Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lloyd Austin (Υπουργός Άμυνας ΗΠΑ): Δεν θα επιτρέψουμε στην Ρωσία να κερδίσει

Lloyd Austin (Υπουργός Άμυνας ΗΠΑ): Δεν θα επιτρέψουμε στην Ρωσία να κερδίσει
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι η πιο ισχυρή χώρα στη Γη. Μπορούμε να κάνουμε πολλαπλές εργασίες», είπε ο Lloyd Austin, αποκαλώντας την ειδική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία «πρόκληση για τους συμμάχους του ΝΑΤΟ και άμεση επίθεση ενάντια στη διεθνή τάξη που βασίζεται σε κανόνες»
Οι Ηνωμένες Πολιτείες σκοπεύουν να μην επιτρέψουν στη Ρωσία να κερδίσει τη σύγκρουση στην Ουκρανία και θα συνεχίσουν να βοηθούν την Ουκρανία με στρατιωτική βοήθεια, δήλωσε ο επικεφαλής του Πενταγώνου Lloyd Austin.
«Δεν θα επιτρέψουμε (το Παλαιστινιακό κίνημα) τη Hamas ή τον (Ρώσο Πρόεδρο) Putin να κερδίσει.
Ούτε θα επιτρέψουμε στους εχθρούς μας να μας διχάσουν ή να μας αποδυναμώσουν» δήλωσε ο Lloyd Austin στο Εθνικό Φόρουμ Άμυνας του Reagan στην Καλιφόρνια.
Όπως σημείωσε ο επικεφαλής του Πενταγώνου, οι Ηνωμένες Πολιτείες διατηρούν την ικανότητα να εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους προς τους συμμάχους τους και να στέλνουν βοήθεια σε πολλά θέατρα στρατιωτικών επιχειρήσεων ταυτόχρονα, που περιλαμβάνουν τόσο το Ισραήλ όσο και την Ουκρανία.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι η πιο ισχυρή χώρα στη Γη. Μπορούμε να κάνουμε πολλαπλές εργασίες», είπε ο Lloyd Austin, αποκαλώντας την ειδική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία «πρόκληση για τους συμμάχους του ΝΑΤΟ και άμεση επίθεση ενάντια στη διεθνή τάξη που βασίζεται σε κανόνες».
«Έτσι, το αποτέλεσμα αυτού του αγώνα θα καθορίσει την παγκόσμια ασφάλεια για τις επόμενες δεκαετίες.
Και δεν έχουμε την πολυτέλεια να παραμείνουμε στο περιθώριο», κατέληξε ο Lloyd Austin.
Η Ρωσία ξεκίνησε μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου 2022.
Ο Ρώσος πρόεδρος Putin χαρακτήρισε τον στόχο του «την προστασία των ανθρώπων που έχουν υποστεί κακοποίηση και γενοκτονία από το καθεστώς του Κιέβου για 8 χρόνια».
Σημείωσε ότι η ειδική επιχείρηση ήταν ένα αναγκαστικό μέτρο, η Ρωσία «δεν είχε καμία ευκαιρία να κάνει διαφορετικά, δημιουργήθηκαν κίνδυνοι για την ασφάλεια που ήταν αδύνατο να απαντηθούν με άλλα μέσα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης