Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σκάνδαλο κατασκοπείας στη Γερμανία: Συνταγματάρχης παρέδωσε απόρρητα στοιχεία στη Ρωσία για τις τακτικές και τις απώλειες της Ουκρανίας

Σκάνδαλο κατασκοπείας στη Γερμανία: Συνταγματάρχης παρέδωσε απόρρητα στοιχεία στη Ρωσία για τις τακτικές και τις απώλειες της Ουκρανίας
Σύμφωνα με την Bild, τουλάχιστον 450 χιλιάδες ευρώ καταβλήθηκαν στον συνταγματάρχη για τη μεταφορά μυστικών πληροφοριών για προμήθειες όπλων στην Ουκρανία

Ένα σκάνδαλο κατασκοπείας υψίστης σημασίας σημειώθηκε στη Γερμανία καθώς ο 52χρονος συνταγματάρχης της Bundeswehr Karsten L., επικεφαλής του τμήματος ασφαλείας στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πληροφοριών (BND), κατηγορείται ότι μετέφερε απόρρητα δεδομένα στη ρωσική FSB.
Σύμφωνα με την Bild, ο Karsten L. αντέγραψε τέσσερα αρχεία με εμπιστευτικές πληροφορίες, τα οποία περιελάμβαναν στοιχεία για τις τακτικές και τις απώλειες των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και για τις μυστικές επιχειρήσεις του ουκρανικού στρατού.
Η έρευνα υποστηρίζει ότι ο Carsten L. πείστηκε να συνεργαστεί με την FSB από έναν Ρώσο επιχειρηματία, ο οποίος φέρεται να εργαζόταν για τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες.
Αυτός ο άνδρας έπεισε τον Γερμανό αξιωματικό ότι οι πληροφορίες της BND "θα μπορούσαν να είναι χρήσιμες και για τις δύο χώρες".
Σημειώνεται ότι ο Karsten L. συνελήφθη τον Δεκέμβριο του 2022 αφού πέταξε στη Μόσχα και συναντήθηκε με τον μεσάζοντα.
Ο τελευταίος, με τη σειρά του, συνελήφθη στις Ηνωμένες Πολιτείες και κατέθεσε λεπτομερή μαρτυρία στην έρευνα, σε αντίθεση με τον Karsten L., ο οποίος παρέμεινε σιωπηλός κατά τη διάρκεια της δίκης.
Σύμφωνα με την Bild, τουλάχιστον 450 χιλιάδες ευρώ καταβλήθηκαν στον συνταγματάρχη για τη μεταφορά μυστικών πληροφοριών για προμήθειες όπλων στην Ουκρανία.
Η υπόθεση έχει γίνει ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα κατασκοπείας της Γερμανία, προκαλώντας έντονη ανησυχία σε θέματα ασφάλειας και πληροφοριών.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης