Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Maersk διακόπτει τα ταξίδια μέσω Ερυθράς Θάλασσας, μετά τις επιθέσεις των Houthi

Η Maersk διακόπτει τα ταξίδια μέσω Ερυθράς Θάλασσας, μετά τις επιθέσεις των Houthi
Εντολή σε όλα τα πλοία που κατευθύνονται προς τη νότια είσοδο της Ερυθράς Θάλασσας να σταματήσουν τα ταξίδια τους
Σχετικά Άρθρα
Ο ναυτιλιακός κολοσσός A.P. Moller-Maersk A/S έδωσε εντολή σε όλα τα πλοία που κατευθύνονται προς τη νότια είσοδο της Ερυθράς Θάλασσας να σταματήσουν τα ταξίδια τους μετά από επίθεση σε ένα από τα πλοία της και τους αυξανόμενους κινδύνους για τον εμπορικό στόλο στην περιοχή που ενεργούν οι μαχητές Houthi.
"Μετά το παραλίγο περιστατικό με το Maersk Gibraltar χθες και μια ακόμη επίθεση σε πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων σήμερα, δώσαμε εντολή σε όλα τα πλοία της Maersk που βρίσκονται στην περιοχή και πρόκειται να περάσουν από το στενό Bab al-Mandab να διακόψουν το ταξίδι τους μέχρι νεωτέρας", ανέφερε η Maersk σε ανακοίνωσή της.

Οι επιθέσεις των Houthi

Οι αντάρτες Houthi της Υεμένης εκτόξευσαν την Πέμπτη έναν πύραυλο σε φορτηγό πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα, αλλά αστόχησαν.
Ο κολοσσός θαλασσίων μεταφορών Maersk της Δανίας δήλωσε από την πλευρά τoυ ότι ένα τα πλοία του μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, το Maersk Gibraltar, ήταν θύμα ενός "περιστατικού" στην Ερυθρά Θάλασσα, δύο ημέρες μετά την επίθεση κατά νορβηγικού πετρελαιοφόρου.
Οι μαχητές Houthi επιτίθενται στην εμπορική ναυτιλία στην Ερυθρά Θάλασσα -ιδιαίτερα σε πλοία που, όπως λένε, συνδέονται με το Ισραήλ- ως απάντηση στον πόλεμο στη Γάζα.
Το Bab al-Mandab είναι μια στενή υδάτινη έκταση που συνδέει τον Ινδικό Ωκεανό με την Ερυθρά Θάλασσα και, τελικά, με τη διώρυγα του Σουέζ της Αιγύπτου βορειότερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης