίκες", πρόσθεσε.
"Τα δεινά του πληθυσμού του θύλακα επιδεινώνονται από τις συνέπειες του αποκλεισμού που έχει επιβάλει το Ισραήλ.
Θεωρούμε πρωταρχικό μας καθήκον να σταματήσουμε την αιματοχυσία και να εξασφαλίσουμε τις συνθήκες για την παροχή της απαραίτητης ανθρωπιστικής βοήθειας σε όλους όσοι έχουν ανάγκη", δήλωσε ο Lavrov.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης