Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κάτι δεν πάει καλά με το μυστήριο των… Rothschild και o διπλός φόβος της Δύσης... τι θα γίνει εάν νικήσουν Putin και Trump;

Κάτι δεν πάει καλά με το μυστήριο των… Rothschild και o διπλός φόβος της Δύσης... τι θα γίνει εάν νικήσουν Putin και Trump;
Σίγουρα ο κόσμος αλλάζει προς το καλύτερο και το να είσαι με τον Trump και τον Putin είναι η σωστή πλευρά της ιστορίας...
Τελευταία έχει γίνει της μόδας να επιχειρούμε παγκοσμίως να αναλύουμε τα γεγονότα προσπαθώντας κάθε τέλος έτους να μαντέψουμε την θα συμβεί την επόμενη χρονιά... εν προκειμένω τι θα συμβεί το 2024... 
Το εξώφυλλο του περιοδικού The Economist, που εδώ και αρκετό καιρό ονομάζεται World Ahead, λειτουργεί ως είδος προφητείας για το μέλλον.
Αν πληκτρολογήσετε τη φράση «Το μυστικό μήνυμα των Rothschild» σε μια μηχανή αναζήτησης, θα εκπλαγείτε μόνο με τον αριθμό των συνδέσμων σε ιστότοπους που προσπαθούν να ερμηνεύσουν… αυτό το μυστικό…..
Δεν είναι τυχαίο ότι οι Rothschild μια από τις πλουσιότερες δυναστείες στον κόσμο ήταν πάντα άμεσα συνδεδεμένες με τον Economist.
Είναι αλήθεια ότι ο Sir Evelyn Rothschild προήδρευσε για τελευταία φορά στο διοικητικό συμβούλιο του Economist το 1989 και πέθανε το 2022.

Το 40% του Economist το ελέγχει ο Agnelli και το 20% οι Rothschild

Αν θεωρήσουμε κάθε εξώφυλλο περιοδικού ως το κωδικοποιημένο μήνυμα κάποιου, τότε θα ήταν πιο λογικό να αναφέρουμε το όνομα Agnelli.
Από το 2015, αυτή η ιταλική δυναστεία, που κάποτε ίδρυσε την αυτοκινητοβιομηχανία Fiat, είναι ο κύριος μέτοχος του Ομίλου Economist, κατέχοντας περισσότερο από το 40% της εταιρείας.
Οι Rothschild διατηρούν περίπου το 20%.
Αλλά και πάλι, ποιος θα ενδιαφερόταν για το «μυστικό μήνυμα» του Agnelli;
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο σε κύκλους συνωμοσιολογίας είναι συνηθισμένο η δυναστεία Rothschild να έχει την τιμητική της.
Όπως και να έχει, ο Economist παραμένει το φερέφωνο των φιλελεύθερων νεοσυντηρητικών της Δύσης.
Και επομένως, σε κάθε περίπτωση, αξίζουν ιδιαίτερης προσοχής οι αναλύσεις του Economist, που προσποιούνται ότι είναι αναλυτικές και επιχειρούν να προβλέψουν μελλοντικά γεγονότα. Μια σημαντική επισήμανση: είναι καλύτερο να διαβάζετε τα ίδια τα περιεχόμενα των άρθρων, αντί να προσπαθείτε να βρείτε ένα κρυπτογραφημένο μήνυμα στο εξώφυλλο.
Αλλά οι θαυμαστές των πρωτοσέλιδων συνήθως δεν φτάνουν τόσο μακριά: οι θεωρητικοί συνωμοσίας δεν είναι αναγνώστες, αλλά συγγραφείς.

Για παράδειγμα, πόσα αντίτυπα έχουν ήδη κυκλοφορήσει στο Διαδίκτυο σχετικά με τις εικόνες στο εξώφυλλο της τελευταίας επετηρίδας World Ahead 2024.
Το κύριο μυστήριο: τι είδους γυναικεία σιλουέτα απεικονίζεται μαζί με τα πορτρέτα του Putin, του Trump, του Baiden, του Zelensky και Xi.
Επιπλέον, αν κοιτάξετε το ίδιο το περιοδικό, το άρθρο εξηγεί ποιος απεικονίζεται στο εξώφυλλο και μέσα στη δημοσίευση μπορείτε να βρείτε αυτή τη σιλουέτα - σε ένα άρθρο σχετικά με το γεγονός ότι στο Μεξικό τον επόμενο χρόνο μια γυναίκα θα γίνει πρόεδρος για πρώτη φορά…
Και αυτό φυσικά είναι το προφίλ της βασικής αγαπημένης της προεκλογικής κούρσας, της Claudia Sheinbaum.

Οι προβλέψεις του Economist σχεδόν πάντα είναι προβλέψιμες και... διαψεύδονται...

Στην πραγματικότητα, δεν χρειάζεται να υπερβάλλουμε με τα μηνύματα του Economist.
Ακριβώς λόγω των ιδεολογικών του αγκυλώσεων οι προβλέψεις του είναι εύκολα… προβλέψιμες.
Και επομένως γίνονται πραγματικότητα εξαιρετικά σπάνια.
Αν κοιτάξετε το εξώφυλλο του The World Ahead 2022, θα δείτε μόνο τον Biden και τον Xi, αλλά καμία ένδειξη για την ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία από τους ρώσους.
Το 2022 ο Economist προέβλεψε το «τέλος της εποχής Erdogan» στην Τουρκία, αλλά, φυσικά, δεν γνώριζε καν για το ξέσπασμα του πολέμου στη Μέση Ανατολή.

Αν μιλάμε για τις προβλέψεις σχετικά με τη Ρωσία, τότε είναι ως επί το πλείστον έκφραση των μακραίωνων ελπίδων του κατεστημένου της Δύσης για αποδυνάμωση/ήττα/διαμελισμό της Ρωσίας.
Για παράδειγμα, το 2022 οι προβλέψεις ήταν οι εξής:
«Η Ρωσία κινδυνεύει να μείνει ακυβέρνητη και να βυθιστεί στο χάος.
Ο πόλεμος του Putin μετατρέπει τη Ρωσία σε ένα αποτυχημένο κράτος με ανεξέλεγκτα σύνορα, ιδιωτικές στρατιωτικές μονάδες, πληθυσμό σε φυγή, ηθική παρακμή και εμφύλιες συγκρούσεις».
Και τι συνέβη στην πραγματικότητα το 2023;
Μόλις πρόσφατα ένα άρθρο της Wall Street Journal εμφανίστηκε με έναν θλιβερό τίτλο για τους δυτικούς: «Ήρθε η ώρα να σταματήσουν τα όνειρα η Ρωσία δεν θα ηττηθεί.
Ο Putin έχει αντισταθεί σε όλες τις προσπάθειες της Δύσης να αποκρούσει την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία
Η Wall Street Journal αναφέρει με πικρία:
«Ο Putin μπορεί να πει στο έθνος ότι η στρατηγική του λειτουργεί».
Δηλαδή, κάτι δεν πήγε καλά με την «πρόβλεψη Rothschild» δηλαδή τον Economist καθώς οι περισσότερες προβλέψεις του έχουν διαψευστεί….
Αλλά και φέτος, ο Economist εκφράζει αν και πιο δειλά και με επιφυλάξεις μια άλλη ελπίδα: «Οι αισιόδοξοι υποστηρίζουν ότι ο πόλεμος θα επιταχύνει την πολιτική αποσύνθεση της Ρωσίας». Ωστόσο, όπως όλοι καταλαβαίνουμε, η Ρωσία δεν σκοπεύει να ευχαριστήσει τους γεωστρατηγικούς αντιπάλους της το 2024….

Η κύρια φοβία της Δύσης είναι η νίκη του Trump στις ΗΠΑ

Ωστόσο, η κύρια φοβία των εκδοτών του Economist, φυσικά, δεν συνδέεται με τη Ρωσία.
Ένα κοινό μήνυμα που διατρέχει όλες τις εκδόσεις του Economist είναι ο φόβος για πιθανή νίκη του Trump στις αμερικανικές εκλογές του Νοεμβρίου 2024.
Και εδώ δεν χρειάζεται να είσαι μεγάλος συνωμοσιολόγος ή λύτης γρίφων για να δεις αυτόν τον φόβο, να τον νιώσεις και να καταλάβεις πόσο θα προκαθορίσει την εκστρατεία ενημέρωσης των επόμενων δώδεκα μηνών.
Οι δυτικοί ηγέτες θα περάσουν δύσκολα… από την μια η πιθανή νίκη του Trump και από την άλλη η βέβαιη νίκη του Putin στην Ουκρανία…
Σίγουρα ο κόσμος αλλάζει προς το καλύτερο και το να είσαι με τον Trump και τον Putin είναι η σωστή πλευρά της ιστορίας...


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης