Τελευταία Νέα
Διεθνή

Podolyak (Ουκρανία) : Δεν παραχωρούμε εδάφη για ένταξη στο ΝΑΤΟ – Θέλουμε περισσότερα όπλα

Podolyak (Ουκρανία) : Δεν παραχωρούμε εδάφη για ένταξη στο ΝΑΤΟ – Θέλουμε περισσότερα όπλα
Αρνητικά τοποθετείται το ουκρανικό καθεστώς στην πρόταση του πρώην γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ Anders Fogh Rasmussen
Σχετικά Άρθρα
Η Ουκρανία δεν χρειάζεται καμία πρωτοβουλία για να εκχωρήσει μέρος της επικράτειάς της με αντάλλαγμα κάποιες εγγυήσεις και ένταξη στο ΝΑΤΟ, χρειάζεται μια ολοκληρωμένη στρατιωτική βοήθεια, δήλωσε την Κυριακή (12/11/2023) ο Mikhail Podolyak, σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky.
Σύμφωνα με τον Guardian ο πρώην γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Anders Fogh Rasmussen υποστήριξε πως η Βορειοατλαντική Συμμαχία πρέπει να δεχθεί την Ουκρανία στους κόλπους της χωρίς τα εδάφη που δεν ελέγχει πλέον.
«Σαρκάζω τις περιστασιακές περίεργες προτάσεις για "επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία".
Για παράδειγμα, μερικές φορές μπορεί κανείς να ακούσει τη θαυμάσια πρόταση ότι η Ουκρανία θα μπορούσε να ενταχθεί εύκολα στο ΝΑΤΟ... αποσπασματικά», έγραψε στην πλατφόρμα Χ.
Η μόνη λύση, σύμφωνα με τα λόγια του, είναι «μεγάλης κλίμακας «στρατιωτική/τεχνολογική βοήθεια» προς την Ουκρανία».
Μετά την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας, οι δυτικοί εταίροι της Ουκρανίας έχουν αυξήσει σημαντικά τις προμήθειες όπλων στο Κίεβο.
Ωστόσο, συνεχίζει να ζητά περισσότερα όπλα και πυρομαχικά.
Τον τελευταίο καιρό, τα δυτικά μέσα ενημέρωσης θίγουν το θέμα της κόπωσης των εταίρων από την ουκρανική σύγκρουση, τα διευρυνόμενα χάσματα με το Κίεβο εν μέσω της απουσίας πραγματικών επιτυχιών στη ζώνη μάχης και της ανάγκης για περαιτέρω οικονομική στήριξη για την οικονομία της Ουκρανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης