Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Θα διερευνηθούν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας των Ναζί στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ρωσία: Θα διερευνηθούν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας των Ναζί στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο
Σχόλιο της Maria Zaharova για την 75η επέτειο της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για την Πρόληψη και την Τιμωρία της Γενοκτονίας.
Όσοι εμμένουν στη ναζιστική ιδεολογία σήμερα θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες και η Ρωσία θα κάνει ό,τι μπορεί για να μην μείνουν ατιμώρητα τα εγκλήματα γενοκτονίας, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zaharova.
«Όσοι εμμένουν στη ναζιστική ιδεολογία αυτές τις μέρες θα φέρουν την ευθύνη.
Η Ρωσία θα κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου το έγκλημα της γενοκτονίας -ένα από τα πιο σοβαρά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας- να μην μείνει ατιμώρητο», είπε στο σχόλιο, αφιερωμένο στην 75η επέτειο της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για την Πρόληψη και την Τιμωρία της Γενοκτονίας.
Σημείωσε ότι θα διερευνηθούν και τα ναζιστικά εγκλήματα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
«Η Ρωσία εργάζεται σε εθνικό επίπεδο για την ποινική δίωξη της γενοκτονίας.
Πρέπει να παραδεχτούμε ότι υπάρχει αρκετή δουλειά και σήμερα.
Τα δικαστήρια σε 17 περιοχές της Ρωσίας έχουν κρίνει εγκλήματα, που διαπράχθηκαν από ναζί κατέχοντες και τους συνεργάτες τους εναντίον Σοβιετικών πολιτών και αιχμαλώτων στρατιωτών κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στο πλαίσιο της γενοκτονία κατά των λαών της Σοβιετικής Ένωσης.
Έτσι, την 1η Δεκεμβρίου, το Περιφερειακό Δικαστήριο του Καλίνινγκραντ καταδίκασε τα ναζιστικά εγκλήματα, που διαπράχθηκαν στην Ανατολική Πρωσία ως γενοκτονία κατά των λαών της ΕΣΣΔ.
Σύμφωνα με την Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας, παρόμοιες δικαστικές διαδικασίες ετοιμάζονται σε 11 ακόμη περιφέρειες», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης