Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επί ποδός το Λονδίνο (Βρετανία): Μεγαλειώδης φιλοπαλαιστινιακή πορεία υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας

Επί ποδός το Λονδίνο (Βρετανία): Μεγαλειώδης φιλοπαλαιστινιακή πορεία υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας
Αυτοί που επιθυμούν να διαδηλώσουν, μπορούν να το κάνουν χάρη σ' αυτούς που πολέμησαν γι' αυτή τη χώρα και για την ελευθερία που απολαμβάνουμε, όμως οφείλουν να το κάνουν με σεβασμό και ειρηνικά, υπενθύμισε η Ντάουνινγκ Στριτ με ανακοίνωση που εξέδωσε
Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι κατέβηκαν στους δρόμους του Λονδίνου σε μια μεγαλειώδη φιλοπαλαιστινιακή πορεία, υπό αυστηρά αστυνομικά μέτρα ασφαλείας καθώς αυτό το σαββατοκύριακο γιορτάζεται παράλληλα η Ημέρα της Ανακωχής του Πρώτου Παγκόσμιου Πολέμου.
Λίγο περισσότερο από ένα μήνα μετά τη φονική επίθεση του ισλαμιστικού παλαιστινιακού κινήματος Hamas εναντίον του Ισραήλ, το οποίο απαντά βομβαρδίζοντας μαζικά τη Λωρίδα της Γάζας, οι διαδηλωτές, οι οποίοι ήταν ήδη παρόντες μαζικά τα προηγούμενα σαββατοκύριακα στην πρωτεύουσα, ζητουν κατάπαυση του πυρός.

Η οργάνωση αυτής της πορείας κόντρα στην άποψη της κυβέρνησης εξελίχθηκε σε πολιτική κρίση.
Η υπουργός Εσωτερικών Suella Braverman αντιμετωπίζει πλέον κατηγορίες επειδή αμφισβήτησε την ουδετερότητα της αστυνομίας, η οποία αρνήθηκε να απαγορεύσει τη διαδήλωση.
Ο πρωθυπουργός Rishi Sunak προειδοποίησε τον αρχηγό της αστυνομίας του Λονδίνου Mark Rowlie ότι θα τον θεωρήσει «υπεύθυνο» για οποιαδήποτε επεισόδια, ιδιαίτερα αν οι διαδηλωτές διαταράξουν τις εκδηλώσεις μνήμης της Ημέρας της Ανακωχής, που προβλέπεται να διεξαχθουν παράλληλα με τη διαδήλωση στην πρωτεύουσα.
01_4.webp
Δικαίωμα στην διαμαρτυρία

«Αυτοί που επιθυμούν να διαδηλώσουν, μπορούν να το κάνουν χάρη σ' αυτούς που πολέμησαν γι' αυτή τη χώρα και για την ελευθερία που απολαμβάνουμε, όμως οφείλουν να το κάνουν με σεβασμό και ειρηνικά», υπενθύμισε η Ντάουνινγκ Στριτ με ανακοίνωση που εξέδωσε χθες, Παρασκευή, το βράδυ.
Η διαδρομή που θα ακολουθήσει η πορεία, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει το μεσημέρι τοπική ώρα (14:00 ώρα Ελλάδας), αποφεύγει επιμελώς τη συνοικία του Whitehall, όπου πρόκειται να πραγματοποιηθεί η κύρια εκδήλωση μνήμης παρουσία, μεταξύ άλλων, του πρωθυπουργού.
Η αστυνομία ανακοίνωσε χθες πως θα αναπτυχθεί μαζική αστυνομική δύναμη σχεδόν 2.000 αστυνομικών για να διασφαλισθεί η ασφάλεια των τελετών και της διαδήλωσης.
Ο υπεύθυνος επιχειρήσεων στους κόλπους της αστυνομίας του Λονδίνου, ο Λόρενς Τέιλορ, ο οποίος προβλέπει πως θα συγκεντρωθούν περισσότεροι από 100.000 διαδηλωτές, υπογράμμισε πως αυτό το σαββατοκύριακο θα είναι «ιδαίτερα τεταμένο και δύσκολο».
Γαζα00.jpg
Ο ίδιος αναμένει ότι θα έρθουν αντιδιαδηλωτές, μεταξύ των οποίων χούλιγκαν, οι οποίοι θα αυξήσουν τον κίνδυνο να σημειωθούν συκγρούσεις.
Ζώνη αποκλεισμού έχει προβλεφθεί γύρω από το χώρο όπου θα διεξαχθούν οι εκδηλώσεις για την Ημέρα της Ανακωχής και η αστυνομία θα κάνει χρήση ενισχυμένων εξουσιών για τον έλεγχο των διαδηλωτών.
Η υπουργός Εσωτερικών Suella Braverman χαρακτήρισε τις διαδηλώσεις αυτές «πορείες του μίσους» και υποστήριξε πως ορισμένοι από τους οργανωτές «έχουν σχέσεις με τρομοκρατικές οργανώσεις, μεταξύ των οποίων η Χαμάς».
Η Braverman προκάλεσε πολλές επικρίσεις αφού κατηγόρησε δημοσίως την αστυνομία για «δύο μέτρα και δύο σταθμά» στη διαχείριση εκ μέρους της των διαδηλώσεων, με αποτέλεσμα ορισμένοι να ζητήσουν την απομάκρυνσή της από την κυβέρνηση.
Palaistine1.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης