Τελευταία Νέα
Διεθνή

Yellen (ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ): Εάν η Ουκρανία χάσει τον πόλεμο με τη Ρωσία, υπεύθυνοι θα είμαστε εμείς

Yellen (ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ): Εάν η Ουκρανία χάσει τον πόλεμο με τη Ρωσία, υπεύθυνοι θα είμαστε εμείς
Η Αμερικανίδα υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε απολύτως απαραίτητη την οικονομική στήριξη της Ουκρανίας
Σχετικά Άρθρα
Η Αμερικανίδα υπουργός Οικονομικών Janet Yellen δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα είναι «υπεύθυνες για την ήττα της Ουκρανίας», εάν το Κογκρέσο δεν εγκρίνει το αίτημα 106 δισεκατομμυρίων δολαρίων της κυβέρνησης Biden για χρηματοδότηση των πολέμων στην Ουκρανία και το Ισραήλ, μεταξύ άλλων θεμάτων ασφαλείας.
Η Yellen από το Μεξικό, όπου βρίσκεται, χαρακτήρισε τη χρηματοδότηση «απολύτως απαραίτητη» και προϋπόθεση για το ΔΝΤ προκειμένου διατηρήσει την αδιάλειπτη ροή κεφαλαίων στην Ουκρανία, σύμφωνα με το Reuters.
«Έχω μιλήσει με μέλη του Κογκρέσου, οι συνάδελφοί μου.
Νομίζω ότι το καταλαβαίνουν αυτό ότι θα πρέπει θεωρήσουμε τους εαυτούς μας υπεύθυνους για την ήττα της Ουκρανίας εάν δεν καταφέρουμε να αποφασίσουμε τη χρηματοδότηση που χρειάζεται. και συμπεριλαμβάνω την άμεση δημοσιονομική στήριξη εδώ γιατί αυτό είναι απολύτως απαραίτητο», είπε η Yellen.
Εάν οι ΗΠΑ αναβάλουν τη στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία, υπάρχει «μεγάλος κίνδυνος» η χώρα να χάσει τον πόλεμο με τη Ρωσία, δήλωσε και ο επικεφαλής του επιτελείου του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky, Andriy Yermak.
Μιλώντας στο Ινστιτούτο Ειρήνης των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην Ουάσιγκτον, ο Yermak είπε ότι η αποτυχία του Κογκρέσου να εγκρίνει περισσότερη βοήθεια στην Ουκρανία θα μπορούσε να καταστήσει «αδύνατη» την απελευθέρωση περισσότερων εδαφών που κατέλαβε η Ρωσία και «προβάλλει ο μεγάλος κίνδυνος να χάσει αυτόν τον πόλεμο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης