Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πανικός στο καθεστώς Zelensky – Σοκάρει η Δύση: Οι Ρώσοι μας νίκησαν - Νεκρός από χειροβομβίδα ο βοηθός του Zaluzhny

Πανικός στο καθεστώς Zelensky – Σοκάρει η Δύση: Οι Ρώσοι μας νίκησαν - Νεκρός από χειροβομβίδα ο βοηθός του Zaluzhny
Waldemar Skrzypczak (Πολωνός Στρατηγός): Η Ουκρανία ηττήθηκε – Ο Valery Zaluzhny πρέπει να παραιτηθεί - Richard Kemp (Βρετανός αντισυνταγματάρχης): Το μέλλον της Ουκρανίας είναι θλιβερό, ηττήθηκε βρίσκεται σε αδιέξοδο 
Σχετικά Άρθρα
(upd27) Παρακολουθώντας τον διεθνή τύπο ειδικά τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης και τα βρετανικά δηλαδή το μπλοκ των αγγλοσαξόνων αναγνωρίζουν καθολικά ότι η Ρωσία νίκησε…και ακολουθούν τακτικές διαχείρισης της ήττας... 
Η Δύση, το ΝΑΤΟ, οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν σχεδιάσει επιμελώς μέσω της Ουκρανίας την αποδυνάμωση της Ρωσίας στόχος ήταν να γονατίσουν την Ρωσία…
Οι ΗΠΑ έφαγαν μια δυνατή σφαλιάρα πρώτη φορά στην ιστορία τους και δεν μπορούν να αντιδράσουν… ξέρουν ότι δεν έχουν την δύναμη να αντιδράσουν.
Ωστόσο αναγνωρίζουν πλέον ότι η Δύση ηττήθηκε και η Ρωσία νίκησε, στρατιωτικοί εν ενεργεία ή απόστρατοι και έγκυρα μέσα ενημέρωσης που απηχούν τις θέσεις των κυβερνήσεων… μονολογούν πρέπει να πούμε στις κοινωνίες της Δύσης ότι ο Putin μας νίκησε…
Η Ρωσία κέρδισε και σε αντίθεση με την αστεία προπαγάνδα ότι ο Putin ετοιμάζει πόλεμο σε όλη την Ευρώπη… ο Putin έκανε πόλεμο για να οδηγήσει στην ειρήνη… και να τελειώσει τον πόλεμο που ξεκίνησε στο Donbass το 2014. 
Εντωμεταξύ, ο Volodymyr Zelensky συνεχίζοντας στον αντιδημοκρατικό του κατήφορο ανακοίνωσε την ματαίωση των προεδρικών εκλογών της Ουκρανίας, που είχαν προγραμματιστεί για το 2024.
Την ίδια στιγμή, ο βοηθός του γενικού διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Valery Zaluzhny, Gennady Chestyakov πέθανε από έκρηξη χειροβομβίδας στο σπίτι του κοντά στο Κίεβο, όπως μετέδωσε το Strana.ua.

Σε στρατιωτικό επίπεδο σε μέτωπο 1.450 χιλιομέτρων η Ρωσία έχει πλήρως την πρωτοβουλία κινήσεων ενώ συνεχίζει να βομβαρδίζει αναλέητα την Οδησσό που καταστρέφονται λιμενικές υποδομές και άλλες πόλεις... επίσης είναι θέμα χρόνου να πέσει η πόλη Avdiivka και μετά το Bakhmut θα είναι μια ακόμη μεγάλη ήττα για τους Ουκρανούς.
Στη Zaporizhia στα νότια και στον Βορά στο Kupyansk οι ρώσοι έχουν πλήρη πρωτοβουλία κινήσεων... να σημειωθεί ότι στην Zaporizhia εστίασε ο ουκρανικός στρατός την αντεπίθεση του... που απέτυχε.

Ειδικά στην Zaporizhia τις τελευταίες 10 ημέρες, καταστράφηκαν περισσότερα από 5 άρματα μάχης Leopard.
Σχεδόν όλα τα Leopard καταστράφηκαν με Lancets και drones καμικάζι.
Αυτό υποδηλώνει ότι οι ρώσοι βελτιώνονται στην χρήση των σύγχρονων μεθόδων μάχης. 


Αντιδημοκρατικός κατήφορος του Zelensky: «Δεν είναι η ώρα για εκλογές στην Ουκρανία»

«Δεν είναι η ώρα για εκλογές» στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο Volodymyr Zelensky, βάζοντας τέλος στη σεναριολογία για τις προεδρικές εκλογές που είχαν προγραμματιστεί για το 2024.
«Πρέπει να αποφασίσουμε ότι είναι η ώρα για την άμυνα, τη μάχη, από την οποία εξαρτάται η τύχη του κράτους και του λαού, και όχι για φάρσα, που μόνο η Ρωσία περιμένει από την Ουκρανία.
Νομίζω ότι δεν είναι η ώρα για εκλογές», δήλωσε ο Zelensky στην καθημερινή του ομιλία.
«Πρέπει να ενωθούμε, να μην διχαζόμαστε, να μην αναλωνόμαστε σε έριδες ή άλλες προτεραιότητες», προέτρεψε.
Εάν δεν είχε ξεσπάσει η σύγκρουση μεταξύ της Μόσχας και του Κιέβου τον Φεβρουάριο του 2022 στην Ουκρανία, οι βουλευτικές εκλογές θα έπρεπε να είχαν διεξαχθεί στην Ουκρανία φέτος τον Οκτώβριο και οι προεδρικές εκλογές τον Μάρτιο του 2024.
«Δεν υπάρχει χώρος για αντιπαραθέσεις», δήλωσε απόψε ο Zelensky.
«Όλοι καταλαβαίνουμε ότι σήμερα, σε καιρό πολέμου, καθώς οι προκλήσεις είναι πολλές, είναι απολύτως ανεύθυνο να θέτουμε ζήτημα εκλογών στην κοινωνία ελαφρά τη καρδία», υποστήριξε ο Ουκρανός πρόεδρος.
Η ανακοίνωση αυτή γίνεται μεσούσης της συζήτησης στη χώρα για τη δυνατότητα διεξαγωγής εκλογών σε καιρό πολέμου.
«Ο Ουκρανός πρόεδρος μελετά και ζυγίζει τα υπέρ και τα κατά», δήλωσε την περασμένη Παρασκευή ο υπουργός Εξωτερικών Dmytro Kuleba τονίζοντας ότι οι εκλογές θα έθεταν άνευ προηγουμένου προκλήσεις για τις αρχές.

Νεκρός βρέθηκε στο σπίτι του ο Gennady Chestyakov, βοηθός του Zaluzhny
Ουκρανία: Νεκρός βρέθηκε στο σπίτι του ο Gennady Chestyakov, βοηθός του Zaluzhny
Ο βοηθός του γενικού διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Valery Zaluzhny, Gennady Chestyakov πέθανε από έκρηξη χειροβομβίδας στο σπίτι του κοντά στο Κίεβο, όπως μετέδωσε το Strana.ua.
Την πληροφορία αυτή επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο Zaluzhny των στο κανάλι του στο Telegram.
«Στο χωριό Χαϊκί, ένας 39χρονος στρατιωτικός πέθανε στο σπίτι του από απρόσεκτο χειρισμό πυρομαχικών.
Ο 13χρονος γιος του τραυματίστηκε σοβαρά και νοσηλεύτηκε», ανέφερε επιβεβαιώνοντας την είδηση η εκπρόσωπος του Υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας Maryana Reva.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο αποθανών εργαζόταν ως βοηθός του αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
Η σύζυγος και η κόρη του στρατιώτη φέρεται να βρίσκονταν επίσης στο σπίτι την ώρα της έκρηξης.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν τραυματίστηκε καμία από τις δύο.
Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα, σε ένα άρθρο για τον Economist, ο Zaluzhny επέκρινε δημόσια τον πρόεδρο της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky.
Είχε εκφράσει δημόσια την άποψη ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας είχαν φτάσει σε αδιέξοδο και παραδέχτηκε ότι δεν ήταν σε θέση να ανταποκριθεί στον εντυπωσιακό ρυθμό προέλασης των στρατευμάτων που ανέμενε από την Ουκρανία η Δύση.
Aκολούθως, ο Zelensky, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου στο Κίεβο με την επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα von der Leyen, εξέφρασε τη διαφωνία του με τη θέση του γενικού διοικητή, σημειώνοντας ότι «δεν πρόκειται για αδιέξοδο».
Με τη σειρά του, η αναπληρωτής επικεφαλής του γραφείου του Προέδρου της Ουκρανίας, Igor Zhovkva, τόνισε ότι ο Zaluzhny δεν έπρεπε να έχει μιλήσει στα δυτικά μέσα ενημέρωσης για την κατάσταση των πραγμάτων στο μέτωπο. 

Αντίδραση Zaluzhny: Ένα θανάσιμο δώρο σκότωσε τον βοηθό μου

Ο Ανώτατος Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (AFU) Valeriy Zaluzhny ανακοίνωσε το θάνατο του βοηθού του, ταγματάρχη Gennady Chastyakov, ως αποτέλεσμα της έκρηξης μιας άγνωστης συσκευής που ήταν κρυμμένη σε ένα δώρο γενεθλίων.
«Ανέκφραστος πόνος και βαριά απώλεια για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας και για εμένα προσωπικά. Σήμερα, κάτω από τραγικές συνθήκες, στα γενέθλιά του, ο βοηθός και στενός μου φίλος, ταγματάρχης Gennady Chastyakov, πέθανε στον κύκλο της οικογένειάς του. Ένας άγνωστος εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη σε ένα από τα δώρα», έγραψε ο Zaluzhny στο κανάλι του Telegram.
Ο γενικός διοικητής Zaluzhny είπε ότι ο Chastyakov ήταν το «αξιόπιστο δεξί του χέρι» του και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στη χήρα και στα τέσσερα παιδιά του θανόντος.
«Οι λόγοι και οι περιστάσεις θα εξακριβωθούν κατά τη διάρκεια της προανάκρισης», κατέληξε ο Zaluzhny.
Από την πλευρά του, το υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε τον θάνατο ενός στρατιωτικού «ως αποτέλεσμα απρόσεκτου χειρισμού πυρομαχικών».
Το δημοσίευμα της Ukrayinskoe Pravda, επικαλούμενο πηγές από την ουκρανική αστυνομία, έδωσε λεπτομέρειες για το περιστατικό.
ADVERTISEMENT
Έτσι, σύμφωνα με τη χήρα του αποθανόντος, ο Chastyakov έφερε στο σπίτι μια τσάντα δώρου με ένα μπουκάλι αλκοόλ και αναμνηστικά ποτήρια σε σχήμα χειροβομβίδων.
Κατά το άνοιγμα της τσάντας σημειώθηκε η θανάσιμη έκρηξη.

Larry Johnson (πρώην CIA): Το φιάσκο στην Ουκρανία θα οδηγήσει στον θάνατο το ΝΑΤΟ

Το ΝΑΤΟ απέτυχε στην ουκρανική σύγκρουση και τώρα αντιμετωπίζει ένα θλιβερό μέλλον, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός της CIA Larry Johnson
"Δεν νομίζω ότι το ΝΑΤΟ έχει μέλλον.
Δεν θα μπορέσει να κάνει τίποτα για να σταματήσει ή να τερματίσει τη σύγκρουση...
Και πρέπει να λάβουμε υπόψη το γεγονός ότι η Ουκρανία είχε στην πραγματικότητα τον δεύτερο μεγαλύτερο στρατό στη συμμαχία μετά τιςΗΠΑ, ακολουθούμενες από την Τουρκία», τόνισε εμφατικά ο Larry Johnson
Το ΝΑΤΟ ηττήθηκε.
"Η σύγκρουση αποδείχθηκε αποτυχία για τη Δύση.
Και στους ανθρώπους δεν αρέσει να συνδέονται με αποτυχίες. 
Επομένως, θα αρχίσουν γρήγορα να πλένουν τα χέρια τους και να αποστασιοποιούνται από την Ουκρανία», κατέληξε ο Larry Johnson.

Daniel Davis (Αμερικανός Συνταγματάρχης): Zelensky… όπως Hitler, αρνείται να δεχθεί την πραγματικότητα

Την μοίρα του Hitler φαίνεται να επαναλαμβάνει ο Ουκρανός πρόεδρος, Volodymyr Zelensky καθώς όπως λέει ο απόστρατος Αμερικάνος αντισυνταγματάρχης Daniel Davis, αρνείται να δεχθεί τι πραγματικά συμβαίνει στην πρώτη γραμμή του μετώπου.
«Πραγματικά λυπάμαι, όμως πρέπει να πω αυτό που είναι προφανές.
Τις τελευταίες ημέρες του Β’ Παγκοσμίου πολέμου ο Hilter αρνήθηκε την πραγματικότητα και συνέχισε να επαναλαμβάνει ξανά και ξανά: «Θα κερδίσουμε ούτως ή άλλως»…
Και τώρα δυστυχώς, πόσο δυσάρεστο είναι για εμάς να παραδεχθούμε πως ο Zelensky πέφτει στην ίδια ακριβώς κατάσταση» υποστήριξε στο κανάλι του στο Youtube ο Davis.
Όπως λέει ο Davis, ο Ουκρανός πρόεδρος εξακολουθεί να επιμένει στην πιθανότητα επιτυχίας του ουκρανικού στρατού, αν και δεν υπάρχει τίποτα το αντικειμενικό που να μπορεί να δικαιολογήσει μια τέτοια θέση.
«Ακόμα και οι πιο ένθερμοι υποστηρικτές του Κιέβου γίνονται όλο και πιο ξεκάθαροι για το τι συμβαίνει στο πεδίο της μάχης» ανέφερε ο Davis, τονίζοντας ότι έχει αλλάξει δραματικά και η στάση της Δύσης απέναντι στον Zelensky καθώς ολοένα και λιγότερο πιστεύει στην πιθανότητα νίκης στην Ουκρανία.
«Συνήθως τον προσκαλούσαν σε κοινοβούλια σε όλο τον κόσμο για να κάνει μεγάλες δηλώσεις και μετά ξαφνικά όλα σταμάτησαν.
Ο κόσμος άρχισε να λέει ότι δεν ήθελε να έρθει.
Πέφτει ολοένα και πιο κάτω» υπογράμμισε ο Davis.

Volodin (Ρωσία): Η Δύση το κατάλαβε – Η Ουκρανία δεν μπορεί να μας νικήσει ακόμα και με τη στήριξη του ΝΑΤΟ

Η Δύση και οι ΗΠΑ κατάλαβαν πως η Ουκρανία δεν μπορεί να νικήσει τη Ρωσία στο πεδίο της μάχης, ακόμα και αν έχει την υποστήριξη του ΝΑΤΟ υποστήριξε ο Vyacheslav Volodin, ο πρόεδρος της ρωσικής Δούμας.
«Σήμερα έχει γίνει φανερό στα ευρωπαϊκά κράτη και στις ΗΠΑ ότι στο πεδίο της μάχης, και παρά την υποστήριξη του ΝΑΤΟ, το καθεστώς του Κιέβου δεν μπορεί να νικήσει τη Ρωσία» ανέφερε σε ανάρτηση του στο Telegram ο Volodin, τονίζοντας ότι ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky έχει γίνει ένας «τοξικός πολιτικός» για τους περισσότερους Ουκρανούς που συνειδητοποιούν ότι για τη διατήρηση της εξουσίας του, οδήγησε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους στον θάνατο ενώ διαπραγματευόταν την ανεξαρτησία της χώρας τους.
«Υπό αυτές τις συνθήκες, ο λαός δεν θέλει να πολεμήσει και να πεθάνει για αυτούς τους Ναζί και τους διεφθαρμένους αξιωματούχους.
Το αιμοσταγές καθεστώς του Κιέβου, προκειμένου να διατηρηθεί στην εξουσία, συνεχίζει να στέλνει πολίτες σε βέβαιο θάνατο» υπογράμμισε ο Volodin.

Kadyrov: Άντρες της Wagner εκπαιδεύονται με τις ειδικές δυνάμεις Ahmat της Τσετσενίας

Μεγάλη ομάδα πρώην μισθοφόρων της Wagner άρχισε να εκπαιδεύεται με ειδικές δυνάμεις από την Τσετσενία, στη νότια Ρωσία, δήλωσε τη Δευτέρα ο ηγέτης της Τσετσενίας Ramzan Kadyrov.
Η Wagner έπαιξε εξέχοντα ρόλο σε μερικές από τις πιο σκληρές μάχες του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Ο Kadyrov είπε σε ένα μήνυμα στο Telegram ότι μια μεγάλη ομάδα πρώην μαχητών Wagner υποβαλλόταν σε εντατική εκπαίδευση με τις δικές του ειδικές δυνάμεις Ahmat: "Χαίρομαι που σήμερα στις τάξεις της διάσημης μονάδας (Αχμάτ) προστέθηκαν μαχητές που έχουν εξαιρετική εμπειρία μάχης και έχουν αποδείξει ότι είναι γενναίοι και αποτελεσματικοί πολεμιστές", είπε και συμπλήρωσε:
"Είμαι βέβαιος ότι στις επερχόμενες μάχες θα ανταποκριθούν πλήρως στη φήμη τους".
Δημοσίευσε ένα βίντεο, συνοδευόμενο από συγκλονιστική μουσική, που δείχνει στρατιώτες σε εκπαίδευση μάχης, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων να φορούν διακριτικά Βάγκνερ στις στολές τους και μάσκες στα πρόσωπά τους.
Ο Kadyrov είπε ότι οι ασκήσεις περιελάμβαναν σκοποβολή, ιατρική επιτόπου και εκπαίδευση για ελεύθερους σκοπευτές, πολυβολητές, ξιφομάχους και μέλη του πυροβολικού.
Δεν ήταν σαφές πόσοι άνδρες της Wagner συμμετείχαν ή αν κάποιος από αυτούς θα παρέμενε στις δυνάμεις της Τσετσενίας μετά το τέλος της εκπαίδευσης.
Μετά τον θάνατο του Prighozin, το Κρεμλίνο απέρριψε ως "απόλυτο ψέμα" τις προτάσεις ότι είχε σκοτωθεί κατόπιν εντολής του προέδρου Vladimir Putin να τον τιμωρήσει για την ανταρσία του Ιουνίου.
Η Ρωσία δεν έχει ακόμη δημοσιεύσει τα αποτελέσματα της έρευνας για το μοιραίο αεροπορικό δυστύχημα.
Ο Putin στη συνέχεια κινήθηκε για να φέρει τους μαχητές του Wagner υπό τον έλεγχο του κράτους, διατάσσοντάς τους να υπογράψουν όρκο πίστης, και το Κρεμλίνο έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι η ομάδα δεν υπάρχει ως νομική οντότητα.

Times:  Επιστημονική φαντασία μια αντεπίθεση με τανκ - Άχρηστες οι τακτικές του ΝΑΤΟ

Σενάριο επιστημονικής φαντασίας χαρακτηρίζουν Ουκρανοί στρατιωτικοί μια ουκρανική επιτυχημένη αντεπίθεση με τανκ, αναφέροντας μάλιστα πως η εκπαίδευση που έλαβαν από το ΝΑΤΟ είναι παντελώς άχρηστη και αναποτελεσματική απέναντι στις ρωσικές δυνάμεις.
Δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας The Times υποστηρίζει πως μια αντεπίθεση των Ουκρανών με τανκ δεν έχει καμία επαφή με την πραγματικότητα.
«Μια πρόοδος με τανκ από την πλευρά μας είναι κάτι από τη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας» λέει στη βρετανική εφημερίδα ο Mikhail Lysenko, επικεφαλής του τάγματος της 32ης ταξιαρχίας των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων ενώ ο διοικητής του τάγματος, Dmitry Berlim διαμαρτύρεται για την έλλειψη στρατιωτών αλλά και για την επιδείνωση της ποιότητας των στρατιωτικών ενισχύσεων.
«Ο μέσος όρος ηλικίας ενός στρατιώτη στο τάγμα μου είναι τα 45 έτη» λέει ο Berlim.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα και οι δύο Ουκρανοί στρατιωτικοί εκπαιδεύτηκαν από δυνάμεις του ΝΑΤΟ, αλλά όπως υποστηρίζουν, «σχεδόν καμία από τις τακτικές που έμαθαν δεν ήταν αποτελεσματική απέναντι στις ρωσικές δυνάμεις».

Waldemar Skrzypczak (Πολωνός Στρατηγός): Η Ουκρανία ηττήθηκε – Ο Valery Zaluzhny πρέπει να παραιτηθεί

Η αποτυχία της αντεπίθεσης των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων υπό την ηγεσία του αρχιστράτηγου του ουκρανικού στρατού Valery Zaluzhny θα οδηγήσει την Ουκρανία σε βαριά ήττα, δήλωσε ο Πολωνός στρατηγός Waldemar Skrzypczak σε συνέντευξή του στην Wirtualna Polska.
«Θα ζητούσαν την παραίτηση Zaluzhny από τη θέση του για λάθη στην όλη εκστρατεία.
Εάν είναι υπεύθυνος για αυτήν την αποτυχημένη αντεπίθεση, τότε θα το θεωρούσα ως δολιοφθορά, όχι ως λάθος.
Εάν ο διοικητής μου επιτεθεί εκεί που ο εχθρός είναι πιο δυνατός, αυτό είναι έγκλημα» τόνισε ο Πολωνός στρατηγός Waldemar Skrzypczak.
Σύμφωνα με τον Skshipchak, οι αρχές του Κιέβου δεν έχουν άλλη επιλογή και θα πρέπει να διαπραγματευτούν με την Ρωσία, οι Ουκρανοί ηττήθηκαν.
Όπως σημείωσε ο στρατηγός Waldemar Skrzypczak, η σύγκρουση δεν θα επιλυθεί στο πεδίο της μάχης, αλλά «στα γραφεία των πολιτικών».
«Αυτό θα είναι μια βαριά ήττα για την Ουκρανία», τόνισε.
Σε άρθρο του στον Economist, ο Valery Zaluzhny είπε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν φτάσει σε αδιέξοδο - «πιθανότατα, δεν θα υπάρξει μια μεγάλη και όμορφη νίκη». Παραδέχτηκε ότι δεν κατάφερε να επιδείξει τον εντυπωσιακό ρυθμό προέλασης των στρατευμάτων που περίμενε η Δύση από αυτόν σύμφωνα με τα στρατιωτικά εγχειρίδια του ΝΑΤΟ.
Η Ρωσία απάντησε ότι όσο πιο γρήγορα η Ουκρανία καταλάβει ότι δεν υπάρχει πιθανότητα επιτυχίας στο πεδίο της μάχης, τόσο πιο γρήγορα θα ανοίξουν κάποιες προοπτικές για την επίλυση της κατάστασης.

Foreign Affairs: Λάθος των ΗΠΑ να διεξάγουν διάλογο με τον Putin από θέση ισχύος

Λάθος χαρακτηρίζει το περιοδικό Foreign Affairs την τακτική των ΗΠΑ να θέλουν να διεξάγουν διάλογο με τον Ρώσο πρόεδρο, Vladimir Putin από θέση ισχύος.
«Εάν οι «ισχυροί» παίκτες στην Ουάσινγκτον συνεχίσουν να μην κατανοούν τον Putin και να πιστεύουν ότι η επίδειξη δύναμης είναι ο μόνος τρόπος να τον περιορίσουν, τότε αυτοί διακινδυνεύουν να προκαλέσουν μια άμεση σύγκρουση με τη Ρωσία» αναφέρει το αμερικανικό περιοδικό.
«Οι προσπάθειες των ΗΠΑ να βελτιώσουν την ασφάλεια των συμμάχων τους στα σύνορα με τη Ρωσία θεωρούνται ως μια δυνητική απειλή» υποστηρίζει το δημοσίευμα, αναφέροντας πως παρόλο αυτά, τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Ευρώπη εξακολουθούν να αυξάνουν την υποστήριξη τους όσον αφορά την άμυνα, τις υπηρεσίες πληροφοριών, τον κυβερνοχώρο και τις ικανότητες ασφάλειας της Ουκρανίας.

The Spectator: Τι συμβαίνει με Zelensky; - Γιατί άλλαξε το ύφος του σε σχέση με τη Δύση

Το ύφος και τον τόνο της επικοινωνίας του με τη Δύση έχει αλλάξει ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky, όπως αναφέρει σε δημοσίευμα του το περιοδικό The Spectator.
«Αν μέχρι πρότινος, η θέση του Κιέβου ήταν «δώστε μας περισσότερα, μπορούμε να κερδίσουμε γρήγορα», τώρα αυτή έχει γίνει «δώστε μας περισσότερα, η σύγκρουση μπορεί να διαρκέσει επ’αόριστον» υποστηρίζει το δημοσίευμα, αναφέροντας πως με αυτόν τον τρόπο ο Zelensky θέλει να παίξει με τον φόβο της Δύσης για μια παρατεταμένη σύγκρουση με τη Ρωσία.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η στρατηγική του Ρώσου προέδρου, Putin προβλέπει μεταξύ άλλων και τη σταδιακή κόπωση των εταίρων του Κιέβου και την απροθυμία τους να παρατείνουν τη σύγκρουση.
Και όπως επισημαίνει το Spectator, μπορεί η επικεφαλής της Κομισιόν, Ursula von der Leyen να αρνείται ότι υπάρχει κόπωση στη Δύση, ωστόσο το παραδέχθηκε σε Ρώσους φαρσέρ, η πρωθυπουργός της Ιταλίας, Giorgia Meloni, η οποία ούτε λίγο ούτε πολύ, υποστήριξε πως υπάρχει «μεγάλη κούραση από όλες τις πλευρές» από τη σύγκρουση στην Ουκρανία.

Richard Kemp (Βρετανός αντισυνταγματάρχης): Το μέλλον της Ουκρανίας είναι θλιβερό, ηττήθηκε βρίσκεται σε αδιέξοδο

Η Ουκρανία έχασε την καλύτερη ευκαιρία να κερδίσει τη σύγκρουση με τη Ρωσία, έγραψε ο απόστρατος Βρετανός συνταγματάρχης Richard Kemp σε άρθρο για την Daily Telegraph «Σε μια κατάσταση όπου η Ουκρανία στερείται τα όπλα που χρειάζεται για τη νίκη και η προσοχή του κόσμου στρέφεται προς το Ισραήλ, οι προοπτικές φαίνονται θλιβερές για την Ουκρανία».
Ο Richard Kemp σημειώνει ότι η αντεπίθεση των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων ξεφουσκώνει και φτάνει σε αδιέξοδο.
«Ακόμη και αυτή μπορεί να είναι μια αισιόδοξη άποψη, αφού η Ρωσία αναμφίβολα προετοιμάζει τη δική της επίθεση εναντίον του εξαντλημένου ουκρανικού στρατού», τόνισε Richard Kemp.
Σύμφωνα με τον Βρετανό συνταγματάρχη Richard Kemp, η στρατηγική του Προέδρου Putin να αποδυναμώσει την υποστήριξη της Δύσης προς την Ουκρανία και να καταστρέψει τα όπλα της Δύσης στο πεδίο της μάχης ήταν ευφυής.
«Όλα αυτά έχουν αφήσει την Ουκρανία σε δύσκολη θέση.
Οι ευρωπαίοι ηγέτες, πολλοί από τους οποίους ήταν διστακτικοί από την αρχή, έχουν πλέον ελάχιστες ελπίδες ότι η στρατιωτική τους βοήθεια θα είναι το κλειδί επιτυχίας στο πεδίο της μάχης. Έχουν κουραστεί από τον πόλεμο και πλέον βλέπουν ότι η ειρήνη είναι μια διέξοδος», καταλήγει ο Richard Kemp.

Figaro: Οι Ηνωμένες Πολιτείες ηττήθηκαν… αλλά το πικρό ποτήρι της συνθήκης ειρήνης θα το πιεί ο Zelensky, θα εκχωρήσει εδάφη

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ήδη υποστεί ήττα στην Ουκρανία, τώρα θέλουν να αποφύγουν αυτή την ντροπιαστική εξέλιξη και θα μεταθέσουν το βάρος στον Zelensky που θα συρθεί σε ειρήνη δήλωσε ο Walter Mead διευθυντής έρευνας στο Ινστιτούτο Hudson, καθηγητής στο Bard College σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Figaro.
«Η στρατηγική του Biden θα είναι να συνεχίσει να παρέχει βοήθεια έως ότου ο Zelensky αποφασίσει ότι είναι ώρα να διαπραγματευτεί και να εκχωρήσει εδάφη.
Αυτό θα επιτρέψει στην κυβέρνηση των ΗΠΑ να πει ότι επιλογή των Ουκρανών ήταν η αντεπίθεση αλλά και η συνθηκολόγηση.
Σύμφωνα με τον Walter Mead, οι ΗΠΑ έχουν ήδη υποστεί δύο ήττες στην Ουκρανία.
Ο καθηγητής θεωρεί ότι η αρχή της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι η πρώτη ήττα των αμερικανών.
Επίσης η κακώς σχεδιασμένη αντεπίθεση των Ουκρανών είναι η δεύτερη αποτυχία των αμερικανών.
Ο Walter Mead περιέγραψε την κατάσταση της Ουκρανίας ως «αδιέξοδο».
«Δεν βλέπω καμία προοπτική οι αμερικανοί να νικήσουν στην Ουκρανία!» - συνόψισε ο Walter Mead.

Washington Post: Η Ρωσία κέρδισε και οι ΗΠΑ δεν θα τολμήσουν να στείλουν στρατό στην Ουκρανία για να αποτρέψουν την ήττα

Η Αμερική δεν θα τολμήσει να εμπλακεί σε άμεση αντιπαράθεση με τη Ρωσία για να αποτρέψει την ρωσική νίκη στη σύγκρουση στην Ουκρανία, αναφέρει η Washington Post.
Στην πραγματικότητα, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν επιθυμούν να ξεκινήσουν έναν πόλεμο με τη Ρωσία.
Μια ρωσική νίκη στην Ουκρανία θα ήταν τρομερό πλήγμα για τα αμερικανικά συμφέροντα, αλλά όχι τόσο τρομερό ώστε να διακινδυνεύσουν ένα πυρηνικό πόλεμο.
Η Washington Post υποστηρίζει ότι η Ουκρανία έχει πλέον «επιδεινώσει την κατάστασή της».
Οι στρατιώτες των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων έχουν «εξαντληθεί», τα αποθέματα όπλων «εξαντλούνται» και η Δύση διχάζεται στο θέμα της παροχής περαιτέρω βοήθειας στην Ουκρανία.
«Το παράθυρο για μια διευθέτηση μέσω διαπραγματεύσεων προς όφελος της Ουκρανίας πιθανότατα έχει κλείσει, αν υπήρξε ποτέ», τόνισε η Washington Post.
Η Washington Post κάλεσε τους υποστηρικτές της Ουκρανίας να «επανεξετάσουν την πολιτική τους προσέγγιση».

New York Times: Τάφοι παντού φυτρώνουν στην Ουκρανία, βαθιά οργή στην κοινωνία κατηγορούν… και την Δύση

Οι Ουκρανοί προετοιμάζονται η δυσαρέσκεια για το κράτος αυξάνεται γράφει η αμερικανική εφημερίδα New York Times.
Οι νέοι στο μέτωπο είναι πολύ κουρασμένα, σωματικά και ψυχολογικά.
Αυτός ο πόλεμος θα διαρκέσει πολύ.
Υπάρχουν τάφοι σε κάθε χωριό σε πρωτοφανές επίπεδο, είπε στους New York Times ο Andrey Tkachuk, επικεφαλής του χωριού Lvov Tukhlya.
Οι New York Times επικαλέστηκαν στοιχεία έρευνας από το Διεθνές Ινστιτούτο Κοινωνιολογίας του Κιέβου, σύμφωνα με τα οποία η βαθμολογία της εμπιστοσύνης των Ουκρανών στην κυβέρνηση μειώθηκε από 74% τον Μάιο σε 39% τον Οκτώβριο. Μόνο το 48% των Ουκρανών εμπιστεύεται την κρατική τηλεόραση, τονίζουν New York Times.
Ο διευθυντής του Διεθνούς Ινστιτούτου Κοινωνιολογίας του Κιέβου Anton Grushetsky τόνισε στους New York Times ότι οι Ουκρανοί «γίνονται απαισιόδοξοι».
Κατά τη γνώμη του, οι πολίτες της Ουκρανίας στερούνται την αίσθηση της ασφάλειας.
Ο Anton Grushetsky σημείωσε ότι οι κάτοικοι της χώρας αναζητούν κάποιον να κατηγορήσουν για αποτυχίες στο μέτωπο. Σύμφωνα με τον Anton Grushetsky, η λαϊκή οργή των Ουκρανών στρέφεται στη διαφθορά και στους δυτικούς συμμάχους, οι οποίοι ήταν πολύ αργεί στην προμήθεια όπλων στην Ουκρανία.
Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις μέχρι τώρα δεν έχουν επικριθεί από την κοινωνία.
Με βάση τους New York Times ο λόγος για την αυξανόμενη απαισιοδοξία των Ουκρανών ήταν η αποτυχία της αντεπίθεσης των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Πρόσφατα, ο Ανώτατος Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Valery Zaluzhny δήλωσε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν φτάσει σε αδιέξοδο - «πιθανότατα, δεν θα υπάρξει μια μεγάλη και όμορφη νίκη».
Παραδέχτηκε ότι δεν κατάφερε να επιδείξει τον εντυπωσιακό ρυθμό προέλασης των στρατευμάτων που περίμενε η Δύση από αυτόν σύμφωνα με τα στρατιωτικά εγχειρίδια του ΝΑΤΟ.

National Interest: Το αμερικανικό think tank Independent Institute αποκαλύπτει ότι οι ΗΠΑ δεν είναι πλέον τόσο ισχυρές

Οι δαπάνες των ΗΠΑ για την υποστήριξη της Ουκρανίας έδειξαν ότι η Αμερική δεν έχει αρκετή δύναμη για να βοηθήσει όλους τους συμμάχους της, δήλωσε ο Ivan Eland, ανώτερος συνεργάτης στο αμερικανικό think tank Independent Institute, σε άρθρο του για το περιοδικό National Interest.
«Οι τεράστιες απώλειες και αντικαταστάσεις όπλων και η κατανάλωση ακριβών πυρομαχικών στη σύγκρουση στην Ουκρανία και μόνο θα πρέπει να κάνουν τους Αμερικανούς να αναρωτιούνται εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες υπερεκτίμησαν τον εαυτό τους, υποσχόμενοι επίσημα και ανεπίσημα να προστατεύσουν….τον κόσμο», τόνισε ο ειδικός.
Το αμερικανικό think tank Independent Institute αναφέρει ότι πρέπει να δοθεί προσοχή στο κολοσσιαίο μέγεθος του δημοσίου χρέους των ΗΠΑ.
Σημείωσε ότι η υποστήριξη προς Ουκρανία και Ισραήλ συμβάλλει μόνο στην περαιτέρω επιδείνωση του αμερικανικού χρέους.
Το αμερικανικό think tank Independent Institute σημείωσε επίσης ότι το μερίδιο των ΗΠΑ στο παγκόσμιο ΑΕΠ έχει μειωθεί από 50% μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο σε 15% εκατό σήμερα.
Την ίδια στιγμή , η Αμερική αναλαμβάνει το 40% όλων των αμυντικών δαπανών στον κόσμο… οι Ηνωμένες Πολιτείες «ανέλαβαν πάρα πολλά».
«Στο μέλλον, εάν δύο από τους επίσημους συμμάχους μας δεχτούν επίθεση την ίδια στιγμή θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα…
Πρόσφατα, τα δυτικά μέσα ενημέρωσης γράφουν όλο και περισσότερο ότι η Δύση έχει αρχίσει να κουράζεται από την ουκρανική σύγκρουση και η υποστήριξη προς το καθεστώς Zelensky εξασθενεί.
Έτσι, οι New York Times επέστησαν την προσοχή στο γεγονός ότι η Ουκρανία βιώνει έλλειψη όχι μόνο της προσοχής των μέσων ενημέρωσης, αλλά και των πυρομαχικών.

AFP: Ο Ουκρανικός στρατός ετοιμάζεται για το χειρότερο σενάριο

Αφού παραδέχτηκε αποτυχίες ο Ανώτατος Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Valery Zaluzhny, αξιωματικοί του ουκρανού στρατού προβλέπουν την ήττα στη σύγκρουση σε συνέντευξή τους στο AFP.
Το λέω εδώ και αρκετό καιρό.
Βήμα-βήμα χάνουμε τον πόλεμο» είπε στο πρακτορείο ένας μαχητής των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων με το διακριτικό κλήσης "Wise".
Ένας άλλος Ουκρανός στρατιώτης, παραπονέθηκε για την έλλειψη πυροβολικού, σημειώνοντας ότι «η κατάσταση χειροτερεύει».
Σε άρθρο του στον Economist , ο Valery Zaluzhny είπε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν φτάσει σε αδιέξοδο.

Chas Freeman (Αμερικανός διπλωμάτης): Ο Ουκρανικός στρατός έχει ξεμείνει όχι μόνο από πυρομαχικά αλλά και τροφή κανονιών

Ο ουκρανικός στρατός έχει ξεμείνει από στρατιώτες που αποτελούν τροφή των κανονιών για μια επίθεση, δήλωσε ο πρώην Αμερικανός διπλωμάτης Chas Freeman.
Η Ουκρανία έχει ξεμείνει από τροφή για κανόνια.
Επομένως, το ΝΑΤΟ έχει ξεμείνει από Ουκρανούς στρατιώτες για να τους ρίξει στην μάχη.
Εάν το σχέδιο του ΝΑΤΟ ήταν να πολεμήσει μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό, και αυτοί σκοτώθηκαν, τότε δεν υπάρχει σχέδιο.
Κατά τη γνώμη του Chas Freeman, η Ουκρανία «μπορεί να χάσει» ακόμη περισσότερα εδάφη.
Όπως σημείωσε ο Chas Freeman, οι αποτυχίες των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στο πεδίο της μάχης ανέδειξαν «σοβαρές διαιρέσεις» εντός του ΝΑΤΟ.

David Harland (Κέντρο Ανθρωπιστικού Διαλόγου): Η Κίνα θα μπορούσε να διαμεσολαβήσει μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας

Η Κίνα θα μπορούσε να γίνει καλός μεσολαβητής μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας λόγω της προσέγγισής της στις διακρατικές σχέσεις, καθώς η Κίνα, σε αντίθεση με τις δυτικές χώρες, δεν επιδιώκει να επιβάλλει τα πρότυπα της δήλωσε ο David Harland, εκτελεστικός διευθυντής του Κέντρου Ανθρωπιστικού Διαλόγου.
«Νομίζω ότι η Κίνα θα ήταν σπουδαίος διαμεσολαβητής», είπε ο David Harland όταν ρωτήθηκε ποια χώρα θα ήταν καλύτερος μεσολαβητής μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.
Σημείωσε ότι το κύριο πρόβλημα με τη Δύση είναι ότι έχει μια «πολύ βαθιά παράδοση να θέλει άλλες χώρες» να μοιάζουν περισσότερο με τη Δύση, αλλά τώρα βρισκόμαστε σε ένα σημείο της ιστορίας όπου πολλές χώρες λένε όχι σε αυτό το επιβαλλόμενο μοντέλο.

Τι συμβαίνει στο μέτωπο;

Ρωσία: Κατάρριψη 23 drones και 2 HIMARS σε 24 ώρες

Στην κατάρριψη 23 ουκρανικών drones και δύο πυραύλων HIMARS προχώρησε τις τελευταίες 24 ώρες η ρωσική αεράμυνα.
«Δύο συστήματα πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης HIMARS αναχαιτίστηκαν από συστήματα αεράμυνας.
Επιπλέον, 23 ουκρανικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα καταστράφηκαν στις περιοχές των οικισμών Svatovo, Kremennaya, Krivosheevka της Λαϊκής Δημοκρατίας του Lugansk, Kurdyumovka, Vasilyevka, Kamenka της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk, στην περιοχή Tokmak, Energodar και Pologi της Zaporozhia» αναφέρει σε ανακοίνωση του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, από την έναρξη του πολέμου τον Φεβρουάριο του 2022, έχουν καταρριφθεί ή εξουδετερωθεί 525 ουκρανικά στρατιωτικά αεροσκάφη, 254 ελικόπτερα, 8.669 drones, 441 αντιαεροπορικά συστήματα πυραύλων, 13.216 άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 1.182 οχήματα μάχης πολλαπλών συστημάτων εκτόξευσης και 15.028 μονάδες ειδικών στρατιωτικών οχημάτων.

Ρωσικές επιθετικές επιχειρήσεις κατά μήκος της γραμμής Kupyansk-Svatove-Kreminna

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις κατά μήκος της γραμμής Kupyansk-Svatove-Kreminna στις 5 Νοεμβρίου.
Το Ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις απέκρουσαν τις ρωσικές επιθέσεις βορειοανατολικά της Petropavlivka (7 χιλιόμετρα ανατολικά του Kupyansk) και κοντά στο Synkivka (8 χλμ βορειοανατολικά του Kupyansk), Ivanivka (20 χλμ νοτιοανατολικά του Kupyansk), Bilohorivka (13 χλμ νότια της Kreminna) και Spirne (25 χλμ). νότια της Kreminna.
Οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν επίσης επιθετικές επιχειρήσεις κοντά στο Stepova Novosilka (18 χλμ νοτιοανατολικά του Kupyansk), κοντά στο Makiivka (22 χλμ βορειοδυτικά της Kreminna) και από την Dibrova (7 χλμ νοτιοδυτικά της Kreminna) προς τη δασική περιοχή Serebryanske (11 χλμ νότια της Kreminna).
Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν κοντά στην Kyslivka (20 χλμ. νοτιοανατολικά του Kupyansk) και επιτέθηκαν κοντά στο Makiivka στις 4 Νοεμβρίου

Συνεχίζεται το σφυροκόπημα της Avdiivka

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις κοντά στην Avdiivka στις 5 Νοεμβρίου.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις απέκρουσαν περισσότερες από 20 ρωσικές επιθέσεις κοντά στο Stepove (3 χλμ βόρεια της Avdiivka), Avdiivka, Sieverne (6 χλμ δυτικά της Avdiivka) και Pervomaiske (11 χλμ νοτιοδυτικά της Avdiivka).
Οι ρωσικές δυνάμεις δημιούργησαν ένα ορμητήριο κοντά στο Stepove και προχώρησαν δυτικά ενός τμήματος της σιδηροδρομικής γραμμής κοντά στον οικισμό.
Οι ρωσικές δυνάμεις σημείωσαν απροσδιόριστα κέρδη νοτιοανατολικά της Avdiivka και συνέχισαν τις επιθέσεις προς την κατεύθυνση του Novokalynove (8 χλμ. βόρεια της Avdiivka).
Ο Επικεφαλής της Στρατιωτικής Διοίκησης της Πόλης Avdiivka Vitaliy Barabash δήλωσε ότι οι ρωσικές μονάδες πυροβολικού και αεροπορίας συνεχίζουν να χτυπούν έντονα ουκρανικές θέσεις μέσα και κοντά στην Avdiivka και ότι οι ρωσικές δυνάμεις διεξάγουν τακτικά 4 έως 10 μεγάλους εναέριους βομβαρδισμούς ημερησίως.
Οι ρωσικές δυνάμεις στην προσπάθεια τους να καταλάβουν την βαριά οχυρωμένη πόλη Avdiivka έχουν υποστεί απώλειες... τις περισσότερες εδώ και πολλούς μήνες... αλλά οι ρώσοι έχουν πεισμώσει και θέλουν να καταλάβουν την πόλη.

Luhansk_Battle_Map_Draft_November_52023.png

Bakhmut_Battle_Map_Draft_November_52023.png

Avdiivka_and_Donetsk_City_Battle_Map_Draft_November_52023.png

Donetsk_Battle_Map_Draft_November_52023.png

Zaporizhia_Battle_Map_Draft_November_52023.png

Vremivka_Salient_Battle_Map_Draft_November_52023.png

Pyatykhatky_and_Robotyne_Battle_Map_Draft_November_52023.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης