Τελευταία Νέα
Διεθνή

Anders Fogh Rasmussen (Πρώην επικεφαλής NATO): Η Ουκρανία να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ χωρίς τα χαμένα εδάφη που κατέλαβαν οι ρώσοι

Anders Fogh Rasmussen (Πρώην επικεφαλής NATO): Η Ουκρανία να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ χωρίς τα χαμένα εδάφη που κατέλαβαν οι ρώσοι
Σύμφωνα με τον Anders Fogh Rasmussen, το θέμα της ένταξης της Ουκρανίας δεν μπορεί να αναβληθεί για το 2024
Η Ουκρανία θα πρέπει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ χωρίς τα εδάφη που έχει χάσει,  προτείνει ο Anders Fogh Rasmussen,  πρώην Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, με βάση τον Guardian.
«Ήρθε η ώρα να κάνουμε το επόμενο βήμα και να προσκαλέσουμε την Ουκρανία στο ΝΑΤΟ.
Χρειαζόμαστε μια νέα ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική ασφάλειας στην οποία η Ουκρανία θα βρίσκεται στην καρδιά του ΝΑΤΟ» τόνισε ο Anders Fogh Rasmussen.
Σύμφωνα με τον Anders Fogh Rasmussen, το θέμα της ένταξης της Ουκρανίας δεν μπορεί να αναβληθεί για το 2024.
Ταυτόχρονα, ο αποκλεισμός εδαφών που ελέγχει η Ρωσία από τη Βορειοατλαντική Συμμαχία θα μειώσει τον κίνδυνο σύγκρουσης με την Ρωσία, πιστεύει ο πρώην γενικός γραμματέας του στρατιωτικού μπλοκ.
Σύμφωνα με τον Anders Fogh Rasmussen, η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ δεν σημαίνει απαραίτητα πάγωμα των εχθροπραξιών.
Πριν την νέα σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, εξετάζεται το εξής ζήτημα η ένταξη μιας χώρας της Ανατολικής Ευρώπης στη στρατιωτική συμμαχία και με ποιους όρους μπορεί να υλοποιηθεί. Συγκεκριμένα, το πρόβλημα της οριοθέτησης της πρώτης γραμμής συζητείται με τέτοιο τρόπο ώστε να φαίνεται από πού μπορεί να ξεκινάει το Ουκρανικό έδαφος που θεωρείται μέρος της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, διευκρινίζει ο Guardian.
Μετά τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους της Λιθουανίας στις 11-12 Ιουλίου, η Ουκρανία δεν έλαβε πρόσκληση για το στρατιωτικό μπλοκ.
Επιπλέον, ο Γενικός Γραμματέας είπε ότι αυτό το θέμα θα χάσει τη σημασία του εάν το καθεστώς του Κιέβου δεν καταφέρει να κερδίσει την αντιπαράθεση με τη Ρωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης