Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεγάλη γκάφα από την Deutsche Bank καταρρίπτει το κατηγορητήριο κατά Donald Trump – Αποκαλύφθηκαν οι «αλχημείες» των τραπεζών

Μεγάλη γκάφα από την Deutsche Bank καταρρίπτει το κατηγορητήριο κατά Donald Trump – Αποκαλύφθηκαν οι «αλχημείες» των τραπεζών
Ο Trump, ο οποίος αρνείται την αδικοπραγία, ισχυρίζεται ότι η υπόθεση έχει πολιτικά κίνητρα
Σε μια γκάφα ολκής υπέπεσε στέλεχος της Deutsche Bank, η οποία μπορεί να βάλει τέλος στο κατηγορητήριο της Γενικής Εισαγγελίας της Νέας Υόρκης κατά του πρώην προέδρου Donald Trump - η οποία περιστρέφεται γύρω από την παρουσίαση της γερμανικής τράπεζας ως το μεγαλύτερο θύμα του Trump σε ένα υποτιθέμενο σχέδιο διόγκωσης των περιουσιακών στοιχείων του προκειμένου να επιτύχει ευνοϊκούς όρους από τις τράπεζες και ασφαλιστές.
Ο David Williams, ο οποίος εργάστηκε άμεσα σε τουλάχιστον ένα από τα πολλά δάνεια που έλαβε ο Trump για αρκετές δεκαετίες, κατέθεσε την Τρίτη στο Μανχάταν ότι είναι «άτυπο, αλλά όχι εντελώς ασυνήθιστο» για μια τράπεζα να μειώνει εσωτερικά τις δηλωμένες αξίες ενεργητικού ενός πελάτη κατά 50% και εγκρίνουν ένα δάνειο ούτως ή άλλως, όπως έκαναν με τον Trump.
«Εξαρτάται μόνο από τις περιστάσεις», δήλωσε ο Williams της Deutsche Bank.
Η Deutsche Bank, η οποία δάνεισε εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια στον Trump για ακίνητα στο Μαϊάμι, το Σικάγο και την Ουάσιγκτον, μείωσε την καθαρή του περιουσία το 2011 και το 2012 από περίπου 4,2 δισεκατομμύρια δολάρια σε 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με εσωτερικά τραπεζικά πιστωτικά σημειώματα.
Τα ίδια έγγραφα υποδεικνύουν ότι η τράπεζα ενέκρινε τα δάνεια ούτως ή άλλως επειδή περίμενε ότι θα αποφέρουν κέρδος με βάση το ιστορικό επιτυχημένων επενδύσεων του Trump και άλλα κριτήρια.
Ο Trump, ο οποίος αρνείται την αδικοπραγία και ισχυρίζεται ότι η υπόθεση έχει πολιτικά κίνητρα, ενώ κάλεσε στο βήμα αυτή την εβδομάδα τέσσερις νυν και πρώην υπαλλήλους της Deutsche Bank, ως μέρος της υπεράσπισής του, επιδιώκοντας να αναστρέψουν το σενάριο την κρατική εκδοχή των γεγονότων.

Καταρρίπτεται το κατηγορητήριο

Η μαρτυρία υπονομεύει πλήρως την υπόθεση της Γενικής Εισαγγελέως της Νέας Υόρκης, Letitia James, ότι ο Trump εξαπάτησε τη γερμανική τράπεζα.
"Στο πλαίσιο της δέουσας επιμέλειάς μας, υποβάλλουμε την αξία του ενεργητικού ενός πελάτη σε προσαρμογές", δήλωσε ο Williams.
"Είναι μέρος της διαδικασίας αναδοχής μας, το εφαρμόζουμε σε κάθε πελάτη, ανεξάρτητα από το τι αναφέρεται."
"Είναι η διαφορά απόψεων στις αξίες των περιουσιακών στοιχείων μεταξύ του πελάτη και της τράπεζας παράγοντας αποκλεισμού για την επέκταση της πίστωσης;" Ρώτησε τον Williams ο δικηγόρος του Trump, Jesus Suarez.
«Όχι», απάντησε.
"Γιατί όχι?"
«Είναι απλώς μια διαφορά απόψεων», συνέχισε ο Williams.
"Πιστεύω ότι περιμένουμε από τους πελάτες να παρέχουν πληροφορίες για να είναι ακριβείς."

Έγκλημα χωρίς θύματα;

Ο Trump και δύο από τους γιους του, ο Donald Trump Jr. Και Eric Trump, κατέθεσαν νωρίτερα στη δίκη ότι καμία τράπεζα δεν είχε πέσει θύμα από την υποτιθέμενη διογκωμένη αποτίμηση και ότι διάφορες τράπεζες είχαν κερδίσει εκατομμύρια δολάρια σε τόκους για τα δάνεια.
Ο Trump υποστήριξε επίσης ότι το όνομά του και οι δυνατότητες μελλοντικής ανάπτυξης ήταν ένας παράγοντας στις προηγούμενες αποτιμήσεις.
Η εισαγγελέας James όμως, ισχυρίζεται ότι ο Trump και η εταιρεία του παραποίησαν έγγραφα σε τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρείες.
Την ίδια ώρα, ο δικαστής Aurthur Engoron, ο οποίος επιβλέπει την υπόθεση, θεώρησε τον Trump υπεύθυνο για απάτη την παραμονή της δίκης, επιλύοντας τη μεγαλύτερη αξίωση στην υπόθεση και θέτοντας σε κίνδυνο τον έλεγχο των περιουσιακών του στοιχείων από τον Trump.
Η δίκη επικεντρώνεται σε έξι εναπομείνασες αξιώσεις, καθώς και σε ποινές.
Το κράτος επιδιώκει την επιστροφή 250 εκατομμυρίων δολαρίων σε «παράνομο κέρδος» και την απαγόρευση στον Trump και τους γιους του να υπηρετήσουν ως διευθυντές ή στελέχη οποιασδήποτε εταιρείας με έδρα τη Νέα Υόρκη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης