Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στην Ουκρανία το ΔΝΤ - Το Κίεβο ζητά βοήθεια άνω των 41 δισ. δολ.

Στην Ουκρανία το ΔΝΤ - Το Κίεβο ζητά βοήθεια άνω των 41 δισ. δολ.
Η αποστολή του ΔΝΤ ξεκίνησε συνομιλίες με τους Ουκρανούς αξιωματούχους
Τις εργασίες της ξεκίνησε η αποστολή παρακολούθησης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ουκρανία, για να επανεξετάσει το τρέχον πρόγραμμα πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων για την Ουκρανία, καθώς το Κίεβο επιδιώκει διεθνή βοήθεια ύψους άνω των 41 δισ. δολαρίων για να καλύψει το δημοσιονομικό κενό του επόμενου έτους.
Η αποστολή του ΔΝΤ ξεκίνησε συνομιλίες με τους Ουκρανούς αξιωματούχους σχετικά με το δάνειο ύψους 15,6 δισ. δολαρίων του Διευρυμένου Ταμείου (EFF), ανακοίνωσε το ΔΝΤ.
Το πρόγραμμα αποτελεί μέρος ενός παγκόσμιου πακέτου ύψους 115 δισ. δολαρίων για τη στήριξη της οικονομίας, καθώς η Ουκρανία μάχεται κατά της εισβολής της Ρωσίας.

Ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Ουκρανίας, Andriy Pyshnyi, δήλωσε:

Δεσμευόμαστε για μια εποικοδομητική ανάλυση του ολοκληρωμένου έργου και μια γόνιμη συζήτηση για τα επόμενα βήματα.
Η επανεξέταση δεν θα είναι εύκολη, αλλά η ομάδα της Ουκρανίας εργάζεται ομαλά και αποτελεσματικά για πάνω από 20 μήνες πολέμου μεγάλης κλίμακας.
Αντιλαμβανόμαστε σαφώς την κρίσιμη ανάγκη να διατηρηθεί η στήριξη του ΔΝΤ όχι μόνο για την περαιτέρω χρηματοδότηση των δημοσιονομικών αναγκών, αλλά και για την ανάπτυξη της χώρας και το ευρωπαϊκό της μέλλον.
Η Ουκρανία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη διεθνή βοήθεια για την κάλυψη του δημοσιονομικού της κενού και τη χρηματοδότηση κοινωνικών και ανθρωπιστικών δαπανών.
Η κυβέρνηση έχει λάβει μέχρι στιγμής φέτος 35,4 δισ. δολάρια από τους εταίρους της για να καλύψει το δημοσιονομικό της κενό.
Πέρυσι, η Ουκρανία έλαβε 31 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών.
Ο υπουργός Οικονομικών, Serhiy Marchenko, δήλωσε στο Reuters ότι η Ουκρανία δυσκολεύεται να εξασφαλίσει οικονομική στήριξη καθώς η προσοχή του κόσμου μετατοπίζεται και οι γεωπολιτικές εντάσεις αυξάνονται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης