Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τέλος η αντεπίθεση - Έκρηξη οργής Ουκρανών κατά της Δύσης - McGregor: Προσεχώς πραξικόπημα - «Διεφθαρμένος δικτάτορας ο Zelensky»

Τέλος η αντεπίθεση - Έκρηξη οργής Ουκρανών κατά της Δύσης - McGregor: Προσεχώς πραξικόπημα - «Διεφθαρμένος δικτάτορας ο Zelensky»
Douglas McGregor (Αμερικανός Συνταγματάρχης): Ο Ουκρανικός στρατός σχεδιάζει πραξικόπημα κατά του Zelensky - Η αντεπίθεση τελείωσε - Zaluzhny: Χάνουμε τον πόλεμο, πέσαμε σε παγίδα φθοράς
(upd 35) Η αντεπίθεση του Ουκρανικού στρατού και επίσημα σταμάτησε… μετά από 5 μήνες με σχεδόν 100.000 νεκρούς και τραυματίες Ουκρανούς η αντεπίθεση τελείωσε…
Η αντεπίθεση των Ουκρανών θα γραφτεί στην ιστορία ως μια από τις πιο αποτυχημένες ανά τους αιώνες πολέμων και μαχών.

Οι μάχες έχουν δραματικά μειωθεί…
Η αντεπίθεση απέτυχε παταγωδώς…
Το παραδέχεται και ο αρχιστράτηγος των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων Valery Zaluzhny σε συνέντευξή του στον Economist.
Ο Ουκρανικός στρατός ρίχνει την ευθύνη στην Δύση, κατηγορούν τους δυτικούς ότι απλά κάνουν κριτική, εάν ξέρουν να πολεμάνε καλύτερα ας έρθουν στο μέτωπο για να συνειδητοποιήσουν το χάος και την κόλαση…
Ο αμερικανικός Συνταγματάρχης McGregor προεξοφλεί ότι μπορεί να υπάρξει εξέγερση κατά του καθεστώτος της Ουκρανίας…
Τα διεθνή μέσα αναγνωρίζουν επίσημα πλέον ότι η αντεπίθεση των Ουκρανών απέτυχε…

Τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι πολλές εκρήξεις συγκλόνισαν τις ουκρανικές περιοχές Khmelnitsky και Poltava, συμπεριλαμβανομένου του Mirgorod, μιας πόλης που βρίσκεται δίπλα σε ένα μεγάλο στρατιωτικό αεροδρόμιο, και του Kremenchug, όπου στεγάζεται το μεγαλύτερο διυλιστήριο πετρελαίου της Ουκρανίας.

Zaluzhny (Αρχιστράτηγος Ουκρανών): Χάνουμε τον πόλεμο – Παγίδα φθοράς

Ξεκάθαρη ομολογία ήττας από τον αρχηγό των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων Valery Zaluzhny.
Σε συνέντευξή του στο περιοδικό Economist παραδέχεται πως η Ρωσία έχει το πλεονέκτημα ενώ η Ουκρανία ηττάται σε έναν πόλεμο φθοράς, που διεξάγεται στην παρούσα φάση.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η σύγκρουση στην Ουκρανία θυμίζει τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
«Ακριβώς όπως στον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο, έχουμε φτάσει στο επίπεδο της τεχνολογίας που μας οδηγεί σε αδιέξοδο», λέει.
Ο Ουκρανός στρατηγός καταλήγει στο συμπέρασμα ότι θα χρειαζόταν ένα τεράστιο τεχνολογικό άλμα για να βγει από το αδιέξοδο.
«Πιθανότατα δεν θα υπάρξει καμία όμορφη λύση», παραδέχεται.
Ο Zaluzhny, αν και αντιστρέφει την πραγματικότητα, παραδέχεται το στρατηγικό λάθος να πιστεύει, πως θα μπορούσε να σταματήσει τη ρωσική στρατιωτική υπεραριθμία.
«Πρώτα σκέφτηκα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με τους διοικητές μας, οπότε άλλαξα μερικούς από αυτούς.
Τότε σκέφτηκα ότι οι στρατιώτες μας δεν είναι κατάλληλοι για το σκοπό τους, έτσι μετακίνησα στρατιώτες σε μερικές ταξιαρχίες», λέει ο στρατηγός Zaluzhny.
Ο στρατηγός περιγράφει ένα πεδίο μάχης στο οποίο τα σύγχρονα μέσα μπορούν να αναγνωρίσουν οποιαδήποτε συγκέντρωση δυνάμεων και τα σύγχρονα όπλα ακριβείας μπορούν να τις καταστρέψουν.
«Το γεγονός είναι ότι βλέπουμε όλα όσα κάνει ο εχθρός και βλέπουν όλα όσα κάνουμε εμείς.
Για να ξεπεράσουμε αυτό το αδιέξοδο χρειαζόμαστε κάτι καινούργιο, όπως την πυρίτιδα που επινόησαν οι Κινέζοι και που εξακολουθούμε να χρησιμοποιούμε για να σκοτωνόμαστε μεταξύ μας», λέει ο Zaluzhny.
Παραδέχεται επίσης πως τα αεροσκάφη F-16, είναι πλέον λιγότερο χρήσιμα, επισημαίνει ο στρατηγός, εν μέρει επειδή η Ρωσία έχει βελτιώσει την αεράμυνα της.

Ωστόσο, η καθυστέρηση στις παραδόσεις όπλων, αν και απογοητευτική, δεν είναι η κύρια αιτία για τη δύσκολη θέση της Ουκρανίας, σύμφωνα με τον στρατηγό Zaluzhny.
«Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι αυτός ο πόλεμος δεν μπορεί να κερδηθεί με τα όπλα της προηγούμενης γενιάς και τις απαρχαιωμένες μεθόδους», επιμένει.
«Αναπόφευκτα θα οδηγήσουν σε καθυστέρηση και, κατά συνέπεια, σε ήττα».
Είναι, αντίθετα, η τεχνολογία που θα είναι καθοριστική, υποστηρίζει.
Η εκτίμηση του στρατηγού Zaluzhny είναι αποθαρρυντική για την Ουκρανία: δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι μια επαναστατική τεχνολογική ανακάλυψη, είτε σε drones είτε στον ηλεκτρονικό πόλεμο, είναι προ των πυλών. Και η τεχνολογία έχει τα όριά της.
«Ο μεγαλύτερος κίνδυνος ενός πολέμου φθοράς είναι ότι μπορεί να διαρκέσει για χρόνια και να καταστρέψει το ουκρανικό κράτος», είναι ο δραματικός επίλογος του Ουκρανού αρχιστράτηγου.

Myśl Polska (Πολωνία): Ο Ουκρανός στρατηγός Zaluzhny χρησιμοποίησε τις τελευταίες του εφεδρείες, η αντεπίθεση απέτυχε

Ο Ανώτατος Διοικητής των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, Valery Zaluzhny, έπρεπε να ρίξει τις τελευταίες του εφεδρείες στη μάχη λόγω των επιτυχιών του ρωσικού στρατού στο μέτωπο, αναφέρει η πολωνική εφημερίδα Myśl Polska…
Η αντεπίθεση τελείωσε γιατί απλά ο Ουκρανικός στρατός βρίσκεται σε αδιέξοδο και σε δραματική κατάσταση.
Στα τέλη Σεπτεμβρίου 2023, τα ρωσικά στρατεύματα μεταπήδησαν στην "ενεργητική άμυνα" σε όλο σχεδόν το μήκος του μετώπου. Άρχισαν να δημιουργούνται καταστάσεις κρίσης στον Ουκρανικό στρατό σε πολλούς τομείς.
Ο αρχιστράτηγος του ουκρανικού στρατού, Στρατηγός Valery Zaluzhny, αναγκάστηκε να μεταφέρει δυνάμεις μεταξύ τομέων και να κινητοποιήσει τις τελευταίες εφεδρείες».
Ωστόσο η πρωτοβουλία πέρασε στα χέρια της Ρωσίας και ότι «μόνο ένας ερασιτέχνης θα μπορούσε να αρνηθεί την πραγματικότητα στο μέτωπο».
Για την Ρωσική πλευρά η Ουκρανική αντεπίθεση απέτυχε παταγωδώς….

Σφοδρή επίθεση στον Zelensky από πρώην σύμβουλό του: Είναι ένας διεφθαρμένος δικτάτορας

Σφοδρότατη επίθεση εξαπέλυσε στον Ουκρανό πρόεδρο Volodymyr Zelensky, ο πρώην σύμβουλός του Oleksiy Arestovych χαρακτηρίζοντάς τον άλλο μεταξύ άλλων «δικτάτορα».
Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, στην οποία σχολίαζε το πρόσφατο δημοσίευμα του περιοδικού TIME αφιερωμένο στον Zelensky κατηγορεί τον Ουκρανό πρόεδρο πως φέρεται σαν δικτάτορας και πως είναι υπεύθυνος για τα μεγάλα σκάνδαλα διαφθοράς στη χώρα του.
«Είναι ένας δικτάτορας εγκαταλελειμμένος από όλους, απρόθυμος να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα και να αναφωνεί υστερικά για μια γρήγορη νίκη, την οποία δεν μπορεί να πετύχει.
Ένας αυταρχικός ηγέτης στον οποίο οι γύρω του φοβούνται να πουν την αλήθεια», γράφει χαρακτηριστικά.
Ο Arestovych υπέβαλε την παραίτησή του στις αρχές του 2023, μετά τις επικρίσεις που δέχθηκε επειδή υπονόησε ότι ο ρωσικός πύραυλος που έπληξε πολυκατοικία στη Dnipro με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δεκάδες άμαχοι, ήταν αποτέλεσμα κατάρριψης από την ουκρανική αεράμυνα.

Igor Klimenko (Υπουργός Εσωτερικών Ουκρανίας): Η Ρωσία εξαπέλυσε τη μεγαλύτερη επίθεση του 2023

Για τη μεγαλύτερη επίθεση της Ρωσίας κατά τη διάρκεια του 2023 κάνει λόγο η Ουκρανία
, υποστηρίζοντας πως οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν τις τελευταίες 24 ώρες περισσότερες από 100 τοποθεσίες στην ουκρανική επικράτεια.
Όπως αναφέρει το Κίεβο, πρόκειται για τη μεγαλύτερη επίθεση από τις αρχές του 2023.
«Στη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών, ο εχθρός βομβάρδισε 118 τοποθεσίες σε δέκα περιφέρειες
Πρόκειται για το μεγαλύτερο αριθμό πόλεων και χωριών που έχουν δεχθεί επίθεση από την αρχή της χρονιάς
» ανέφερε σε ανάρτηση του στα social media ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας, Igor Klimenko.

Putin: Η Ρωσία έτοιμη να αυξήσει την πίεση των κυρώσεων

Τοποθετούμενος σε forum για οικονομικά θέματα, ο προέδρος της Ρωσίας Vladimir Putin δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο δολιοφθορών από τη Δύση, αφού όπως τόνισε «οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας ήταν μάταιες».
«Θυμόμαστε τι συνέβη με το Nord Stream. Δεν πρέπει να αποκλείσουμε προκλήσεις όπως αυτή όταν προσπάθησαν πρόσφατα να κατηγορήσουν τη Ρωσία για την καταστροφή του αγωγού φυσικού αερίου μεταξύ Φινλανδίας και Εσθονίας. Δεν είναι τίποτα από μόνο του, αλλά παρόλα αυτά, ως γεγονός που μπορεί να συλληφθεί για να μας προκληθεί ζημιά, ε, τέτοια πράγματα, φυσικά, μπορούν να χρησιμοποιηθούν εναντίον μας», τόνισε με νόημα ο πρόεδρος της Ρωσίας.
Ο αρχηγός της Ρωσικής Ομοσπονδίας ζήτησε, επίσης, να υπολογιστούν εκ των προτέρων τέτοιοι κίνδυνοι και το κράτος να ανταποκριθεί σε αυτούς προληπτικά.
«Ταυτόχρονα, η Ρωσία πρέπει να είναι έτοιμη να αυξήσει την πίεση των κυρώσεων.» συμπλήρωσε ο Putin.
Κάνοντας ειδική μνεία στις κυρώσεις εκ μέρους των χωρών της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, ο Putin υπονόησε ότι τους γύρισαν Boomerang.

Shoigu (Υπ. Άμυνας Ρωσίας): Ήττα για την Ουκρανία, παρά τα νέα όπλα από το ΝΑΤΟ

Για ήττα του Κιέβου παρά την προμήθεια νέων όπλων από το ΝΑΤΟ έκανε λόγο ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Sergei Shoigu, ο οποίος υποστήριξε πως οι Ουκρανοί δεν τα καταφέρνουν με την αντεπίθεση τους.
«Παρά την προμήθεια νέων τύπων όπλων από το ΝΑΤΟ, το καθεστώς του Κιέβου χάνει.
Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις προσπαθούν απεγνωσμένα και ανεπιτυχώς να επιτεθούν στις κατευθύνσεις Zaporozhia, Donetsk και Kherson, κάτι που οδηγεί σε μεγάλες απώλειες στον ουκρανικό στρατό.
Οι δυνάμεις των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων εξαντλούνται και η έλλειψη ηθικού του προσωπικού ενισχύεται» υπογράμμισε ο Shoigu, αναφέροντας πως την ίδια στιγμή ο ρωσικός στρατός προχωρά, καταλαμβάνοντας ολοένα και πιο σημαντικές γραμμές και θέσεις.
Μάλιστα ο Ρώσος υπουργός Άμυνας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις 25η, 138η και 114η μηχανοκίνητες ταξιαρχίες που όπως είπε, διακρίθηκαν ιδιαίτερα κατά τις μάχες.

Ρωσική υπεροπλία: Σκόνη 37 μαχητικά αεροσκάφη και 6 ATACMS

Όπως είπε ο Shoigu οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις και η ρωσική αεράμυνα αποδεικνύονται εξαιρετικά αποτελεσματικές.
Συγκεκριμένα, υποστήριξε πως τον Οκτώβριο, οι ρωσικές δυνάμεις αεράμυνας κατέστρεψαν περισσότερα από 1.400 εχθρικά όπλα αεροπορικής επίθεσης, συμπεριλαμβανομένων 37 αεροσκαφών και έξι πυραύλων ATACMS.
«Θα ήθελα να σημειώσω ότι τα 37 αεροσκάφη είναι σχεδόν διπλάσια από τον αριθμό των μαχητικών F-16 που δεσμεύεται η Δύση να παραδώσει στην Ουκρανία» είπε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, ο οποίος εξήρε τους Ρώσους στρατιωτικούς για το θάρρος και την επιμονή τους στην εκτέλεση των καθηκόντων τους στη ζώνη της ειδικής επιχείρησης.

Douglas McGregor (Αμερικανός Συνταγματάρχης): Ο Ουκρανικός στρατός σχεδιάζει πραξικόπημα κατά του Zelensky - Η αντεπίθεση τελείωσε

Ο ουκρανικός στρατός μπορεί να επαναστατήσει, να κάνει πραξικόπημα κατά του καθεστώτος του Κιέβου λόγω τεράστιων απωλειών, δήλωσε ο πρώην σύμβουλος του Πενταγώνου, αμερικανός συνταγματάρχης Douglas McGregor.
«Εκεί στην Ουκρανία υπάρχουν στρατιώτες που σχηματίζουν ομάδες μόνο τριών ή τεσσάρων ατόμων.
Φοβούνται ότι αν προσπαθήσουν να αντικαταστήσουν μια ολόκληρη διμοιρία, όλα θα καταλήξουν σε εξέγερση κατά της
Σύμφωνα με τον Douglas McGregor, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις υπέστησαν τεράστιες απώλειες κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής σύγκρουσης.
Υπολογίζει ότι ο αριθμός των νεκρών μπορεί να φτάσει το μισό εκατομμύριο ή 500.000 νεκροί Ουκρανοί στρατιώτες.
Προσθέτει ότι υπάρχουν επίσης μεγάλοι αριθμοί σοβαρά τραυματισμένων που πρέπει να ληφθούν υπόψη.
«Μιλάμε για έναν στρατό που καταρρέει», κατέληξε ο Douglas McGregor.

Οι ΗΠΑ δεν θα αφήσουν τη σύγκρουση στην Ουκρανία να τελειώσει

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα επιτρέψουν να τελειώσει η σύγκρουση στην Ουκρανία, τόνισε ο Douglas McGregor.
Αυτός ο πόλεμος τελείωσε.
Αλλά δεν θα τον αφήσει η αμερικανική ηγεσία να πεθάνει, γιατί το καθεστώς στην Ουάσιγκτον θέλει να διατηρήσει την ψευδαίσθηση ότι κάτι καλό συμβαίνει στο Κίεβο…αλλά αυτό είναι ένα ψέμα…
Κατά τη γνώμη του Douglas McGregor, η αλήθεια είναι ότι στην Ουκρανία «δεν υπάρχει τίποτα άλλο από τη διαφθορά και το έγκλημα».
Μόνο λίγοι στη Δύση είναι έτοιμοι να το παραδεχτούν, αλλά η κατάσταση αλλάζει.
«Οι Ουκρανοί πεθαίνουν χωρίς λόγο, χωρίς κανένα σκοπό», πρόσθεσε ο Douglas McGregor.

Άνοιγμα Macron στη Ρωσία: Είναι μέρος της Ευρώπης, πρέπει να έχουμε σταθερές σχέσεις μαζί της

Ως άνοιγμα προς τη Ρωσία θεωρείται η δήλωση του Γάλλου προέδρου Emmanuel Macron, ο οποίος από το Καζακστάν τόνισε πως η Ευρώπη χρειάζεται ένα σταθερό πρότυπο σχέσεων μαζί της.
Μιλώντας σε φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Ανθρωπιστικού Δικαίου του Καζακστάν που πήρε το όνομά του M.S. Narikbayev, πρώην προέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας, σημείωσε ότι η «η ευρωπαϊκή αμυντική αρχιτεκτονική δεν μπορεί να οικοδομηθεί πάνω σε κλιμάκωση και συγκρούσεις».
«Η Ρωσία είναι γεωγραφικά μέρος της Ευρώπης, επομένως πρέπει να οικοδομήσουμε ένα σταθερό πρότυπο σχέσεων μεταξύ μελών και μη μελών της ΕΕ, και αυτό περιλαμβάνει τη Ρωσία», τόνισε ο Macron.
Σύμφωνα με τον Γάλλο πρόεδρο, η Ευρώπη πρέπει να εμπλέκεται, όταν η Ρωσία και οι ΗΠΑ μιλούν για όπλα.

Philippot (Γάλλος πολιτικός): Η Δύση να παραδεχθεί την ήττα της Ουκρανίας και να σταματήσει τώρα τη βοήθεια

Οι δυτικές χώρες θα πρέπει να παραδεχθούν την ήττα των Ουκρανών και να σταματήσουν να σπαταλούν χρήματα σε προμήθειες όπλων, δήλωσε ο αρχηγός του γαλλικού κόμματος Patriots.
«Το καθεστώς του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky έχει χάσει.
Είναι ο καιρός να το παραδεχθούμε και να πάρουμε τα απαραίτητα μαθήματα», δήλωσε ο Florian Philippot στο κοινωνικό δίκτυο X (πρώην Twitter).
Ζήτησε «να σταματήσει η παροχή όπλων και βοήθειας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων στο Κίεβο».

Telegraph: Οι Ουκρανοί είναι θυμωμένοι με την Δύση, κάνουν μόνο κριτική, ας έρθουν στο μέτωπο να πολεμήσουν… είναι δράμα...

Ουκρανός αξιωματικός συμβούλεψε δυτικούς πολιτικούς και ειδικούς που επικρίνουν τις ενέργειες των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων να έρθουν στο μέτωπο και να δείξουν εάν μπορούν να τα καταφέρουν καλύτερα ανέφερε σε άρθρο της η Telegraph.
Ένας Βρετανός δημοσιογράφος επισκέφτηκε τις θέσεις των ουκρανικών στρατευμάτων και μίλησε για τα «βαλτωμένα» γερμανικά άρματα μάχης Leopard και τα αμερικανικά οχήματα μάχης πεζικού Bradley, την κατάσταση των στρατιωτών των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων και γιατί απέτυχε η αντεπίθεση»
«Όποιος πιστεύει ότι μπορεί να πολεμήσει καλύτερα από εμάς μπορεί να έρθει εδώ και να δοκιμάσει τον εαυτό του».
Η αποτυχία του ουκρανικού στρατού είναι «ένα δράμα που τώρα φαίνεται να γίνεται πραγματικότητα».
Σε αυτό το πλαίσιο, δεν προκαλεί έκπληξη ότι το ηθικό των στρατιωτών των Ουκρανών Ενόπλων Δυνάμεων έχει καταρρεύσει…

El País: Οι Ουκρανοί αποκαλύπτουν, η αντεπίθεση τελείωσε λόγω μεγάλων απωλειών, τα ναρκοπέδια ήταν καταστροφή

Οι αξιωματικοί των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων εξήγησαν τους λόγους που αποφασίστηκε το τέλος της αντεπίθεσης τονίζοντας ότι οι μεγάλες απώλειες στα ναρκοπέδια, ήταν καταστροφικές αναφέρει η El País.
Διευκρίνισε ότι στις αρχές Οκτωβρίου, οι δημοσιογράφοι της εφημερίδας επισκέφτηκαν τρεις ουκρανικές στρατιωτικές μονάδες στο μέτωπο της Zaporozhye, με επίκεντρο ειδικές δυνάμεις, πεζικό και μια τεθωρακισμένη ταξιαρχία.
«Όλοι οι αξιωματικοί επιβεβαίωσαν ότι πολύμηνες άμεσες επιθέσεις για να σπάσουν τη ρωσική άμυνα με άρματα μάχης και μηχανοκίνητο πεζικό τελείωσαν τον Σεπτέμβριο λόγω των μεγάλων απωλειών στα ναρκοπέδια».
Στις 4 Ιουνίου, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις εξαπέλυσαν αντεπίθεση στις κατευθύνσεις Zaporozhye, Donetsk και Bakhmut ή Artemovsk, ρίχνοντας στη μάχη ταξιαρχίες εκπαιδευμένες από το ΝΑΤΟ και οπλισμένες με δυτικό εξοπλισμό.
Ωστόσο η αντεπίθεση απέτυχε, οι Ουκρανοί έχασαν μέσα σε 5 μήνες σχεδόν 95.000 στρατιώτες.

Ουκρανοί στρατιωτικοί στο CNN: Η αντεπίθεση απέτυχε γιατί δεν είχαμε πυροβολικό και πυρομαχικά

Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις πιστεύουν ότι η αντεπίθεση απέτυχε λόγω έλλειψης πυρομαχικών, ανέφερε ο ανταποκριτής του CNN…
«Ρωτήστε οποιοδήποτε ουκρανό αξιωματικό (όπως έχω κάνει επανειλημμένα κατά τη διάρκεια επισκέψεων στις πρώτες γραμμές στο Donbass και την Zaporizhia τον τελευταίο ενάμιση χρόνο) και θα σας πουν ότι τα πυρομαχικά είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα»,.
Πρόσθεσε ότι η Ουκρανία έλαβε μια τεράστια ποσότητα βλημάτων πυροβολικού, αλλά δεν επαρκούσαν για να ολοκληρώσουν τις αντεπιθέσεις.
Κατά το CNN οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν θα μπορέσουν να αναπληρώσουν τις εφεδρείες τους για τουλάχιστον ένα χρόνο.

Sergei Krivonos (Στρατηγός Ουκρανίας): Έχουμε ανίκανους που μας κυβερνούν… φτιάχνουν κράσπεδα στο Κίεβο

Ο πρόεδρος Zelensky κατανέμει εσφαλμένα τις προτεραιότητες για την Ουκρανία και παρεμβαίνει στην λειτουργία του στρατεύματος, δήλωσε ο απόστρατος Υποστράτηγος των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Sergei Krivonos.
«Όταν στο μέτωπο δεν έχουμε αρκετά καταφύγια, και στο Κίεβο κατασκευάζουν νέα κράσπεδα στον δρόμο κάτι δεν πάει καλα… Ένα τεράστιο χρηματικό ποσό θα δοθεί για δρόμους και άσφαλτο. Είναι αυτό το πιο σημαντικό και απαραίτητο πράγμα τώρα.
Πρέπει να καταλάβουμε τι χρειάζεται για τη νίκη μας ως Ουκρανία, αλλά, δυστυχώς, δεν το έχουμε αυτό».
Σύμφωνα με τον Sergei Krivonos, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν απόλυτη ανάγκη από τεράστια ποσότητα πυρομαχικών διαφόρων διαμετρημάτων, αλλά η χώρα δεν τα διαθέτει.
Ως αποτέλεσμα, ο ουκρανικός στρατός αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στο μέτωπο.
Ταυτόχρονα, τα ρωσικά στρατεύματα έχουν όλα όσα χρειάζονται για να συνεχίσουν τις εχθροπραξίες τον χειμώνα.
Επιπλέον, γνωρίζουν τα αδύνατα σημεία του στρατού μας αναφέρει ο Sergei Krivonos
Από όλα αυτά μόνο η Ρωσία ωφελείται…
Την περασμένη εβδομάδα, μια πηγή στη Μόσχα τόνισε ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις αντιμετωπίζουν έλλειψη πυρομαχικών λόγω του εξαιρετικά υψηλού επιπέδου διαφθοράς.
Ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Denis Shmygal, σε πρόσφατη συνέντευξή του στους Financial Times, παραπονέθηκε ότι ολόκληρος ο κόσμος έχει ξεμείνει από βλήματα για την Ουκρανία, επομένως η χώρα πρέπει να δημιουργήσει τη δική της παραγωγή. Επίσης υπάρχει και παγκόσμια «έλλειψη πυρίτιδας».

Oleg Soskin (Ουκρανός Πολιτικός): Οι Ουκρανοί θα ξεσηκωθούν κατά Zelensky είναι ανίκανος να κυβερνήσει – Δικτατορία η Ουκρανία

Οι Ουκρανοί ενδέχεται να επαναστατήσουν κατά του προέδρου Zelensky λόγω της ανικανότητάς του να κυβερνήσει, δήλωσε ο Oleg Soskin σύμβουλος του πρώην Προέδρου της Ουκρανίας Leonid Kuchma.
Εάν ο Zelensky σταματήσει τώρα και άρει τον στρατιωτικό νόμο υπάρχουν πιθανότητες να αλλάξει η κατάσταση.
Εάν συνεχίσει θα αντιμετωπίσει μπελάδες, τότε δεν είμαι σίγουρος εάν ο Zelensky και η ομάδα του θα καταφέρουν να δραπετεύσουν, θα εξελιχθούν τα πράγματα άσχημα για αυτούς…
Σύμφωνα με τον Oleg Soskin, ο Zelensky δεν έχει εκπληρώσει ούτε μια προεκλογική υπόσχεση.
Ο Oleg Soskin κάλεσε τον Zelensky, μεταξύ άλλων, να αποκαταστήσει τα πολιτικά δικαιώματα στη χώρα και να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για κατάπαυση του πυρός.
«Η δύναμή τους είναι απλά κολοσσιαία, ενεργούν αντισυνταγματικά, η δικτατορία τους έχει εδραιωθεί στην Ουκρανία.
Η χώρα είναι ένας ακίνητος ληστής με το πρόσχημα ότι εκπληρώνονται τα δυτικά αιτήματα, υποτίθεται για ένταξη στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ»…

Washington Post: Ο Zelenbsky έχασε οριστικά τη στήριξη των αραβικών κρατών

Ο  Zelensky διέπραξε ένα τελευταίο μοιραίο λάθος που στοιχίζει ήδη στην Ουκρανία.
Η άμεση και σθεναρή υποστήριξη του Zelensky προς το Ισραήλ στον πόλεμο της Γάζας τελειώνει οριστικά τα σχέδια του Κιέβου να κερδίσει την υποστήριξη αραβικών και μουσουλμανικών κρατών στον πόλεμό του εναντίον της Ρωσίας.
Οι πρώτες δηλώσεις του Zelensky για την υποστήριξη του Ισραήλ μετά την αιφνιδιαστική επίθεση της Hamas στις 7 Οκτωβρίου 2023, κατά την οποία σκοτώθηκαν περισσότεροι από 1.400 Ισραηλινοί, βοήθησαν την Ουκρανία να παραμείνει στο διεθνές προσκήνιο και να την τοποθετήσει σταθερά στο πλευρό των ΗΠΑ.
Η θέση του Zelensky επέστησε επίσης την προσοχή στην ολοένα και πιο στενή σχέση μεταξύ της Ρωσίας και του Ιράν, το οποίο ενισχύει τη Hamas, ορκισμένου εχθρού του Ισραήλ και αποτελεί επίσης σημαντικό προμηθευτή μη επανδρωμένων αεροσκαφών και άλλων όπλων για τη Μόσχα, γράφει η Washington Post.
Η Hamas και η Ρωσία είναι «το ίδιο κακό, και η μόνη διαφορά είναι ότι υπάρχει μια τρομοκρατική οργάνωση που επιτέθηκε στο Ισραήλ και εδώ είναι ένα τρομοκρατικό κράτος που επιτέθηκε στην Ουκρανία», είπε ο Zelensky σε ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ στις 9 Οκτωβρίου.
Αλλά με τη στρατιωτική επιχείρηση του Ισραήλ να βρίσκεται στην τέταρτη εβδομάδα της και οι νεκροί Παλαιστίνιοι άμαχοι να αυξάνονται, ο πόλεμος στη Γάζα θέτει μια από τις πιο δύσκολες διπλωματικές δοκιμασίες για την Ουκρανία από τη ρωσική επιχείρηση τον Φεβρουάριο του 2022.

Τέλος ο ιατρικός εξοπλισμός του ουκρανικού στρατού

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις αντιμετωπίζουν κρίσιμη έλλειψη ποιοτικών φαρμάκων και ιατρικού εξοπλισμού καθώς ο αριθμός των τραυματισμένων στρατιωτών έχει τριπλασιαστεί εν μέσω της αντεπίθεσης που καταρρέει, δήλωσε τη Δευτέρα (30/10/2023) ο πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας Nikolai Azarov.
«Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky και η κλίκα του κρύβουν ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έχουν σοβαρές δυσκολίες με φάρμακα και τον ιατρικό εξοπλισμό.
Η εικόνα είναι μάλλον ζοφερή στα ουκρανικά νοσοκομεία — χωρίς ποιοτικό ιατρικό υλικό και εξοπλισμό», ο Azarov, ο οποίος παραιτήθηκε εν μέσω του πραξικοπήματος του Maidan το 2014 και μετακόμισε στη Ρωσία.
Το πρόβλημα είναι ότι οι ουκρανικές αρχές παρέχουν φάρμακα χαμηλής ποιότητας και μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις, πρόσθεσε ο Ουκρανός πολιτικός.
Εν τω μεταξύ, η κατάσταση επιδεινώνεται από τον αυξανόμενο αριθμό των τραυματιών στον απόηχο των αποτυχημένων προσπαθειών της Ουκρανίας για αντεπίθεση.

Berletik (Αμερικανοί Πεζοναύτες): Οι Ουκρανοί απλά δεν μπορούν να σπάσουν την Ρωσική άμυνα

Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις προσπαθούν ανεπιτυχώς να σπάσουν τη ρωσική αμυντική γραμμή, παρά τις προειδοποιήσεις από τα δυτικά μέσα ενημέρωσης, δήλωσε ο αμερικανός πρώην αξιωματικός στο σώμα πεζοναυτών Berletik.
«Ακόμη και τα δυτικά μέσα ενημέρωσης είπαν ότι η Ρωσία προετοιμάζει γραμμές άμυνας που έχουν σχεδιαστεί για να αντέχουν ισχυρές και πολυάριθμες επιθέσεις από την Ουκρανία. Στη συνέχεια, η Ρωσία αντεπιτίθεται και καταλαμβάνει χαμένα εδάφη.
Αυτό συμβαίνει για περισσότερους από τέσσερις μήνες.
Σύμφωνα με τον στρατιωτικό Berletik, τα ουκρανικά στρατεύματα δεν κατάφεραν να επιτύχουν καμία ουσιώδη νίκη κατά τη διάρκεια της αντεπίθεσης.
Ο ειδικός πρόσθεσε ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις υφίστανται καταστροφικές απώλειες.

Politico: Η Ουκρανία πλέον ικετεύει τις Ηνωμένες Πολιτείες για βοήθεια

Η Ουκρανία ζητά από τις Ηνωμένες Πολιτείες να προμηθεύσουν περισσότερα όπλα στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, τονίζει το Politico…
Ωστόσο η Ουκρανία παρακαλεί τις ΗΠΑ να αυξήσουν την υποστήριξη, σχεδόν ικετεύει….
Όπως σημείωσε το Politico, η υποστήριξη της Ουάσιγκτον προς τις αρχές του Κιέβου απειλείται λόγω της εκλογής νέου προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ και της επιδείνωσης της κατάστασης στη Μέση Ανατολή.
Ως παράδειγμα των ανησυχιών του Κιέβου, το Politico ανέφερε την επίσκεψη της ουκρανικής αντιπροσωπείας στις Ηνωμένες Πολιτείες την περασμένη εβδομάδα.
Οι Ουκρανοί παρέδωσαν μια «λίστα επιθυμιών» στις αμερικανικές αρχές, η οποία περιελάμβανε νέα όπλα και εκπαίδευση για στρατιώτες των Ουκρανών Ενόπλων Δυνάμεων.

Kyiv Independent: Ο Ουκρανικός στρατός χωρίς αεροπορική υποστήριξη έγινε εύκολο θήραμα για τους Ρώσους….

Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τις ρωσικές αεροπορικές επιδρομές λόγω έλλειψης δικής τους αεροπορίας, γράφει η Ουκρανική εφημερίδα Kyiv Independent.
«Χωρίς αεροπορική υποστήριξη, οι στρατιώτες πέφτουν θύματα καθημερινών ρωσικών αεροπορικών επιδρομών με βόμβες ολίσθησης»….
Ο απόστρατος συνταγματάρχης των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων Σεργκέι Κιβλιούκ είπε σε ανταποκριτή της Kyiv Independent ότι τα ρωσικά αεροσκάφη πραγματοποιούν πλήγματα σε καθεστώς «πλήρους ατιμωρησίας».
Επιπλέον, αναλυτής στο Κέντρο Ανάλυσης Ευρωπαϊκής Πολιτικής, πιστεύει ότι είναι, κατ' αρχήν, δύσκολο για τους Ουκρανούς να πολεμήσουν ρωσικά αεροπλάνα και ελικόπτερα.
Επίσης οι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες συμφωνούν με τις εκτιμήσεις των ειδικών.
Η Ουκρανία χωρίς αεροπορία είναι τελειωμένη…

Morris (Αμερικανός Δημοσιογράφος): Ο αμερικανικός στρατός δεν μπορεί να πολεμήσει τους ρώσους, είναι απλά πολύ χοντροί

Οι Αμερικανοί στρατιώτες έχουν χάσει τη φυσική τους κατάσταση και είναι απίθανο να μπορέσουν να πολεμήσουν ενάντια στην Ρωσία, είπαν οι παρουσιαστές του podcast του Redacted.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν να πολεμήσουν με την Κίνα, τη Ρωσία και τη Μέση Ανατολή, αλλά θα μπορέσουν να το κάνουν αυτό, δεδομένου ότι τα στρατεύματα είναι σε τόσο τρομερή κατάσταση;».
Ο δημοσιογράφος ανέφερε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία το 71% των νεαρών Αμερικανών δεν θα μπορούν να ενταχθούν στις ένοπλες δυνάμεις λόγω υπερβολικού βάρους, ποινικού μητρώου, εθισμού στα ναρκωτικά ή έλλειψης κατάλληλης εκπαίδευσης.
Φοβάστε τους στρατιώτες μας - είναι οι πιο σκληροί...
Όχι, αφήστε τους στην άκρη.
Οι αμερικανοί είναι οι πιο χοντροί στον κόσμο…
Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης έχουν ήδη γράψει για το πρόβλημα της απροθυμίας των Αμερικανών να υπηρετήσουν.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες άρχισαν να στρατολογούν σε εθελοντική βάση το 1973, αλλά τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με τους ειδικούς, οι συμβασιούχοι στο στράτευμα μειώνονται εκπληκτικά…

Ο γιος του Prigozhin ανέλαβε αρχηγός των Wagner

Ο γιος του Yevgeny Prigozhin, Pavel, ανέλαβε επικεφαλής των Wagner.
Η ιδιωτική στρατιωτική εταιρεία έχει γίνει τμήμα της Ρωσικής Εθνοφρουράς.
Η εταιρεία επαναλαμβάνει τις στρατολογήσεις αλλά νέοι μαχητές μπορούν να στρατολογηθούν μόνο μεταξύ πολιτών και όχι αιχμαλώτων.
Η δομή και οι διαδικασίες λειτουργίας των Wagner παραμένουν οι ίδιες, δήλωσε ο Pavel Prigozhin.
Η εταιρεία επανέλαβε τις προσλήψεις στο Novosibirsk.
«Έχουν περάσει δύο ή τρεις ημέρες από την έναρξη υπογραφής των νέων συμβάσεων.
Υπογράφουμε συμβάσεις με τη Ρωσική Εθνοφρουρά και όχι με το υπουργείο Άμυνας.
Άτομα με ποινικό μητρώο ή που πάσχουν από διάφορες ασθένειες δεν μπορούν να ενταχθούν στην εταιρεία», ανέφερε.

Τι συμβαίνει στο μέτωπο;

Μάχες κατά μήκος της γραμμής Kupyansk-Svatove-Kreminna

Οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν επιθετικές επιχειρήσεις κατά μήκος της γραμμής Kupyansk-Svatove-Kreminna, στις 31 Οκτωβρίου.
Ουκρανοί αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένου του ουκρανικού Γενικού Επιτελείου, ανέφεραν ότι οι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν ανεπιτυχώς κοντά στο Synkivka (8 χλμ βορειοανατολικά του Kupyansk).
Ρωσική πηγή ισχυρίστηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν κοντά στη Synkivka, την Kyslivka (20 χλμ νοτιοανατολικά του Kupyansk) και τη Makiivka (22 χλμ βορειοδυτικά της Kreminna) στις 30 Οκτωβρίου, αλλά δεν διευκρίνισε το αποτέλεσμα.
Στις 30 Οκτωβρίου οι μάχες θέσης συνεχίστηκαν κοντά στη δασική περιοχή Serebryanske (10 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Kreminna).
Ρωσικές πηγές ισχυρίστηκαν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις πραγματοποίησαν ανεπιτυχείς επιθετικές επιχειρήσεις κατά μήκος της γραμμής Kupyansk-Svatove-Kreminna στις 31 Οκτωβρίου.

Οι Ρώσοι χτύπησαν και κατέστρεψαν τις διοικήσεις δύο ουκρανικών ταξιαρχιών στο Kupyansk

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν τις θέσεις διοίκησης δύο ταξιαρχιών του ουκρανικού στρατού στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία, ανέφερε την Τετάρτη (1/11/2023) το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
«Οι θέσεις διοίκησης - παρατήρησης μονάδων της 67ης μηχανοποιημένης και 31ης ταξιαρχίας ειδικών επιχειρήσεων του ουκρανικού στρατού καταστράφηκαν στις 31/10», ανακοίνωσε η Μόσχα.
Εξάλλου οι ρωσικές δυνάμεις εξόντωσαν 245 Ουκρανούς στρατιώτες στην περιοχή Kupyansk την περασμένη ημέρα
«Στην κατεύθυνση του Kupyansk μονάδες της ομάδας μάχης Δύση υποστηριζόμενες από αεροσκάφη, πυροβολικό και βαριά πυρά φλογοβόλων απέκρουσαν επιθέσεις από την 57η μηχανοκίνητη ταξιαρχίας του ουκρανικού στρατού κοντά στον οικισμό Sinkovka στην περιοχή Kharkiv», αναφέρει το υπουργείο. είπε.

Παραμένει στο επίκεντρο η πόλη Avdiivka, συνεχίζεται η προέλαση των ρώσων

Οι ρωσικές πηγές συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις κοντά στην Avdiivka στις 31 Οκτωβρίου και πραγματοποίησαν επιβεβαιωμένες προόδους.
Το γεωγραφικό υλικό που δημοσιεύτηκε στις 30 Οκτωβρίου δείχνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν οριακά νοτιοδυτικά της Avdiivka.
Πρόσθετες γεωγραφικές εικόνες που δημοσιεύθηκαν στις 30 Οκτωβρίου υποδεικνύουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν νοτιοδυτικά της Krasnohorivka (5 χιλιόμετρα βόρεια της Avdiivka).
Στις 30 και 31 Οκτωβρίου οι ρωσικές δυνάμεις προέλασαν κοντά στο εργοστάσιο οπτάνθρακα Avdiivka αμέσως βόρεια της Avdiivka.
Οι ρωσικές δυνάμεις δεν επιτίθενται ενεργά στο εργοστάσιο οπτάνθρακα και εξακολουθούν να προετοιμάζονται για μια χερσαία επίθεση.
Επίσης οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν στα περίχωρα της βιομηχανικής ζώνης Avdiivka.
Οι
ρωσικές δυνάμεις προχωρούν επίσης κοντά στο Krasnohorivka, Tonenke (5 χλμ δυτικά της Avdiivka), Sieverne (6 χλμ δυτικά της Avdiivka), Vodyane (7 χλμ νοτιοδυτικά της Avdiivka) και Pervomaiske (11 χλμ νοτιοδυτικά της Avdiivka).
Μια ρωσική πηγή επέκρινε άλλες πηγές στις 29 Οκτωβρίου επειδή έγραψαν «νικηφόρες» αναφορές για τη συνεχιζόμενη επιχείρηση και προληπτικά ισχυρίστηκαν ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταλάβει ορισμένες θέσεις, υποδηλώνοντας ότι ορισμένοι Ρώσοι ανταποκριτές εξακολουθούν να έχουν αρνητική αντίληψη για την τακτική κατάσταση κοντά στην Avdiivka.

Luhansk_Battle_Map_Draft_October_312023.png

Bakhmut_Battle_Map_Draft_October_312023.png

Avdiivka_and_Donetsk_City_Battle_Map_Draft_October_312023.png

Donetsk_Battle_Map_Draft_October_312023.png

Vremivka_Salient_Battle_Map_Draft_October_312023.png

Pyatykhatky_and_Robotyne_Battle_Map_Draft_October_312023.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης