Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kuleba (ΥΠΕΞ Ουκρανίας): Καταστροφικό εάν η ΕΕ δεν εγκρίνει την έναρξη ενταξιακών συνομιλιών

Kuleba (ΥΠΕΞ Ουκρανίας): Καταστροφικό εάν η ΕΕ δεν εγκρίνει την έναρξη ενταξιακών συνομιλιών
Η Κομισιόν θα παρουσιάσει προηγμένες εγγυήσεις ασφαλείας για την Ουκρανία είπε ο Josep Borrell
Θα είναι καταστροφικό για την Ουκρανία και την ΕΕ, εάν οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν δώσουν το πράσινο φως για την έναρξη ενταξιακών συνομιλιών υποστήριξε ο Ουκρανός ΥΠΕΞ, Dmytro Kuleba
«Δεν μπορώ να φανταστώ, δεν θέλω καν να μιλήσω για τις καταστροφικές συνέπειες που θα προκύψουν εάν το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο δεν καταφέρει να λάβει αυτή την απόφαση» υπογράμμισε ο Kuleba προσερχόμενος σε συνεδρίαση με τους υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Προηγμένες εγγυήσεις ασφαλείας

Από την πλευρά του ο Josep Borrell υποστήριξε πως η Κομισιόν έχει αναπτύξει και θα προτείνει στα κράτη – μέλη της ΕΕ, «προηγμένες εγγυήσεις ασφαλείας» για την Ουκρανία, όπως η επέκταση του ευρωπαϊκού ταμείου ειρήνης, μέσω του οποίου χρηματοδοτούνται οι προμήθειες όπλων στο Κίεβο.
«Έχει έρθει η στιγμή που η ΕΕ πρέπει να χρησιμοποιήσει όλες τις δυνατότητες της για να στηρίξει την Ουκρανία» είπε ο Borrell, ο οποίος ερωτηθείς για το σενάριο εκείνο που η Ουγγαρία θα μπλοκάρει την ευρωπαϊκή βοήθεια προς το Κίεβο, τόνισε ότι «η ευρωπαϊκή ενότητα δεν θα διαλυθεί».
Ο Borrell υποστήριξε ότι μέχρι τώρα το ευρωπαϊκό ταμείο ειρήνης χρησιμοποιούνταν αποκλειστικά για να αποζημιώνει τα κράτη της ΕΕ για την αποστολή όπλων στην Ουκρανία από τα δικά τους αποθέματα.
«Τώρα πολλά κράτη πιστεύουν ότι πρέπει να μιλήσουμε για την παραγωγή νέων οβίδων που θα χρηματοδοτούνται μέσα από το ευρωπαϊκό ταμείο ειρήνης, επειδή τα αποθέματα έχουν και ένα όριο» υποστήριξε ο Borrell, αναφέροντας πως έως σήμερα η ΕΕ και τα κράτη-μέλη έχουν προμηθεύσει την Ουκρανία με όπλα αξίας άνω των 26 δισεκατομμυρίων ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης