Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επιφυλακτικότητα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - Στο +0,2% έκλεισε ο DAX

Επιφυλακτικότητα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - Στο +0,2% έκλεισε ο DAX
Υποχώρησε το θετικό κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
(upd) Επιφυλακτικοί ήταν σήμερα οι επενδυτές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εν μέσω της υποχώρησης του θετικού κλίματος που παρατηρήθηκε νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα μετά την ανακοίνωση θετικών στοιχείων από τις ΗΠΑ και την Κίνα.
Πιο αναλυτικά:
Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX ενισχύθηκε κατά 0,24% στις 15.786,20 μονάδες
Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE κατέγραψε απώλειες 1% στις 7.410,18 μονάδες
Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC διαμορφώθηκε στις 7.168,57 μονάδες καταγράφοντας απώλειες 0,6%.
Στο Μιλάνο, ο δείκτης FTSE MIB σημείωσε πτώση 0,70% στις 29.258,53 μονάδες

Μια ήπια μέτρηση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ την Τρίτη ενίσχυσε τις ελπίδες ότι η Fed πλησιάζει στο τέλος του κύκλου αύξησης των επιτοκίων της. Επίσης, υπήρξαν αισιόδοξα οικονομικά στοιχεία από την Κίνα, που ανακοίνωσε καλύτερα από το αναμενόμενο στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις και τα βιομηχανικά στοιχεία για τον Οκτώβριο.
Σε άλλες ειδήσεις, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden, και ο πρόεδρος της Κίνας, Xi Jinping, συναντήθηκαν στο Σαν Φρανσίσκο την Τετάρτη, σηματοδοτώντας την πρώτη συνάντηση των ηγετών εδώ και περίπου ένα χρόνο. Οι ηγέτες συμφώνησαν να επαναλάβουν τη στρατιωτική επικοινωνία σε υψηλό επίπεδο, σύμφωνα με τις δύο χώρες, αλλά η Ταϊβάν παραμένει σημείο εμπλοκής.

Πτώση στις ασιατικές αγορές

Πτωτικά έκλεισαν σήμερα 16/11 οι ασιατικές αγορές καθώς οι επενδυτές αφομοιώνουν τις συνομιλίες υψηλού επιπέδου μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας. Νωρίτερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden και ο Κινέζος Πρόεδρος Xi Jinping συναντήθηκαν στο Σαν Φρανσίσκο στην πρώτη τους συνάντηση μετά από ένα χρόνο.
Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να αποκαταστήσουν τη στρατιωτική επικοινωνία υψηλού επιπέδου, ενώ ο Xi προέτρεψε τον Biden να υποστηρίξει την «ειρηνική επανένωση» της Ταϊβάν με την Κίνα, ωστόσο δεν έκαναν σημαντικές οικονομικές ανακαλύψεις.
Αναλυτικά, ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία έκλεισε στο -0,35%, ο δείκτης Shanghai στην Κίνα στο -0,71%, ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ στο -1,41%, ο δείκτης S&P/ASX 200 στην Αυστραλία στο -0,67% ενώ ο δείκτης KOSPI στη Ν. Κορέα έκλεισε με οριακή άνοδο +0,06%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης