Τελευταία Νέα
Διεθνή

Su 75 - Checkmate: Η ρωσική κίνηση ματ... στον αέρα - Το απόλυτο stealth είναι ήδη εδώ

Su 75 - Checkmate: Η ρωσική κίνηση ματ... στον αέρα - Το απόλυτο stealth είναι ήδη εδώ
Το κύριο χαρακτηριστικό του μαχητικού Checkmate είναι ότι πρόκειται για αεροσκάφος πέμπτης γενιάς το οποίο επί της ουσίας είναι το απόλυτο stealth
Σχετικά Άρθρα
Το κύριο χαρακτηριστικό του μελλοντικού ελαφρού τακτικού αεροσκάφους της Ρωσίας, γνωστού και ως Su-75, ή Checkmate, είναι ότι δεν θα γίνεται αντιληπτό, όπως δήλωσε ο στρατιωτικός ειδικός Andrei Klintsevich σε συνέντευξή του στο News.ru.
«Το κύριο χαρακτηριστικό του μαχητικού Checkmate είναι ότι πρόκειται για αεροσκάφος πέμπτης γενιάς το οποίο επί της ουσίας είναι το απόλυτο stealth, πράγμα που σημαίνει ότι δεν πρόκειται να το συλλαμβάνουν τα ραντάρ.
Αυτό είναι ένα μονοκινητήριο τζετ που σημαίνει ότι είναι αρκετά φθηνό στην κατασκευή του.
Θα είναι ανάλογο του μαχητικού Su-35, αλλά είναι ακόμα δύσκολο να ειπωθεί ποια χαρακτηριστικά θα έχει.
Επί του παρόντος, η Ρωσία δίνει προτεραιότητα στην τεχνολογία διπλού κινητήρα για τη βελτίωση της αξιοπιστίας και της απόδοσης πτήσης», είπε ο ειδικός.
Σύμφωνα με τον Klintsevich, τα σύγχρονα αεροσκάφη γίνονται ευέλικτες πλατφόρμες ικανές να εκτελούν αποστολές μαχητικών ή βομβαρδιστικών.
Ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης και επικεφαλής του υπουργείου Βιομηχανίας και Εμπορίου Denis Manturov δήλωσε τον Νοέμβριο ότι ένα πρωτότυπο του ελαφρού τακτικού μαχητικού πέμπτης γενιάς Checkmate ενδέχεται να εμφανιστεί πριν από το τέλος του 2025.
Η Ρωσία έκανε επίσημα το ντεμπούτο του Su-75 «Checkmate» κατά τη διάρκεια της Αεροπορικής Έκθεσης της Μόσχας 2021.
Στη συνέχεια, η Μόσχα παρουσίασε το ελαφρύ τακτικό αεροσκάφος «Checkmate» στη διεθνή σκηνή για πρώτη φορά στο Dubai Air Show 2021.
Έκτοτε, έχουν γίνει προσπάθειες για να τελειοποιηθεί το κόστος του έργου, να εισαχθούν μεμονωμένες τεχνικές λύσεις και να συγκεντρωθούν σχόλια από πιθανούς πελάτες, σύμφωνα με την Rostec.
su_75_1.JPG

Οι παραλλαγές

Οι προσπάθειες που έγιναν οδήγησαν σε τροποποιήσεις στο έργο, ενώ περιελάμβαναν τροποποιήσεις στο χρονοδιάγραμμα της εναρκτήριας πτήσης.
Η τεκμηρίωση σχεδιασμού έχει παραδοθεί στον κατασκευαστή, σηματοδοτώντας την έναρξη των προετοιμασιών για την παραγωγή των αρχικών δειγμάτων.
Οι αλλαγές που εισήχθησαν έχουν ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα και την εμπορική απήχηση των εγχώριων μονοκινητήρων αεροσκαφών.
Επιπλέον, αυτές οι προσαρμογές έχουν μετριάσει τους τεχνικούς κινδύνους που συνδέονται με την ανάπτυξή του.
Τον Ιούλιο, οι EurAsian Times ανέφεραν ότι η Μόσχα είχε τροποποιήσει τον αρχικό σχεδιασμό του μονοκινητήριου μαχητικού αεροσκάφους Su-75 Checkmate.
Γίνονται προσπάθειες για τη διερεύνηση της ανάπτυξης πρόσθετων παραλλαγών.

su_75_2.jpeg

Τα χαρακτηριστικά του

Σύμφωνα με τους Ρώσους, το «Checkmate», το οποίο χαρακτηρίζεται ως «παράγωγο» του Su-57, στη βασική του έκδοση θα μπορεί να μεταφέρει σε εσωτερικό θάλαμο πυραύλους αέρος-αέρος και αέρος-εδάφους, βάρους ως και άνω των 7 τόνων, θα μπορεί να πιάσει ταχύτητα Mach 1.8 και θα έχει επιχειρησιακή εμβέλεια ως 3.000 χιλιόμετρα -πέραν από τα stealth χαρακτηριστικά του.
Να προστεθεί εδώ ότι το ήδη διαθέσιμο ρωσικό μαχητικό 5ης γενιάς, το Su-57, παρότι ήδη έτοιμο, δεν έχει συναντήσει έμπρακτο ενδιαφέρον από άλλες χώρες πλην Ρωσίας, αν και κάποιες χώρες -μεταξύ αυτών και η Τουρκία- λέγεται ότι το «βλέπουν» ως πιθανή λύση για την απόκτηση ενός εξελιγμένου αεροσκάφους το οποίο πωλείται σε… ενδιαφέρουσα τιμή, σε σχέση με αντίστοιχα μαχητικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης