Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ηνωμένο Βασίλειο: Στο 3,9% υποχώρησε ο πληθωρισμός τον Νοέμβριο του 2023 - Άνω των εκτιμήσεων η μείωση

Ηνωμένο Βασίλειο: Στο 3,9% υποχώρησε ο πληθωρισμός τον Νοέμβριο του 2023 - Άνω των εκτιμήσεων η μείωση
Η Τράπεζα της Αγγλίας διατήρησε αμετάβλητο το βασικό της επιτόκιο στο 5,25%
Σχετικά Άρθρα
Άνω των εκτιμήσεων ήταν η μείωση του πληθωρισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Νοέμβριο του 2023, οπότε και διαμορφώθηκε στο 3,9%, στo χαμηλότερο επίπεδο ετησίως από τον Σεπτέμβριο του 2021.
Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρια μείωση του γενικού δείκτη τιμών καταναλωτή στο 4,4%, μετά την ετήσια μέτρηση 4,6% τον Οκτώβριο, η οποία εξέπληξε αρνητικά πέφτοντας σε χαμηλό διετίας. Σε μηνιαία βάση, ο γενικός δείκτης τιμών καταναλωτή μειώθηκε κατά 0,2%, έναντι της πρόβλεψης για αύξηση 0,1%.
Ο δομικός Δείκτης Τιμών Καταναλωτή -που δεν περιλαμβάνει τις ασταθείς τιμές των τροφίμων, της ενέργειας, του αλκοόλ και του καπνού- διαμορφώθηκε στο 5,1% ετησίως, πολύ χαμηλότερα από τις προβλέψεις για 5,6%.
Σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία στην πτώση συνέβαλαν οι μεταφορές, η αναψυχή-πολιτισμός και τα τρόφιμα-μη αλκοολούχα ποτά.
Υπενθυμίζεται ότι η Τράπεζα της Αγγλίας διατήρησε την περασμένη εβδομάδα έναν «γερακίσιο» τόνο, καθώς διατήρησε αμετάβλητο το βασικό της επιτόκιο στο 5,25%. Η Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής επανέλαβε ότι η πολιτική είναι «πιθανό να χρειαστεί να είναι περιοριστική για παρατεταμένο χρονικό διάστημα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης