Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Apple θα πληρώσει πρόστιμο 25 εκατ. δολάρια γιατί προσέλαβε μετανάστες αντί Αμερικανών

Η Apple θα πληρώσει πρόστιμο 25 εκατ. δολάρια γιατί προσέλαβε μετανάστες αντί Αμερικανών
Ο διακανονισμός είναι ο μεγαλύτερος που έγινε ποτέ για το Υπουργείο Δικαιοσύνης που περιλαμβάνει ισχυρισμούς για διακρίσεις λόγω ιθαγένειας
Πρόστιμο 25 εκατ. δολαρίων καλείται να πληρώσει η Apple μετά τις κατηγορίες του Αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης, ότι ο τεχνολογικός κολοσσός ευνόησε μετανάστες εργαζομένους έναντι Αμερικανών πολιτών και κατόχων πράσινης κάρτας για ορισμένες θέσεις εργασίας.
Όπως αναφέρει το Reuters, το υπουργείο Δικαιοσύνης κατηγορεί την Apple ότι δεν προσέλαβε Αμερικανούς πολίτες ή μόνιμους κατοίκους για θέσεις εργασίας που ήταν στο πλαίσιο ομοσπονδιακού προγράμματος που επιτρέπει στους εργοδότες να προσλαμβάνουν μετανάστες εργαζομένους για πράσινες κάρτες, παραβιάζοντας το νόμο που απαγορεύει τις διακρίσεις λόγω υπηκοότητας.
Ο διακανονισμός είναι ο μεγαλύτερος που έγινε ποτέ για το Υπουργείο Δικαιοσύνης που περιλαμβάνει ισχυρισμούς για διακρίσεις λόγω ιθαγένειας.
Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα η Apple να πληρώσει 6,75 εκατομμύρια δολάρια σε αστικές ποινές και 18,25 εκατομμύρια δολάρια σε απροσδιόριστο αριθμό εργαζομένων που επηρεάζονται από την στάση της αυτή.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης