Τελευταία Νέα
Διεθνή

Eυρωπαϊκή Ένωση: Πρόσθετες εμπορικές κυρώσεις στη Ρωσία ύψους 5,3 δισ. δολαρίων

Eυρωπαϊκή Ένωση: Πρόσθετες εμπορικές κυρώσεις στη Ρωσία ύψους 5,3 δισ. δολαρίων
Οι νέοι προτεινόμενοι περιορισμοί θα επηρεάσουν την εξαγωγή εξοπλισμού συγκόλλησης, χημικών προϊόντων και άλλων τεχνολογιών
Στο πλαίσιο του δωδέκατου πακέτου κυρώσεων κατά της Ρωσίας, η Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδιάζει να εισαγάγει εμπορικούς περιορισμούς, ο συνολικός όγκος των οποίων εκτιμάται σε 5,3 δισεκατομμύρια δολάρια, ανέφερε το Bloomberg σε δημοσίευμά του.
Σύμφωνα με πηγές του δικτύου, οι νέοι προτεινόμενοι περιορισμοί θα επηρεάσουν την εξαγωγή εξοπλισμού συγκόλλησης, χημικών προϊόντων και άλλων τεχνολογιών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για στρατιωτικούς σκοπούς.
Η ευρωπαϊκή κοινότητα εξετάζει επίσης την απαγόρευση των αδειών λογισμικού και την εισαγωγή ορισμένων επεξεργασμένων μετάλλων, προϊόντων αλουμινίου και δομικών κατασκευών, προϊόντων μεταφοράς και διαμαντιών.
Αναμένεται ότι περισσότερα από 100 φυσικά πρόσωπα και 40 νομικά πρόσωπα θα προστεθούν επίσης στον νέο κατάλογο κυρώσεων της ΕΕ.
Η ΕΕ θέλει να πείσει τις ευρωπαϊκές εταιρείες να προσθέσουν διατάξεις στα συμβόλαια με τρίτες χώρες που απαγορεύουν την εξαγωγή στη Ρωσία αγαθών τα οποία δυνητικά θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για στρατιωτικούς σκοπούς, αναφέρουν πηγές του Bloomberg.
Αντικείμενο συζήτησης ανάμεσα στους αξιωματούχους της ΕΕ ήταν επίσης το θέμα της απαγόρευσης χρήσης ρωσικών περιουσιακών στοιχείων που είναι δεσμευμένα από την Ένωση και του περιορισμού των δραστηριοτήτων των Ρώσων πολιτών σε ευαίσθητους τομείς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης