Τελευταία Νέα
Διεθνή

Seymour Hersh (Αμερικανός δημοσιογράφος): Ρώσοι και Ουκρανοί στρατηγοί ξεκίνησαν διαπραγματεύσεις

Seymour Hersh (Αμερικανός δημοσιογράφος): Ρώσοι και Ουκρανοί στρατηγοί ξεκίνησαν διαπραγματεύσεις
Ο Seymour Hersh δηλώνει ότι η ρωσική πλευρά υποστηρίζει ότι το Κίεβο πρέπει να αναγνωρίσει την Κριμαία και τα ελεγχόμενα από τη Ρωσία εδάφη των περιοχών Donbass, Zaporizhia και Kherson ως μέρος της Ρωσίας
Μια ακόμη αποκάλυψη έκανε ο Αμερικανός δημοσιογράφος ερευνητής Seymour Hersh.
Αναφερόμενος σε ανώνυμο αξιωματούχο στην Ουάσιγκτον, ο Seymour Hersh ανέφερε ότι «ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις για την κατάπαυση του πυρός μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας».
Σύμφωνα με τον Seymour Hersh, οι διαπραγματεύσεις διεξάγονται από τους αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας και της Ρωσίας Valery Zaluzhny και Valery Gerasimov.
Επιπλέον, ο Valery Zaluzhny φέρεται να διαπραγματεύεται με τη Ρωσία χωρίς τη συγκατάθεση του Προέδρου Zelensky.
Σύμφωνα με τον Seymour Hersh, η Δύση έχει καταστήσει σαφές στον Zelensky ότι εάν δεν συμφωνήσει να διαπραγματευτεί με τη Μόσχα, τότε θα το κάνει κάποιος άλλος.
Οι διαπραγματεύσεις βασίζονται στην κατάσταση στο μέτωπο.
Ο Seymour Hersh δηλώνει ότι η ρωσική πλευρά υποστηρίζει ότι το Κίεβο πρέπει να αναγνωρίσει την Κριμαία και τα ελεγχόμενα από τη Ρωσία εδάφη των περιοχών Donbass, Zaporizhia και Kherson ως μέρος της Ρωσίας.
Με τη σειρά του, η Ουκρανία ζητάει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, αλλά η συμμαχία θα αναλάβει την ευθύνη να μην αναπτύξει τα στρατεύματά της και επιθετικά όπλα στο ουκρανικό έδαφος.
Σύμφωνα με τον Hersh, ο Λευκός Οίκος είναι «εντελώς κατά της προτεινόμενης συμφωνίας».
Ένα άλλο εμπόδιο είναι η θέση του Zelensky, ο οποίος επιμένει στον πόλεμο μέχρι τέλους και νομοθετικά απαγορεύει κάθε διαπραγμάτευση με τη Ρωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης