Τελευταία Νέα
Διεθνή

Netanyahu: O πόλεμος συνεχίζεται μέχρι να πετύχουμε όλους τους στόχους μας

Netanyahu: O πόλεμος συνεχίζεται μέχρι να πετύχουμε όλους τους στόχους μας
Ο Benjamin Netanyahu τόνισε πως η ανταλλαγή αιχμαλώτων συμβαίνει γιατί το Ισραήλ πίεσε στρατιωτικά την Hamas
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu διευκρίνισε ότι παρά τη συμφωνία για την απελευθέρωση των απαχθέντων, ο πόλεμος συνεχίζεται.
«Θα τον συνεχίσουμε μέχρι να πετύχουμε όλους τους στόχους μας – να επιστρέψουμε όλους τους απαχθέντες, να εξαλείψουμε τη Χαμάς και να εγγυηθούμε ότι την επόμενη μέρα η Γάζα δεν θα ελέγχεται από μια οντότητα που υποστηρίζει την τρομοκρατία, που εκπαιδεύει τα παιδιά της στην τρομοκρατία, που πληρώνει τρομοκράτες ή τις οικογένειές τους.
Η Γάζα δεν θα αποτελεί πλέον απειλή για το Ισραήλ.
Θα αποκαταστήσουμε την ασφάλεια τόσο στον νότο όσο και στον βορρά», είπε ο Netanyahu

Στη συμφωνία περιλαμβάνεται ότι ο Ερυθρός Σταυρός θα επισκεφθεί με φάρμακα τους ομήρους

Ο Benjamin Netanyahu είπε αρχικά ότι από την αρχή του πολέμου δεν έχει σταματήσει να σκέφτεται τους ομήρους και τις οικογένειές τους.
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός περιέγραψε ότι ενημερώνεται για τον «συνεχιζόμενο εφιάλτη» και το «μαρτύριο» από τους συγγενείς τους.
«Όλοι οι όμηροι θα επιστρέψουν στην πατρίδα τους», είπε.
«Η συμφωνία επιτεύχθηκε με τη χρήση μαζικής στρατιωτικής πίεσης που ασκήθηκε στη Χαμάς και τις διπλωματικές προσπάθειες της ισραηλινής κυβέρνησης», τόνισε ο Netanyahu.
Η συμφωνία για τους ομήρους θα περιλαμβάνει την επίσκεψη του Ερυθρού Σταυρού στους ομήρους και τη μεταφορά φαρμάκων σε αυτούς, υποστήριξε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι τόσο ο στρατός όσο και η κυβέρνηση στηρίζουν τη συμφωνία.
Ο Netanyahu τόνισε ότι, κατά τη διάρκεια της κατάπαυσης του πυρός, οι IDF θα προετοιμαστούν για τη συνέχιση του πολέμου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης