Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Τέλος στις βίζες Ισραηλινών εξτρεμιστών της Δυτικής Όχθης

ΗΠΑ: Τέλος στις βίζες Ισραηλινών εξτρεμιστών της Δυτικής Όχθης
Άμεση ανάκληση των ταξιδιωτικών θεωρήσεων
Σχετικά Άρθρα
Απαγόρευση ή άρση βίζας σε άτομα (και τις οικογένειές τους) που εμπλέκονται στην υπονόμευση της ειρήνης, της ασφάλειας ή της σταθερότητας στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, θα επιβάλει το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, γνωστοποίησε ο υπουργός Antony Blinken.
Οι περιορισμοί θα στοχεύουν όσους έχουν διαπράξει βίαιες ενέργειες ή έχουν προβεί σε πράξεις που παρεμποδίζουν βασικές ανάγκες ή περιορίζουν την πρόσβαση των πολιτών σε βασικές υπηρεσίες.
Η Ουάσινγκτον έχει προειδοποιήσει επανειλημμένα ότι το Ισραήλ πρέπει να δράσει ούτως ώστε να σταματήσει τη βία από Ισραηλινούς εποίκους εναντίον Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη, η οποία έχει αυξηθεί από την επίθεση της Hamas στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.
«Υπογραμμίσαμε στην ισραηλινή κυβέρνηση την ανάγκη να κάνει περισσότερα για να λογοδοτήσουν εξτρεμιστές έποικοι που έχουν διαπράξει βίαιες επιθέσεις εναντίον Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη», είπε ο Antony Blinken.
Σημείωσε ότι η αμερικανική κυβέρνηση «θα συνεχίσει να συνεργάζεται με την ισραηλινή ηγεσία για να καταστήσει σαφές ότι το Ισραήλ πρέπει να λάβει πρόσθετα μέτρα για την προστασία των Παλαιστινίων αμάχων από εξτρεμιστικές επιθέσεις», προσθέτοντας ότι η Παλαιστινιακή Αρχή πρέπει επίσης να κάνει περισσότερα για να περιορίσει τις παλαιστινιακές επιθέσεις κατά Ισραηλινών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης