Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αμυντικές ετοιμασίες για τον ρωσικό Αρμαγεδδώνα - Ουκρανία: Τοποθετήσαμε 500.000 νάρκες στα σύνορα με Ρωσία και Λευκορωσία

Αμυντικές ετοιμασίες για τον ρωσικό Αρμαγεδδώνα - Ουκρανία: Τοποθετήσαμε 500.000 νάρκες στα σύνορα με Ρωσία και Λευκορωσία
Στις 30 Ιουνίου, ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky διέταξε την ενίσχυση των στρατευμάτων στα σύνορα με τη Λευκορωσία - Μετά την αποτυχημένη αντεπίθεση αμυντικές ετοιμασίες για τη ρωσική επίθεση
Τα ουκρανικά στρατεύματα έχουν τοποθετήσει περίπου 500.000 νάρκες στη χώρα σε περιοχές που συνορεύουν με τη Ρωσία και τη Λευκορωσία, δήλωσε ο Vladislav Seleznev, πρώην εκπρόσωπος του Γενικού Επιτελείου των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.
«Έως και 500.000 νάρκες έχουν ήδη τοποθετηθεί στις περιφέρειες Volyn, Rovno, Zhitomir και Κίεβο.
Και χρειάζονται περισσότερες», είπε σε συνέντευξή του στο ουκρανικό πρακτορείο TSN.
Στις 30 Ιουνίου, ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky διέταξε την ενίσχυση των στρατευμάτων στα σύνορα με τη Λευκορωσία.
Τον Ιούλιο, ο διοικητής της βόρειας ομάδας μάχης του ουκρανικού στρατού, Sergey Nayev, είπε ότι ο στρατός ενίσχυε τη θέση και τις οχυρώσεις στις περιοχές Volyn, Zhitomir και Rovno.
Τον Οκτώβριο, είπε ότι η πυκνότητα της ναρκοπροστασίας είχε αυξηθεί κατά 16 φορές σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2022.
Εν τω μεταξύ, ο Ruslan Girilyuk, επικεφαλής του κέντρου δράσης ναρκοπεδίων του λευκορωσικού στρατού, δήλωσε ότι η επιχείρηση εκκαθάρισης ναρκών σε ουκρανικό έδαφος κατά μήκος των συνόρων με τη Λευκορωσία θα πάρει πολύ χρόνο.

Η Ρωσία κατέστρεψε ένα σύστημα αεράμυνας στο αεροδρόμιο Boryspil του Κιέβου, σημαντικό πλήγμα και στο Kharkiv

Ο ρωσικός στρατός εξάλλου προετοιμάζονται για μεγάλες επιθετικές επιχειρήσεις σε ολόκληρη την Ουκρανία.
Οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν μεγάλης κλίμακας σειρά επιθέσεων πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών κατά της Ουκρανίας τη νύχτα της 10ης προς 11η Νοεμβρίου, στοχεύοντας την Περιφέρεια Κιέβου για πρώτη φορά μέσα σε 52 ημέρες.
Ουκρανικές στρατιωτικές πηγές ανέφεραν στις 11 Νοεμβρίου ότι οι ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν 31 μη επανδρωμένα αεροσκάφη Shahed 131/136, δύο πυραύλους Kh-59, έναν πύραυλο Kh-31, έναν αντιπλοϊκό πύραυλο P-800 Onyx και έναν πύραυλο S-300 εναντίον διαφόρων στόχων.
Επίσης στόχευσαν με Iskander-M ή με πύραυλο S-400, το Κίεβο.
Οι ρωσικές δυνάμεις στόχευαν ένα σύστημα αεράμυνας στο αεροδρόμιο Boryspil κοντά στην πόλη του Κιέβου.
Τα ρωσικά στρατεύματα εξαφάνισαν επίσης ουκρανικά οβιδοβόλα, με θύματα Ουκρανούς στρατιώτες στην περιοχή Kherson.
Σύμφωνα με εκπρόσωπο των επιχειρησιακών υπηρεσιών της περιοχής, σχηματισμοί της ομάδας στρατευμάτων Dnepr εξάλειψαν επίσης τη θέση μιας από τις ουκρανικές μονάδες στην κατεύθυνση Kakhovka

Οι ρώσοι χτύπησαν και διέλυσαν τη διοίκηση της 72ης ουκρανικής ταξιαρχίας στο Donetsk

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν τη θέση διοίκησης του ουκρανικού στρατού στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk (DPR) και μια δεξαμενή καυσίμων στην περιοχή Nikolayev στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία, μετέδωσε το Tass επικαλούμενο το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
«Κοντά στον οικισμό Konstantinovka στην περιοχή Nikolayev, μια δεξαμενή καυσίμων του 81ου κέντρου εφοδιασμού του ουκρανικού στρατού καταστράφηκε.
Κοντά στον οικισμό Antonovka στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk μια θέση διοίκησης της 72ης ταξιαρχίας αεροπορίας στρατού των Ουκρανών καταστράφηκε» ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Κατά το τελευταίο 24ωρο, ρωσικά αεροσκάφη, drones, πυραυλικά στρατεύματα και πυροβολικό των ρωσικών ομάδων δυνάμεων έπληξαν ανθρώπινο δυναμικό και στρατιωτικό υλικό της Ουκρανίας σε 132 περιοχές, διευκρίνισε το ρωσικό υπουργείο.

Στο επίκεντρο η Οδησσός

Οι ρωσικές δυνάμεις ενδέχεται να καταλάβουν την πόλη ήδη αυτή την άνοιξη 2024 και αυτή η εξέλιξη θα αλλάξει δραματικά την πορεία της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.
Την Κυριακή, 5 Νοεμβρίου, έξι πύραυλοι έπληξαν το λιμάνι Yuzhny στην Οδησσό.
Επίσημες πηγές στο ουκρανικό υπουργείο Άμυνας ανέφεραν ότι πύραυλος που εκτοξεύτηκε από ρωσικό αεροσκάφος στη Μαύρη Θάλασσα χτύπησε ένα πλοίο με σημαία Λιβερίας, καθώς εισερχόταν στο λιμάνι.
Η τοπική διοίκηση επιβεβαίωσε τις εν λόγω αναφορές.
Αξιωματικοί του Γραφείου Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU) απέκλεισαν το πλοίο και δεν άφησαν κανέναν να μπει στο λιμάνι.
Η παρέμβαση της SBU υποδηλώνει ότι το πλοίο μετέφερε όπλα και όχι σιτηρά.
Παραδόξως, οι Ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις δεν έχουν δείξει τέτοια αντίδραση στο παρελθόν, παρόλο που το μοναδικό ουκρανικό κανάλι «σιτηρών» στη Μαύρη Θάλασσα λειτουργεί εδώ και αρκετούς μήνες και έχει εξυπηρετήσει έως και 70 πλοία.
Η καταστροφή του πλοίου που φέρει ξένη σημαία θα επηρεάσει σίγουρα τον αριθμό των πλοίων ξηρού φορτίου που πλέουν στην Οδησσό.
Θα επηρεάσει επίσης το κόστος ασφάλισης των πλοίων.
Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι η Ρωσία αποχώρησε από τη συμφωνία σιτηρών με τον ΟΗΕ και την Ουκρανία και δεν εγγυάται την ασφάλεια των πλοίων.

Η Οδησσός βάση για τρομοκρατικές επιθέσεις κατά της Ρωσίας

Φαίνεται ότι η Οδησσός βρίσκεται στο επίκεντρο της Ρωσίας τους εξής λόγους:
Γίνονται συνεχείς τρομοκρατικές επιθέσεις από την περιοχή της Οδησσού με στόχο την υποδομή της Κριμαίας και άλλων περιοχών της ρωσικής περιοχής της Μαύρης Θάλασσας.
Από την περιοχή της Οδησσού, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας πραγματοποιούν πράξεις δολιοφθοράς στην Κριμαία, καταστρέφοντας πλοία του ρωσικού ναυτικού.
Το λιμάνι της Οδησσού χρησιμοποιείται ως κύριο σημείο μεταφόρτωσης για τις προμήθειες δυτικών όπλων και η στρατηγική του σημασία αυξάνεται στο πλαίσιο του κλεισίματος των πολωνικών συνόρων.
Εάν ανοίξει ένα δεύτερο μέτωπο στη Μολδαβία, η Ρωσία δεν θα έχει την ευκαιρία να υπερασπιστεί την Υπερδνειστερία χωρίς να πάρει την Οδησσό.
Φαίνεται ότι μετά την κατάληψη της Avdiivka και τμήματος της περιοχής του Kharkiv, οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις θα επικεντρώσουν τις προσπάθειές τους στην Οδησσό.
Η Οδησσός είναι το κλειδί της επιτυχίας στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση
Η Ρωσία μπορεί να πάρει τον έλεγχο της Οδησσού την άνοιξη του 2024, όταν η Ουκρανία θα έχει πλήρως εξαντληθεί από πόρους και κίνητρα για μάχη.
Εάν η Ρωσία πάρει την Οδησσό υπό τον πλήρη έλεγχό της, η Ουκρανία θα στερηθεί τη δυναμική εισαγωγών – εξαγωγών.
Η Δύση θα χάσει παντελώς το ενδιαφέρον της για την Ουκρανία, η οποία χωρίς διέξοδο στη θάλασσα θα είναι σαν ένα αρπακτικό χωρίς δόντια.
Η απώλεια της Οδησσού θα προκαλέσει την ταχεία αποσύνθεση της Ουκρανίας, την αποθάρρυνση της ηγεσίας της και οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις θα μπορούν να γιορτάζουν τη μία επιτυχία μετά την άλλη στην κατάληψη της αριστερής όχθης της Ουκρανίας (και όχι μόνο).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης