Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πανικός στη Δύση με τη συμμετοχή Lavrov στο συμβούλιο του ΟΑΣΕ – Καταφανής ήττα ΝΑΤΟ, δεν πείθει κανένα η Γαλλία

Πανικός στη Δύση με τη συμμετοχή Lavrov στο συμβούλιο του ΟΑΣΕ – Καταφανής ήττα ΝΑΤΟ, δεν πείθει κανένα η Γαλλία
Αναστάτωση στη συλλογική Δύση έχει προκαλέσει η συμμετοχή του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών στη συνεδρίαση του συμβουλίου των υπουργών Εξωτερικών του ΟΑΣΕ στα Σκόπια (30/11 -1/12)
Η παρουσία του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Sergey Lavrov στη συνεδρίαση του συμβουλίου των υπουργών Εξωτερικών του ΟΑΣΕ στα Σκόπια δεν υποδηλώνει ότι η στάση της Δύσης απέναντι στη Μόσχα έχει αλλάξει, δήλωσε η εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών Anne-Claire Legendre και ενώ ΝΑΤΟ - ΕΕ παρακολουθούν με πανικό τη βροχή αιτημάτων για συνάντηση με τον επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας.
«Η Ρωσία εξακολουθεί να είναι μέλος του ΟΑΣΕ και άλλων οργανισμών», είπε η Legendre, όταν ρωτήθηκε εάν η παρουσία του Lavrov στη συνάντηση των Σκοπίων σημαίνει ότι η Δύση εγκαταλείπει τις προσπάθειές της να απομονώσει τη Μόσχα.
«Δεν νομίζω ότι η παρουσία του υπουργού Lavrov μας επιτρέπει να συμπεράνουμε ότι η Ρωσία ξεφεύγει από την απομόνωση», είπε.
Η Legendre επέμεινε ότι ένα σημαντικό μέρος των μελών του ΟΑΣΕ καταδικάζει τις ενέργειες της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Νωρίτερα, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova υποστήριξε ότι πολλές χώρες υπέβαλαν αιτήματα για διμερείς συναντήσεις με τον Lavrov στο περιθώριο της υπουργικής συνάντησης της Βόρειας Μακεδονίας.

Η πρώτη επαφή Ρωσίας - ΟΑΣΕ από την έναρξη της ειδικής επιχείρησης 24/2/2022

Αυτή θα είναι η πρώτη επαφή της Ρωσίας με τον ΟΑΣΕ από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία.
Ο ΟΑΣΕ είχε προηγουμένως μια φιλοουκρανική θέση στις επιχειρήσεις διαμεσολάβησης στο Donbass.
Πριν από την έναρξη της επιχείρησης, η Ρωσία αποφάσισε να αποσύρει το προσωπικό της αποστολής του ΟΑΣΕ στο Donbass και αντιτάχθηκε στην παράταση της εντολής της αποστολής συνολικά.
Το 2022, ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron δήλωσε σε συνέντευξή του στο TF1 ότι η μελλοντική ευρωπαϊκή ασφάλεια θα πρέπει να περιλαμβάνει εγγυήσεις για τη Ρωσία.
Φαίνεται ότι η διαδικασία προς αυτή την κατεύθυνση πρόκειται να ξεκινήσει τώρα.
Για να εξασφαλίσουν την άφιξη του Lavrov στα Σκόπια, η Βουλγαρία και η Βόρεια Μακεδονία υποσχέθηκαν να ανοίξουν τον εναέριο χώρο τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης