Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία διέλυσε πλήρως την αεράμυνα της Ουκρανίας και τώρα τα Su – 34 αποτελειώνουν τα πάντα στο έδαφος

Η Ρωσία διέλυσε πλήρως την αεράμυνα της Ουκρανίας και τώρα τα Su – 34  αποτελειώνουν τα πάντα στο έδαφος
Τα Su -34  καταστρέφουν με  συντριπτικούς βομβαρδισμούς την ουκρανική επιμελητεία, ελαφρά τεθωρακισμένα οχήματα, φορτηγά και συγκεντρώσεις στρατευμάτων
Σχετικά Άρθρα
Τα ρωσικά Su-34 «Fullback» αναλαμβάνουν κλασικούς ρόλους επίθεσης εναντίον εδάφους για τους οποίους είχε σχεδιαστεί ο τύπος τους, πετώντας χαμηλά στις βομβαρδιστικές αποστολές τους στη βόρεια και νότια Ουκρανία, όπως φαίνεται σε video που έδωσε στη δημοσιότητα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ( RuMoD).
Αυτό που είναι ακόμη πιο ενδιαφέρον είναι ότι τα Su -34  καταστρέφουν την ουκρανική επιμελητεία, ελαφρά τεθωρακισμένα οχήματα, φορτηγά και συγκεντρώσεις στρατευμάτων από υψόμετρα, όπου διαφορετικά θα ήταν ευάλωτα στους δυτικής προέλευσης πυραύλους επιφανείας-αέρος (SAM) μεσαίας και μεγάλης εμβέλειας της Ουκρανίας ή ακόμη και με τα φορητά συστήματα (MANPAD).
Σε αυτές τις αποστολές, ωστόσο, με βάση τα video που ελήφθησαν από το εσωτερικό του πιλοτηρίου, γίνεται αντιληπτό ότι τα Su-34 πετούν σε υψόμετρα μεταξύ 1.000 και 3.000 ποδιών.
Τα MANPADS, τα οποία κατέρριψαν αρκετά Su-34 αρχικά στον πόλεμο, όπως αναφέρθηκε από τους EurAsian Times, έχουν βεληνεκές μεταξύ 5.000 και 8.000 μέτρων (5 έως 10 χιλιόμετρα).
Σύμφωνα με το φόρουμ Open Source Intelligence (OSINT) η Ρωσία έχει χάσει 18 Su-34 από την αρχή του πολέμου.

Η Ουκρανία δεν έχει πλέον αεράμυνα

Βάσει της εξέλιξης αυτής εξάγεται αβίαστα το συμπέρασμα ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας (AFU) δεν έχουν πια αεράμυνα.
Έχουν εξαντλήσει όλα τα συστήματα, ή αναμένουν αναπλήρωση από τη Δύση ή έχουν καταστραφεί στις αποθήκες και τις εγκαταστάσεις αποθήκευσης πυρομαχικών που συχνά στοχεύει η Ρωσία.
Ένα video που κυκλοφόρησε το Ρωσικό υπουργείο Άμυνας την 1η Νοεμβρίου δείχνει ένα Su-34 να υποβάλλεται σε ελέγχους πριν από την πτήση από δύο πιλότους.
Φαίνεται να φέρει τέσσερις μη κατευθυνόμενες βόμβες πτώσης — μία σε κάθε έναν από τους πυλώνες της μεσαίας εσωτερικής πτέρυγας και μία στον φορέα εκτοξευτή κάτω από τις εισαγωγές του κινητήρα.
Είναι εντυπωσιακό το πώς οι Ρώσοι πήραν το βασικό αεροσκάφος του Su-27 και, με τις απαραίτητες τροποποιήσεις στο πιλοτήριο και τη μύτη του το εξέλιξαν σε ένα εξαιρετικά ευέλικτο επίγειο βομβαρδιστικό.
Su_34_b.JPG
Τα Su -34 σαρώνουν τα πάντα στο έδαφος

Τα Su -34 εκτελούν καθήκοντα εναέριας περιπολίας στην «κατεύθυνση Kherson» και καλύπτουν τις ενέργειες του ρωσικού στρατού οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας και με οποιονδήποτε καιρό.
Σε αυτή την αποστολή, οι Ρώσοι πιλότοι εξαφάνισαν τις οχυρωμένες θέσεις των AFU με εναέριες βόμβες.
Ένας από τους Ρώσους πιλότους που ρωτήθηκαν είπε ότι η ενέργεια πραγματοποιήθηκε με βάση τις συντεταγμένες που ελήφθησαν από το διοικητήριο.
Στη συνέχεια υπολογίστηκε το δρομολόγιο πτήσης, λαμβάνοντας τις συντεταγμένες ενός άλλου στόχου, οι οποίες ελήφθησαν γρήγορα και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίσης επαναφορά.
Δεν είναι σαφές εάν το διοικητήριο είναι επίγειο ή εναέριο.
Ένα άλλο video από τις 26 Οκτωβρίου δείχνει έναν πιλότο να εκτελεί ελέγχους πριν από την πτήση και το πλήρωμα εδάφους να επισκευάζει μη κατευθυνόμενες βόμβες.
Να σημειωθεί ότι και στα δύο βίντεο, τα Su-34 δεν φέρουν κανένα άλλο όπλο εκτός από τις μη καθοδηγούμενες βόμβες ρίψης.

su_34.JPG
Φαίνεται επίσης να φέρει τα ηλεκτρονικά αντίμετρα Khibiny-M στα άκρα των φτερών, υποδηλώνοντας ότι είναι η εκσυγχρονισμένη παραλλαγή Su-34M.
Η Ρωσία έχει εισαγάγει τo kit ολίσθησης και αυτόματης καθοδήγησης σε πολλές από τις βόμβες ρίψης της, ειδικά τη FAB-500M52, η οποία αυξάνει την εμβέλειά τους και τις καθιστά απρόσβλητες σε πολλά συστήματα αεράμυνας.
Η βόμβα φαίνεται να απελευθερώνεται και πλάνα από την κάμερα της μύτης του αεροσκάφους την δείχνει να πλησιάζει υπό γωνία τον επίγειο στόχο, επιβεβαιώνοντας ότι «διολίσθησε» προς τον στόχο.
Αυτή η ενέργεια έγινε στο «νότιο Donetsk», σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Εκεί, το Su-34 «εξάλειψε Ουκρανούς μαχητές…και προπύργια» «εκτελώντας αεροπορική περιπολία και καλύπτοντας τις ενέργειες των ενόπλων δυνάμεων».
Το «οχυρό» θα μπορούσε να θεωρηθεί ως επίγεια οχύρωση και καταφύγιο.
Φόβος και τρόμος στις ουκρανικές ταξιαρχίες

Και πάλι, στις 27 Οκτωβρίου, τα Su-34 «ξεκίνησαν πλήγματα εναντίον περιοχών προσωρινής ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού και υλικού της 43ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας των Ουκρανών κοντά στο Petropavlovsk και στη Stepovaya Novosyolovka» στο Kharkiv.
Στην ίδια περιοχή επίσης στις 24 Οκτωβρίου τα Su-34 χτυπούσαν «περιοχές προσωρινής ανάπτυξης και θέσεις παρατήρησης διοίκησης των AFU».
Ειδικότερα έπληξαν την 41η, την 43η και την 57η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού, το 15ο συνοριακό απόσπασμα και το 7ο Τάγμα Πεζικού.,
Χτύπησε και σε περιοχές, όπως η Kovsharovka, η Glushkovka, η Peschanoye και η Nevskoye, εκτός από τη Stepovaya Novosyolovka.
Συγκλονιστικές λεπτομέρειες για τη δράση των Su -34

Ένα video στις 19 Οκτωβρίου έδειξε ένα Su-34 να απογειώνεται με τέσσερις βόμβες, μ
ία σε κάθε έναν από τους πυλώνες των εσωτερικών πτερυγίων και μία κάτω από τις εισαγωγές του κινητήρα και ένα λοβό στόχευσης που δείχνει απευθείας μια τεράστια έκρηξη στο έδαφος.
Η επίσημη περιγραφή της δράσης ήταν μια σπάνια δήλωση, ταυτόχρονα με τις λεπτομέρειες της τακτικής που χρησιμοποιήθηκε.
«Το πλήρωμα πήρε τις συντεταγμένες του στόχου, έκανε τους απαραίτητους υπολογισμούς, αξιολόγησε το έδαφος στην περιοχή - στόχο και πέταξε σε εξαιρετικά χαμηλό ύψος.
Λίγα χιλιόμετρα πριν τον στόχο, το αεροσκάφος επιτάχυνε, πήρε ύψος, στόχευσε τον στόχο, έριξε τις βόμβες, επέστρεψε στο προηγούμενο ύψος και γύρισε στη βάση του», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην περιγραφή που δόθηκε στη δημοσιότητα.

SU34_C.JPG
Μια επόμενη ενημέρωση την ίδια μέρα ήταν μια ανάλογη απεικόνιση της δράσης του Su-34, με λεπτομέρειες για την τοποθεσία και τις απώλειες της Ουκρανίας.
«Τα ρωσικά μαχητικά βομβαρδιστικά Su-34 έπληξαν θέσεις διοίκησης και παρατήρησης των Ουκρανών κοντά στη Serebryanka.
Οι απώλειες του εχθρού προς αυτή την κατεύθυνση ανήλθαν σε πάνω από 50 στρατιώτες, δύο τεθωρακισμένα οχήματα μάχης και δύο νταλίκες», αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης