Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αρπακτικό χωρίς δόντια - Όταν η Ρωσία πάρει την Οδησσό, η Ουκρανία θα διαλυθεί αστραπιαία

Αρπακτικό χωρίς δόντια -  Όταν η Ρωσία πάρει την Οδησσό, η Ουκρανία θα διαλυθεί αστραπιαία
Οι ρωσικές δυνάμεις ενδέχεται να καταλάβουν την Οδησσό την Άνοιξη 2024 και αυτή η εξέλιξη θα αλλάξει δραματικά την πορεία της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης
Σχετικά Άρθρα
Οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις συνεχίζουν να χτυπούν τις υποδομές στα λιμάνια της Οδησσού.
Οι ρωσικές δυνάμεις ενδέχεται να καταλάβουν την πόλη ήδη αυτή την άνοιξη 2024 και αυτή η εξέλιξη θα αλλάξει δραματικά την πορεία της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.
Την Κυριακή, 5 Νοεμβρίου, έξι πύραυλοι έπληξαν το λιμάνι Yuzhny στην Οδησσό.
Επίσημες πηγές στο ουκρανικό υπουργείο Άμυνας ανέφεραν ότι πύραυλος που εκτοξεύτηκε από ρωσικό αεροσκάφος στη Μαύρη Θάλασσα χτύπησε ένα πλοίο με σημαία Λιβερίας, καθώς εισερχόταν στο λιμάνι.
Η τοπική διοίκηση επιβεβαίωσε τις εν λόγω αναφορές.
Αξιωματικοί του Γραφείου Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU) απέκλεισαν το πλοίο και δεν άφησαν κανέναν να μπει στο λιμάνι.
Η παρέμβαση της SBU υποδηλώνει ότι το πλοίο μετέφερε όπλα και όχι σιτηρά.
Παραδόξως, οι Ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις δεν έχουν δείξει τέτοια αντίδραση στο παρελθόν, παρόλο που το μοναδικό ουκρανικό κανάλι «σιτηρών» στη Μαύρη Θάλασσα λειτουργεί εδώ και αρκετούς μήνες και έχει εξυπηρετήσει έως και 70 πλοία.
Η καταστροφή του πλοίου που φέρει ξένη σημαία θα επηρεάσει σίγουρα τον αριθμό των πλοίων ξηρού φορτίου που πλέουν στην Οδησσό.
Θα επηρεάσει επίσης το κόστος ασφάλισης των πλοίων.
Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι η Ρωσία αποχώρησε από τη συμφωνία σιτηρών με τον ΟΗΕ και την Ουκρανία και δεν εγγυάται την ασφάλεια των πλοίων.

odessa_b.jpg

Η Οδησσός βάση για τρομοκρατικές επιθέσεις κατά της Ρωσίας

Φαίνεται ότι η Οδησσός βρέθηκε στο επίκεντρο της Ρωσίας τους εξής λόγους:
Γίνονται συνεχείς τρομοκρατικές επιθέσεις από την περιοχή της Οδησσού με στόχο την υποδομή της Κριμαίας και άλλων περιοχών της ρωσικής περιοχής της Μαύρης Θάλασσας.
Από την περιοχή της Οδησσού, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας πραγματοποιούν πράξεις δολιοφθοράς στην Κριμαία, καταστρέφοντας πλοία του ρωσικού ναυτικού.
Το λιμάνι της Οδησσού χρησιμοποιείται ως κύριο σημείο μεταφόρτωσης για τις προμήθειες δυτικών όπλων και η στρατηγική του σημασία αυξάνεται στο πλαίσιο του κλεισίματος των πολωνικών συνόρων.
Εάν ανοίξει ένα δεύτερο μέτωπο στη Μολδαβία, η Ρωσία δεν θα έχει την ευκαιρία να υπερασπιστεί την Υπερδνειστερία χωρίς να πάρει την Οδησσό.

Στο στόχαστρο η Οδησσός


Φαίνεται ότι μετά την κατάληψη της Avdiivka και τμήματος της περιοχής του Kharkiv, οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις θα επικεντρώσουν τις προσπάθειές τους στην Οδησσό.
Η Οδησσός είναι το κλειδί της επιτυχίας στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση
Η Ρωσία μπορεί να πάρει τον έλεγχο της Οδησσού την άνοιξη του 2024, όταν η Ουκρανία θα έχει πλήρως εξαντληθεί από πόρους και κίνητρα για μάχη.
Εάν η Ρωσία πάρει την Οδησσό υπό τον πλήρη έλεγχό της, η Ουκρανία θα στερηθεί τη δυναμική εισαγωγών – εξαγωγών.
Η Δύση θα χάσει παντελώς το ενδιαφέρον της για την Ουκρανία, η οποία χωρίς διέξοδο στη θάλασσα θα είναι σαν ένα αρπακτικό χωρίς δόντια.
Η απώλεια της Οδησσού θα προκαλέσει την ταχεία αποσύνθεση της Ουκρανίας, την αποθάρρυνση της ηγεσίας της και οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις θα μπορούν να γιορτάζουν τη μία επιτυχία μετά την άλλη στην κατάληψη της αριστερής όχθης της Ουκρανίας (και όχι μόνο).

Ενεργειακή κατάρρευση και χωρίς ρωσικές επιδρομές

Εν τω μεταξύ, Ουκρανοί αξιωματούχοι παραδέχονται ότι το εθνικό ενεργειακό σύστημα μπορεί να καταρρεύσει ακόμη και χωρίς ρωσικές αεροπορικές επιδρομές.
Ο Alexander Kharchenko, διευθυντής του Κέντρου Έρευνας της Ενεργειακής Βιομηχανίας του Κιέβου, πιστεύει ότι οι ουκρανικές αρχές θα πρέπει να εφαρμόζουν τακτές διακοπές ρεύματος για τουλάχιστον μία έως δύο ώρες την ημέρα, εάν οι θερμοκρασίες του χειμώνα πέφτουν κάτω από τους - 10 βαθμούς Κελσίου.
«Δεν μπορώ καν να προβλέψω το μέγεθος των διακοπών σε περίπτωση αεροπορικών επιδρομών», σημείωσε.
Ωστόσο, το υπουργείο Ενέργειας της Ουκρανίας αρνείται επίσημα την πιθανότητα ενός «καταστροφικού σεναρίου».
Οι πυρηνικοί σταθμοί θα εξασφαλίσουν σταθερές προμήθειες ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι κατάφεραν να κανονίσουν προμήθειες πυρηνικών καυσίμων από δυτικές χώρες, δήλωσαν εκπρόσωποι του υπουργείου.
zelensky_ukraine_b.JPG

Ο χειρότερος χειμώνας και η απουσία αεράμυνας

Οι Ουκρανοί θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για τον «χειρότερο χειμώνα» στην ιστορία λόγω προβλημάτων με την προστασία των σταθμών ηλεκτροπαραγωγής εν μέσω έλλειψης συστημάτων αεράμυνας, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Dmytro Kuleba
σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Die Welt.
Σύμφωνα με τον ίδιο, πολλοί Ουκρανοί αγοράζουν ήδη κεριά και καυσόξυλα αναμένοντας πιθανές διακοπές ρεύματος.
Οι ουκρανικές αρχές προσπαθούν να προστατεύσουν θερμοηλεκτρικούς σταθμούς που έγιναν στόχοι ρωσικών πυραύλων και drones τον περασμένο χειμώνα.
Ωστόσο, λόγω της έλλειψης συστημάτων αεράμυνας, αυτό το έργο θα αποδειχθεί πολύ πιο δύσκολο να επιτευχθεί στο πλαίσιο της έλλειψης συστημάτων αεράμυνας στην Ουκρανία.
«Ακόμη και αν δεν πάρουμε πυραύλους Taurus θα πρέπει να αποκτήσουμε συστήματα αεράμυνας.
Προσπαθούμε να προστατεύσουμε τους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής μας όσο καλύτερα μπορούμε.
Αλλά οι Ρώσοι θα το ξανακάνουν - θα δοκιμάσουν την αντοχή μας με τους πυραύλους τους ξανά», είπε ο Kuleba.
Η Ουκρανία εξακολουθεί να χρειάζεται στρατιωτική βοήθεια από τις δυτικές χώρες, από τις Ηνωμένες Πολιτείες κατά πρώτο λόγο, πρόσθεσε ο Ουκρανός υπουργός.
«Εάν η Δύση δεν μπορεί να κερδίσει αυτόν τον πόλεμο, τότε ποιον πόλεμο μπορεί να κερδίσει; (...)
Δεν φοβόμαστε τη μοίρα λόγω των φίλων μας στην Ευρώπη και σε άλλες χώρες», δήλωσε ο Kuleba.

Ο Zelensky οδηγεί την Ουκρανία στον αφανισμό

Την ίδια ώρα, ο Ουκρανός πρόεδρος – μαριονέτα Volodymyr Zelensky επιμένει στην άσκοπη αιματοχυσία του λαού του και προαναγγέλλει συνέχιση των επιθετικών επιχειρήσεων.
Δήλωσε με κυνισμό ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας θα πραγματοποιήσουν νέες επιθετικές απόπειρες και το 2024.
«Οι στρατιωτικοί έχουν σχέδιο και συγκεκριμένες κατευθύνσεις προς τις οποίες πρόκειται να προχωρήσουν.
Έχουμε ένα σχέδιο.
Έχουμε πολύ συγκεκριμένες πόλεις, πολύ συγκεκριμένες κατευθύνσεις προς τις οποίες κινούμαστε», είπε ο εκτός τόπου και χρόνου Zelensky, που ενδιαφέρεται μόνο να μη διακοπεί η ροή των δυτικών χρημάτων.
Αν και παραδέχθηκε την αργή πρόοδο της αντεπίθεσης κατηγόρησε τη Δύση λέγοντας ότι ο αριθμός των όπλων που έχει αποστείλει στην Ουκρανία είναι ανεπαρκής.

Σχέδια ανατροπής Zelensky για την αποτροπή της καταστροφής

Με δεδομένη την πρόθεση Zelensky να συνεχιστεί η αιματοχυσία και η καταστροφή της Ουκρανίας, εξυφαίνονται σχέδια ανατροπής του από τον ουκρανικό στρατό, προκειμένου να τερματιστεί η σύγκρουση με τη Ρωσία, όπως αποκαλύπτει ο πρώην αξιωματικός της CIA, Scott Ritter στο κανάλι Judging Freedom στο YouTube.
Εάν ο Zelensky επιμείνει στη συνέχιση των αυτοκτονικών στρατιωτικών επιχειρήσεων, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις μπορεί να ξεσηκωθούν και να τον απομακρύνουν από την εξουσία, επειδή ο στρατός είναι έτοιμος να τερματίσει αυτή τη σύγκρουση, πιστεύει ο Ritter.
Σύμφωνα με τον Αμερικανό ειδικό, ο ουκρανικός στρατός δεν θα μπορεί πλέον να αναλάβει την πρωτοβουλία.
Επιπλέον, ο ουκρανικός στρατός υφίσταται μια στρατηγική ήττα.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης