Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Γερμανία διπλασιάζει την στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία, στα 8 δισ. ευρώ για το 2024

Η Γερμανία διπλασιάζει την στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία, στα 8 δισ. ευρώ για το 2024
Το Βερολίνο αύξησε τη στρατιωτική του υποστήριξη στην Ουκρανία μετά από πιέσεις από τις ΗΠΑ και είναι επί του παρόντος ο δεύτερος μεγαλύτερος προμηθευτής όπλων στη χώρα
Η Γερμανία σχεδιάζει να διπλασιάσει τη στρατιωτική της βοήθεια για την Ουκρανία κατά το επόμενο έτος στα 8 δισεκατομμύρια ευρώ (8,6 δισεκατομμύρια δολάρια), σύμφωνα με σημερινά (13/11) δημοσιεύματα των ΜΜΕ.
Οι Σοσιαλδημοκράτες του Καγκελαρίου Olaf Scholz και οι εταίροι τους στον κυβερνητικό συνασπισμό, οι Πράσινοι και οι φιλελεύθεροι Ελεύθεροι Δημοκράτες, κατέληξαν σε συμφωνία για τον προϋπολογισμό της στρατιωτικής βοήθειας, μετέδωσε ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός σταθμός ARD.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Steffen Hebestreit αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες σχετικά με τη συμφωνία κατά τη διάρκεια μιας τακτικής συνέντευξης Τύπου, αλλά σημείωσε ότι η επιτροπή προϋπολογισμού του κοινοβουλίου θα συνεδριάσει αργότερα αυτή την εβδομάδα για να συζητήσει τη στρατιωτική βοήθεια.
Νωρίτερα, ο υπουργός Άμυνας Boris Pistorius είχε δηλώσει στο ARD ότι η κυβέρνηση θέλει να καθησυχάσει την Ουκρανία μέσω συνεχιζόμενης στρατιωτικής υποστήριξης, εν μέσω ανησυχιών στο Κίεβο ότι η δυτική στρατιωτική υποστήριξη θα εκτραπεί λόγω της ανάφλεξης στο Ισραήλ.
«Η Ουκρανία πρέπει να συνεχίσει τον αγώνα της και ταυτόχρονα μέρος της παγκόσμιας δημόσιας προσοχής στρέφεται περισσότερο προς το Ισραήλ», τόνισε χαρακτηριστικά ο Pistorius.
«Η υποστήριξή μας είναι ένα ισχυρό μήνυμα προς την Ουκρανία ότι δεν θα τους εγκαταλείψουμε», πρόσθεσε.
Το Βερολίνο αύξησε τη στρατιωτική του υποστήριξη στην Ουκρανία μετά από πιέσεις από τις ΗΠΑ και άλλους συμμάχους και είναι επί του παρόντος ο δεύτερος μεγαλύτερος προμηθευτής όπλων στη χώρα.
Από την έναρξη του πολέμου τον Φεβρουάριο του 2022, η Γερμανία παρείχε στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία ύψους άνω των 17 δισεκατομμυρίων ευρώ (18,2 δισεκατομμύρια δολάρια), σύμφωνα με τo Iνστιτούτο του Κιέλου.
Η στρατιωτική βοήθεια περιλαμβάνει προηγμένα όπλα και εξοπλισμό, όπως άρματα μάχης Leopard 2, αντιαεροπορικά άρματα μάχης Gepard, οχήματα μάχης Marder και συστήματα αεράμυνας Patriot και IRIS-T.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης