Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συρία: Καταιγιστική πυραυλική επίθεση ανταρτών εναντίον βάσης των ΗΠΑ κοντά στο κοίτασμα πετρελαίου al-Jebsa

Συρία: Καταιγιστική πυραυλική επίθεση ανταρτών εναντίον  βάσης των ΗΠΑ κοντά στο κοίτασμα πετρελαίου al-Jebsa
H στρατιωτική εγκατάσταση, που βρίσκεται κοντά στο κοίτασμα πετρελαίου al-Jebsa, βομβαρδίστηκε με πολλαπλούς εκτοξευτές ρουκετών
Η σιιτική ένοπλη ομάδα «Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ» εκτόξευσε πυραύλους εναντίον της αμερικανικής στρατιωτικής βάσης Al-Shaddadi στα νότια της περιοχής Al Hasakah στη βορειοανατολική Συρία, ανέφερε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Al Modon.
Σύμφωνα με τον ιστότοπο, η στρατιωτική εγκατάσταση, που βρίσκεται κοντά στο κοίτασμα πετρελαίου al-Jebsa, βομβαρδίστηκε με πολλαπλούς εκτοξευτές ρουκετών.
Κατά τη διάρκεια της επίθεσης σημειώθηκαν αρκετές εκρήξεις στην περιοχή της βάσης.
Νωρίτερα, η αμερικανική στρατιωτική βάση κοντά στο κοίτασμα πετρελαίου Al-Omar στην επαρχία Deir ez-Zor δέχτηκε επίθεση με drones «kamikaze».
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα και ζημιές.
Στις 30 Νοεμβρίου, οι σιιτικές πολιτοφυλακές προειδοποίησαν τις ΗΠΑ σε δήλωσή τους που αναρτήθηκε σε κανάλι Telegram ότι θα εντείνουν τις στρατιωτικές τους επιχειρήσεις στη Συρία και το Ιράκ, καθώς η Ουάσιγκτον συνεχίζει να ενισχύει τον ισραηλινό στρατό.
Το Fox News ανέφερε ότι τα αμερικανικά στρατεύματα στο Ιράκ και τη Συρία έχουν δεχθεί επίθεση 74 φορές από τις 17 Οκτωβρίου.
Οι ΗΠΑ έχουν περίπου 900 στρατιώτες  στη Συρία και 2.500 στο Ιράκ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης