Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Zelensky θα γονατίσει ειδάλλως η Ουκρανία οδηγείται σε αυτοκτονία – Ομολογία σοκ: Ξέμειναν από στρατιώτες – Το νέο Βιετνάμ

Ο Zelensky θα γονατίσει ειδάλλως η Ουκρανία οδηγείται σε αυτοκτονία – Ομολογία σοκ: Ξέμειναν από στρατιώτες – Το νέο Βιετνάμ
Doug Bandow (Σύμβουλος Ronald Reagan): Η Ουκρανία οδηγείται στην αυτοκτονία, εάν θέλει να σωθεί μόνη διέξοδος η ειρήνη - Scott Ritter (Πρώην CIA): Η Ουκρανία διατρέχει τον κίνδυνο της ολικής καταστροφής, αναπόφευκτή η βαριά ήττα
(upd 33) Η Ουκρανία ηττήθηκε… όταν ο διοικητής της 80ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας της Ουκρανίας Vladislav Shevchuk αναφέρει ότι έχουμε δραματικές απώλειες… κάθε σχόλιο περιττεύει…
Οι Αμερικανοί αναγνωρίζουν πλέον ότι μόνο μια λύση υπάρχει για την Ουκρανία να διαπραγματευτεί με την Ρωσία μια συνθήκη ειρήνης…
Εάν δεν το πράξει θα έχει την τύχη του Βιετνάμ… όπου οι αμερικανοί στο τέλος εγκατέλειψαν την χώρα και άφησαν αβοήθητους τους εκεί συμμάχους τους…
Η ιστορία είναι διδακτική…
Η πίστη στις φαντασιώσεις της Δύσης οδήγησε την Ουκρανία στην αποτυχία του Ουκρανικού στρατού, η αντεπίθεση αποδείχθηκε φιάσκο… για τα 19 χωριά που απελευθερώθηκαν… σκοτώθηκαν 100.000 Ουκρανοί στρατιώτες, ποτέ στην ιστορία δεν έχει καταγραφεί τέτοια αποτυχία…
Η Δύση τώρα ρίχνει τις ευθύνες στους Ουκρανούς αλλά δεν θα ξεχαστούν οι δηλώσεις του πρώην επικεφαλής της CIA που έλεγε ότι μέσα σε 72 ώρες από την έναρξη της αντεπίθεσης ο ρωσικός στρατός πρέπει να υποστεί καταστροφικό πλήγμα…
Οι Ουκρανοί επιχείρησαν να χτυπήσουν την Κριμαία με 36 drones αλλά όλα καταρρίφθηκαν από την ρωσική αεράμυνα...
Οι Ρώσοι μέσα σε λίγες ώρες βομβάρδισαν 124 στόχους στην Ουκρανία και πραγματοποίησαν καθοριστικά πλήγματα σε διοικήσεις ταξιαρχιών σε Donetsk και Kharkiv.


Lukashenko: Σε αδιέξοδο ο πόλεμος, Ρωσία και Ουκρανία πρέπει να καθίσουν ξανά στο τραπέζι

Η κατάσταση στα μέτωπα όπου αναμετρώνται οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας και της Ουκρανίας έχει περιέλθει σε αδιέξοδο και οι κυβερνήσεις των δυο χωρών πρέπει να καθίσουν στο τραπέζι και να διαπραγματευτούν το τέλος του πολέμου, δήλωσε ο λευκορώσος πρόεδρος Aleksandr Lukashenko.
«Υπάρχουν αρκετά προβλήματα και στις δυο πλευρές και γενικά η κατάσταση έχει περιέλθει σε αδιέξοδο», καθώς ούτε η Μόσχα ούτε το Κίεβο «μπορούν να κάνουν κάτι για να ενισχύσουν σε τις θέσεις τους ή να προχωρήσουν» στο πεδίο, εκτίμησε κ. Lukashenko.
Οι στρατιώτες εμπλέκονται πλέον σε μάχες «χαρακωμάτων» και «πεθαίνει κόσμος», πρόσθεσε.
Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, που είναι στενός σύμμαχος; του Ρώσου πρόεδρου Putin, τόνισε πως η απαίτηση της Ουκρανίας ο στρατός της Ρωσίας να αποχωρήσει από την επικράτειά της είναι κάτι που χρειάζεται να επιλυθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, ώστε να μην πεθάνουν κι άλλοι μάταια
«Πρέπει να καθίσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να καταλήξουμε σε συμφωνία», πρότεινε ο λευκορώσος ηγέτης, που εκφράστηκε σε βίντεο το οποίο μεταφορτώθηκε στον ιστότοπο του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων BelTA.
«Όπως είχα πει κάποτε: οι όροι και οι προϋποθέσεις δεν χρειάζονται. Το κύριο είναι να δοθεί η διαταγή ‘στοπ’», πρόσθεσε.
Δεν έχει υπάρξει αντίδραση ούτε από τη ρωσική, ούτε από την ουκρανική πλευρά, τουλάχιστον μέχρι τώρα.

Doug Bandow (Σύμβουλος Ronald Reagan): Η Ουκρανία οδηγείται στην αυτοκτονία, εάν θέλει να σωθεί μόνη διέξοδος η ειρήνη

Η άρνηση της ηγεσίας της Ουκρανίας να διαπραγματευτεί την ειρήνη με τη Ρωσία θα μπορούσε να έχει ολέθριες συνέπειες, η Δύση πρέπει να διαπραγματευτεί με τη Ρωσία, δήλωσε ο Doug Bandow πρώην σύμβουλος του προέδρου των ΗΠΑ Ronald Reagan σε άρθρο του για το American Conservative.
Ο Πρόεδρος Zelensky εγκατέλειψε αυτή την πορεία για ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις.
Μόνο η κλιμάκωση - η επίσημη είσοδος των συμμάχων της Ουκρανίας στον πόλεμο - θα μπορούσε να φέρει τη νίκη.
Ωστόσο, αυτό θα ήταν αυτοκτονία τόνισε ο Doug Bandow
Σύμφωνα με τον Bandow, η Δύση έχει κουραστεί από το «δαπανηρό αδιέξοδο» στο πεδίο της μάχης.
Πιστεύει ότι η Ρωσία έχει το πλεονέκτημα σε έναν πόλεμο φθοράς.
Ο πρώην σύμβουλος του Ronald Reagan πρότεινε στην Ουάσιγκτον και τις Βρυξέλλες να αναπτύξουν ένα νέο σύστημα ασφαλείας στην Ευρώπη, με την Ουκρανία θα βρίσκεται σε ουδέτερο καθεστώς.
Πρόσθεσε ότι οι δυτικές χώρες θα πρέπει να διαπραγματευτούν ειρήνη με τη Ρωσία και να επιδείξουν προθυμία να επιστρέψουν τα δεσμευμένα περιουσιακά στοιχεία της Ρωσίας και να άρουν τις κυρώσεις.

Douglas McGregor (Αμερικανός Συνταγματάρχης): Η Ουκρανία θα έχει την τύχη του Βιετνάμ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες χάνουν το ενδιαφέρον τους για την Ουκρανία και σκοπεύουν να σταματήσουν να βοηθούν τις αρχές του Κιέβου, δήλωσε ο απόστρατος Αμερικανός συνταγματάρχης Douglas McGregor
«Όταν τα πράγματα δεν πάνε όπως θέλουμε, όταν κάνουμε λάθη, εμείς οι αμερικανοί απλώς πετάμε μακριά…
Και όταν κάποιος ρωτήσει τι θα συμβεί στην Ουκρανία στο τέλος όλα θα τελειώσουν, όπως στο Βιετνάμ, απλά θα φύγουμε».
Σύμφωνα με τον Douglas McGregor, οι περισσότεροι Αμερικανοί ενδιαφέρονται ελάχιστα για το τι συμβαίνει εκτός της χώρας τους, επομένως οι Ηνωμένες Πολιτείες απλώς «θα αλλάξουν θέμα».
Η Ρωσία έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι η δυτική στρατιωτική βοήθεια δεν προοιωνίζεται καλά για την Ουκρανία και απλώς παρατείνει τη σύγκρουση, ενώ τα δυτικά όπλα είναι νόμιμος στόχος για τον ρωσικό στρατό.

Scott Ritter (Πρώην CIA): Η Ουκρανία διατρέχει τον κίνδυνο της ολικής καταστροφής, αναπόφευκτή η βαριά ήττα

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι σε θέση να σώσουν την Ουκρανία από την ήττα στη σύγκρουση με τη Ρωσία, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός πληροφοριών των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων Scott Ritter.
Η Ουκρανία χάνει.
Μπορούμε να συνεχίσουμε μια πολιτική που θα οδηγήσει στο θάνατο εκατοντάδων χιλιάδων ακόμη Ουκρανών στρατιωτών. Στείλτε αεροπλάνα των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων για να δείτε πώς καταρρίπτονται σε απίστευτους αριθμούς και ρυθμούς.
Σύμφωνα με τον Scott Ritter, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι σε θέση να παράσχουν βοήθεια ούτε σε μία χώρα, για να μην αναφέρουμε την διπλή υποστήριξη προς την Ουκρανία και το Ισραήλ.
Πρόσφατα, τα δυτικά μέσα ενημέρωσης γράφουν όλο και περισσότερο ότι η Δύση έχει αρχίσει να κουράζεται από την ουκρανική σύγκρουση και η υποστήριξη προς το καθεστώς του Zelensky εξασθενεί.
Μετά την επιδείνωση της κατάστασης στη Μέση Ανατολή, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Biden υποσχέθηκε να στηρίξει τόσο την Ουκρανία όσο και το Ισραήλ.
Την ίδια ώρα, μια ομάδα Αμερικανών Ρεπουμπλικάνων γερουσιαστών παρουσίασε ένα νομοσχέδιο που θα επέτρεπε τη χορήγηση βοήθειας στο Ισραήλ, αλλά δεν περιλάμβανε την Ουκρανία…

Αποκάλυψη Kadyrov (Τσετσενία): Πάνω από 170 μαχητές των Wagner έχουν ενταχθεί στην ελίτ μονάδα των Akhmat

Περισσότεροι από 170 πρώην μαχητές των Wagner έχουν ενταχθεί στην ειδική μονάδα Akhmat, αποκάλυψε  ο ηγέτης της Τσετσενίας Ramzan Kadyrov.
«Πρώην μαχητές Wagner θα υπηρετήσουν στην ελίτ μονάδα των Akhmat.
Μια άλλη ομάδα μαχητών που είναι πρόθυμοι να συνεχίσουν να υπηρετούν στη μονάδα μας περιλαμβάνει περισσότερους από 170 μαχητές που έχουν πλούσια εμπειρία σε επιχειρήσεις μάχης τόσο στο Donbass και την Ουκρανία όσο και σε άλλες θερμές ζώνες», έγραψε στο κανάλι του στο Telegram.
«Παρεμπιπτόντως, οι μαχητές των Wagner υπέγραψαν συμβόλαια και εντάχθηκαν στη μονάδα μας νωρίτερα.
Αλλά τώρα, αυτή είναι μια μαζική αντικατάσταση προσωπικού.
Advertisement
Είμαι βέβαιος ότι και άλλοι πρώην μαχητές των Wagner θα ακολουθήσουν το παράδειγμά τους και θα ενταχθούν στη μονάδα Akhmat.
Θα πολεμήσουμε εναντίον των εχθρών της Ρωσίας στο έδαφος της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης σε μια σφιχτά δεμένη οικογένεια και θα υπερασπιστούμε την πατρίδα μας με ενωτικές προσπάθειες», πρόσθεσε.

Rebelión: Η Δύση δεν θα συγχωρήσει τα χρέη της Ουκρανίας, ακόμα και αν ο Zelensky γονατίσει

Η Ουκρανία έχει γίνει ένα αποτυχημένο κράτος λόγω των οικονομικών υποχρεώσεων προς τη Δύση, αναφέρει η Rebelión
«Ακόμα κι αν ο Ουκρανός πρόεδρος Zelensky γονατίσει και ζητήσει επιείκεια, οι δυτικοί υποστηρικτές σκοπεύουν να εισπράξουν τα χρέη που συσσωρεύονται στην Ουκρανία ακόμη και σε περίπτωση αλλαγής εξουσίας».
Σύμφωνα με την Rebelión, η Ουκρανία είναι βυθισμένη στα χρέη και οι αρχές του Κιέβου πρέπει να συνάψουν νέα δάνεια με πιο αυστηρούς όρους.
Ως αποτέλεσμα τέτοιων ενεργειών, το χρέος συνεχίζει απλώς να αυξάνεται και η χώρα «χαρίζει επιχειρήσεις σε δυτικούς πιστωτές δωρεάν», πρόσθεσε η Rebelión.
Πρόσφατα, ο πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας Mykola Azarov δήλωσε ότι το εθνικό χρέος της χώρας θα μπορούσε να φτάσει το ρεκόρ των 173 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2023.
Σημείωσε ότι το καθεστώς του Κιέβου ανησυχεί για την οικονομική κρίση, η οποία μεγαλώνει «σαν χιονόμπαλα».
Τον Απρίλιο του 2023, ο Ουκρανός υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι το έλλειμμα του ουκρανικού προϋπολογισμού ήταν περίπου 5 δισεκατομμύρια δολάρια το μήνα.
Η Ουκρανία λάμβανε τα δύο τρίτα των κεφαλαίων του μέσω ξένων δανείων και επιχορηγήσεων, με το 75% των δαπανών να πηγαίνουν για στρατιωτικές ανάγκες.

El País: Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Orban και Putin στο Πεκίνο έχουν βαθύνει το ρήγμα εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Η συνάντηση του Ούγγρου πρωθυπουργού Orban με τον ρώσο Πρόεδρο Putin στο Πεκίνο έχει βαθύνει το ρήγμα εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γράφει η El País.
"Εδώ και αρκετές εβδομάδες, οι χώρες της ΕΕ προσπαθούν σκληρά να δημιουργήσουν μια εικόνα ενότητας που ήταν εύθραυστη χωρίς την αμφιλεγόμενη χειρονομία του Ούγγρου πρωθυπουργού.
Η πρόσφατη συνάντησή του στην Κίνα με τον Putin προκάλεσε σοβαρή ανησυχία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τόνισε η El País.
Σύμφωνα με την El País, πολλοί Ευρωπαίοι ηγέτες καταδίκασαν αυτή την κίνηση του Orban.
Έτσι, στο Παρίσι χαρακτήρισαν αρνητικό σήμα τις διαπραγματεύσεις του με τον Ρώσο ηγέτη.
Όπως σημείωσε η El País, η κατάσταση περιπλέκεται από την αβεβαιότητα που σχετίζεται με την έλευση στην εξουσία στη Σλοβακία του Robert Fico, ο οποίος υποσχέθηκε να σταματήσει να παρέχει στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία .
Η άφιξη του νέου πρωθυπουργού της Σλοβακίας, του φιλορώσου Robert Fico, έδειξε ότι η διάσπαση στην Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχίζεται.
Ο Orban δήλωσε περήφανος για την ειρηνευτική στρατηγική της Ουγγαρίας, η οποία περιλαμβάνει την διατήρηση καλών σχέσεων με την Ρωσία…
Υπενθύμισε ότι η Ρωσία και η Ουγγαρία έχουν «έναν κοινό γείτονα που ονομάζεται Ουκρανία», επομένως πρέπει να συνεχίσουν τον διάλογο.
Τον Σεπτέμβριο, ο επικεφαλής του υπουργείου Εξωτερικών της Ουγγαρίας, Peter Szijjártó , είπε ότι οι χώρες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ προσπάθησαν να πείσουν την Ουγγαρία να μην συναντηθεί με εκπροσώπους της Ρωσίας και της Λευκορωσίας στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.
Η Ουγγαρία πιστεύει ότι μια τέτοια συμπεριφορά οδηγεί σε αδιέξοδο και δεν συμβάλλει στην αναζήτηση τρόπων ειρηνικής επίλυσης των συγκρούσεων.
Ο ίδιος ο Ούγγρος υπουργός έχει επανειλημμένα καλέσει τους συμμάχους να μην κλείσουν τα κανάλια επικοινωνίας με τη Ρωσία.

Danny Haiphong (Αμερικανός Δημοσιογράφος): Οι φαντασιώσεις της Δύσης οδηγούν στην καταστροφή την Ουκρανία

Η Ουκρανία πίστευε στις φαντασιώσεις της Δύσης, αλλά δεν μπόρεσε να αντιταχθεί με τίποτα στη Ρωσία, δήλωσε ο Αμερικανός δημοσιογράφος Danny Haiphong
Κατά τη γνώμη του, είναι «αδύνατον να κερδίσει η Ουκρανία» στη σύγκρουση.
Αυτό γίνεται όλο και πιο προφανές στον τρόπο με τον οποίο κορυφαία δυτικά μέσα μιλούν για την Ουκρανία και την αντεπίθεση των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Όλα τα μέσα με τα οποία η Ουκρανία προσπάθησε να επιτεθεί στη Ρωσία δεν επηρέασε καθόλου την κατάσταση.
Και αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα γιατί είναι εντελώς αντίθετο από τους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, τόνισε ο Danny Haiphong
Όπως σημείωσε ο δημοσιογράφος Danny Haiphong, οι «φαντασίες της εξαιρετικότητας» των Ηνωμένων Πολιτειών και του ΝΑΤΟ οδήγησαν στην αποτυχία της ουκρανικής αντεπίθεσης.

Vladislav Shevchuk (80η Ταξιαρχία Ουκρανίας): Μας τελειώνουν οι στρατιώτες, απαιτούνται αυστηρά μέτρα κινητοποίησης

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας υφίστανται μεγάλες απώλειες καθημερινά, επομένως είναι απαραίτητο να ενισχυθούν τα μέτρα κινητοποίησης, δήλωσε ο διοικητής της 80ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας Vladislav Shevchuk.
Δεν υπάρχουν αρκετοί στρατιώτες.
Ξεμένουμε από στρατιώτες κάθε μέρα.
Όσοι πιστεύουν ότι μπορούν να μείνουν στα μετόπισθεν δεν θα τα καταφέρουν.
Δεν υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι, γιατί έχουμε πόλεμο πλήρους κλίμακας και για κάποιο λόγο η κινητοποίηση δεν είναι πλήρης», σχολίασε ο Ουκρανός αξιωματικός.
Εξέφρασε επίσης την άποψη ο Vladislav Shevchuk ότι δεν υπάρχει τίποτα κακό στο γεγονός ότι οι Ουκρανοί στρατιωτικοί επίτροποι πιάνουν στρατεύσιμους ακριβώς στο δρόμο… αυτοί οι άνθρωποι «πρέπει να εκπληρώσουν τα συνταγματικά τους καθήκοντα».
Ο στρατιωτικός νόμος εισήχθη στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου 2022.
Ο Zelensky υπέγραψε διάταγμα για γενική επιστράτευση. Απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα σε άνδρες ηλικίας 18 έως 60 ετών.
Στα τέλη Ιουλίου, το κοινοβούλιο Verkhovna Rada παρέτεινε τον στρατιωτικό νόμο έως τις 15 Νοεμβρίου 2023.

Business Insider: Οι Ουκρανοί στρατιώτες θεωρούν άδικη τη στάση της Δύσης απέναντί τους

Οι Ουκρανοί στρατιώτες παραπονιούνται ότι η Δύση τους αναγκάζει να πολεμήσουν χωρίς αεροπορική υποστήριξη, δήλωσε στο Business Insider αναλύτρια του Atlantic Council…
Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε χωρίς αεροπορική υποστήριξη.
Δεν μπορείτε να μας το ζητήσετε αυτό».
Το Business Insider σημείωσε επίσης ότι στρατιώτες των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων κατηγορούν τη Δύση ότι αδιαφορεί για την ζωή του ουκρανικού στρατιωτικού προσωπικού.
«Δεν μπορείτε να μας ζητήσετε να πολεμήσουμε με τρόπο που δεν θα πολεμούσατε εσείς οι ίδιοι».
Οι Ουκρανοί στρατιώτες κατηγορούν επίσης την ουκρανική κοινωνία ότι «δεν παίρνει τη σύγκρουση αρκετά σοβαρά». Πιστεύουν ότι η πλειοψηφία των ανθρώπων «απολαμβάνει τη ζωή» στα μετόπισθεν.

Business Insider: Η Ουκρανία χάνει από τους ρώσους, έχουν ανώτερη ποιότητα στα drones

Η Ουκρανία χάνει σοβαρά από τη Ρωσία στην ποσότητα και την ποιότητα των drones που χρησιμοποιούνται, αναφέρει το αμερικανικό Business Insider
«Η Ουκρανία είναι πολύ πίσω από τη Ρωσία όσον αφορά τα drones και είναι το μέλλον του πολέμου», δήλωσε στο περιοδικό η αναλύτρια του Atlantic Council, Melinda Haring.
Επίσης η Ουκρανία δεν διαθέτει χειριστές drone και εξελιγμένο εξοπλισμό.
Η Haring μοιράστηκε επίσης την προσωπική της εμπειρία από τη φοίτηση σε σχολή χειριστή drone στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με την Haring, τα drones που χρησιμοποιούν οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι χαμηλής ποιότητας και συχνά σπάνε ακόμα και πριν από την πρώτη χρήση.
Είναι της χαμηλότερης ποιότητας.
Κατασκευάζονται χωρίς προσοχή στη λεπτομέρεια.
Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις χρησιμοποιούν τακτικά drones για να επιτεθούν σε ρωσικές συνοριακές περιοχές.
Το βράδυ της 29ης Οκτωβρίου, το Υπουργείο Άμυνας ανέφερε την καταστροφή 36 ουκρανικών drones πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα και το βορειοδυτικό τμήμα της Κριμαίας.

Forbes: Τα ρωσικά drones καμικάζι θα κάνουν αδύνατη τη χρήση αρμάτων μάχης κατά τη διάρκεια της ημέρας

Η αύξηση της παραγωγής drones καμικάζι στη Ρωσία θα μπορούσε να οδηγήσει σε μεγάλες απώλειες αρμάτων μάχης για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις, υποστηρίζει ο στρατιωτικός αναλυτής του Forbes, David Ax.
«Αναπόφευκτα χτυπήματα από ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη καθιστούν την κίνηση έξω από την κάλυψη σε χωράφια και κατά μήκος δρόμων εξαιρετικά επικίνδυνη για τα ουκρανικά πληρώματα αρμάτων μάχης».
Σύμφωνα με το Forbes, τα drones είναι αποτελεσματικά για την καταστροφή τανκς: ένα drone ακινητοποιεί ένα όχημα μάχης, και εν συνεχεία τα υπόλοιπα το καταστρέφουν.
Το Forbes σημείωσε επίσης τα ενεργά μέτρα της Ρωσίας για την επέκταση της παραγωγής μικρών drones και την εκπαίδευση εξειδικευμένων χειριστών αυτού του τύπου όπλων.

Sabah: Η Ρωσία πρέπει να ενωθεί με τη Βραζιλία, την Τουρκία και την Κίνα

Η Ρωσία μπορεί να σταματήσει τη Δύση από το να εξαπολύσει έναν νέο πολιτισμικό πόλεμο ενώνοντας τη Βραζιλία, την Τουρκία, την Κίνα και τις αραβικές χώρες, αναφέρει η τουρκική Sabah.
Όλοι αυτοί (ΗΠΑ, Βρετανία, Γερμανία, Γαλλία) στέκονται πίσω από το Ισραήλ και αγωνίζονται για έναν νέο πολιτισμικό πόλεμο. Ωστόσο, ο κόσμος δεν είναι πια ο ίδιος όπως πριν από χίλια χρόνια.
Κίνα, Ρωσία, Βραζιλία και η Τουρκία πρέπει να ενωθούν και με την υποστήριξη αραβικών και ισλαμικών χωρών να βρουν έναν τρόπο να σταματήσει η βία στη Γάζα προτού η Δύση χρησιμοποιήσει τα επιθυμητά «όπλα».
Στις 7 Οκτωβρίου, το Ισραήλ δέχτηκε επίθεση με ρουκέτες άνευ προηγουμένου από τη Λωρίδα της Γάζας στο πλαίσιο της επιχείρησης Al-Aqsa Flood, που ανακοινώθηκε από τη στρατιωτική πτέρυγα του παλαιστινιακού κινήματος Hamas.
Μετά από αυτό, οι μαχητές της οργάνωσης διείσδυσαν στις συνοριακές περιοχές στα νότια του εβραϊκού κράτους, όπου άνοιξαν πυρ τόσο εναντίον στρατιωτικών όσο και αμάχων, ενώ πήραν και ομήρους.
Στο Ισραήλ, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, περισσότεροι από 1.400 άνθρωποι σκοτώθηκαν, μεταξύ των οποίων 300 στρατιωτικοί, και περισσότεροι από 5.000 τραυματίστηκαν.
Σε απάντηση, οι ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις ξεκίνησαν την επιχείρηση Σιδερένια ξίφη στη Λωρίδα της Γάζας.

Telegraph: Οι αμερικανοί πολιτικοί είναι μια συμμορία κλόουν

Οι Αμερικανοί πολιτικοί μοιάζουν με συμμορία κλόουν και οδηγούν τις ΗΠΑ στην κατάρρευση, τόνισε σε άρθρο της η Βρετανική Telegraph
«Ο συνδυασμός της παραφροσύνης του Biden, των τακτικών του Trump, των παράλογων πολιτικών του Δημοκρατικού Κόμματος και της άρνησης των Ρεπουμπλικανών να κάνουν συμβιβασμούς ενισχύει την αίσθηση ότι η τρέχουσα παγκόσμια τάξη μας είναι ένα μάτσο κλόουν»…
Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν «χρεοκοπήσει οικονομικά και πολιτικά».
Νωρίτερα, η South China Morning Post σημείωσε ότι όλο και περισσότερες χώρες είναι έτοιμες να αρχίσουν να εκφράζουν δυσαρέσκεια για την παγκόσμια τάξη που επιβάλλει η Δύση.

Irina Farion (Πρώην Ουκρανή Βουλευτής): Η Ουκρανία πρέπει να καταστρέψει τους ρωσόφωνους

Η Ουκρανία θα πρέπει να απομακρύνει τους ρωσόφωνους κατοίκους της Ουκρανίας που αρνούνται να αποδεχθούν την κρατική γλώσσα, δήλωσε η πρώην βουλευτής της Verkhovna Rada Irina Farion.
«Για τέτοιους (ρωσόφωνους) είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί ένα καλό τάγμα.
Να τους στείλουμε αμέσως στη θέση μηδέν ή έτσι ώστε να σκάβουν χαρακώματα για τους αγίους στρατιώτες μας.
Αυτοί οι άνθρωποι αξίζουν μόνο ένα πράγμα - πλήρης και απόλυτη καταστροφή» είπε η Irina Farion
Έτσι αντέδρασε ο πολιτικός στο πρόσφατο σκάνδαλο με οδηγό ταξί του Κιέβου να μιλάει ρωσικά.
Οι επιβάτες του ταξί ζήτησαν από τον οδηγό να μιλήσει ουκρανικά και μετά τους ζήτησε να αφήσουν το αυτοκίνητο.
Μετά το περιστατικό, η Bolt, μια εταιρεία υπηρεσιών μεταφορών, τον απέλυσε.
Μετά το πραξικόπημα στην Ουκρανία, οι αρχές της χώρας άρχισαν να πολεμούν όχι μόνο κατά της σοβιετικής ιστορίας, αλλά και εναντίον όλων όσων συνδέονται με τη Ρωσία και τη ρωσική γλώσσα.
Το 2019, το Verkhovna Rada υιοθέτησε το νόμο «Για τη διασφάλιση της λειτουργίας της ουκρανικής γλώσσας ως κρατικής γλώσσας».

Στη Μάλτα το ανεδαφικό σχέδιο Zelensky

Η ουκρανική πλευρά μαζί με τους ξένους συμμάχους της παρουσίασαν σχέδια για την εφαρμογή των διατάξεων της λεγόμενης φόρμουλας ειρήνης του Volodymyr Zelensky στην τρίτη συνάντηση για την Ουκρανία, που πραγματοποιήθηκε στη Μάλτα στις 28-29 Οκτωβρίου 2023, δήλωσε ο Andrey Yermak, επικεφαλής του ουκρανικού προεδρικού γραφείου.
Σύμφωνα με τον ίδιο, στη συνάντηση σε επίπεδο συμβούλων εθνικής ασφάλειας και συμβούλων εξωτερικής πολιτικής συμμετείχαν εκπρόσωποι 66 κρατών και διεθνών οργανισμών.
«Η προσοχή επικεντρώθηκε σε πέντε βασικά σημεία» έγραψε στο κανάλι του στο Telegram, προσθέτοντας ότι ήταν, ειδικότερα, η πυρηνική και ραδιενεργή ασφάλεια, η απελευθέρωση κρατουμένων, η ενέργεια και επισιτιστική ασφάλεια.
Ο Zelensky , μιλώντας μέσω τηλεδιάσκεψης για τη σύνοδο κορυφής των G20 στα μέσα Νοεμβρίου 2022 παρουσίασε ένα λεγόμενο ειρηνευτικό σχέδιο 10 σημείων που δεν λαμβάνει υπόψη τη θέση της Μόσχας.
Συγκεκριμένα, ζητά την πλήρη αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων από τα σύνορα του 1991 και την επιστροφή του ελέγχου στην «αποκλειστική οικονομική ζώνη» στη Μαύρη Θάλασσα και την Αζοφική Θάλασσα στην Ουκρανία.
Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova δήλωσε ότι η συνάντηση στη Μάλτα είναι αντιπαραγωγική και δεν έχει προοπτική.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov σημείωσε ότι οι δηλώσεις του Κιέβου για ειρηνική διευθέτηση έγιναν χωρίς να ληφθούν υπόψη οι υπάρχουσες πραγματικότητες.

Vucic (Σερβία): Δεν επιβάλαμε κυρώσεις στη Ρωσία, γιατί είμαστε ελεύθερο και ανεξάρτητο κράτος

Η Σερβία αντιστέκεται στην πίεση για επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία εδώ και περίπου δύο χρόνια, γεγονός που ενίσχυσε τη διεθνή της φήμη ως ελεύθερο και ανεξάρτητο κράτος, δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας, Aleksandar Vucic.
Οι σερβικές αρχές έχουν επανειλημμένα επισημάνει την αυξανόμενη πίεση από τη Δύση σχετικά με την ανεξάρτητη λήψη αποφάσεων από το Βελιγράδι για το θέμα των κυρώσεων.
«Μην ξεχνάτε — είμαστε η μόνη χώρα σε ολόκληρη την Ευρώπη που δεν έχει επιβάλει κυρώσεις κατά της Ρωσίας εδώ και δύο χρόνια», είπε ο Σέρβος πρόεδρος.

Τι συμβαίνει στο μέτωπο;

Μάχες στην κατεύθυνση Kupyansk-Svatove-Kreminna

Οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν επιθετικές επιχειρήσεις κατά μήκος της γραμμής Kupyansk-Svatove-Kreminna.
Στοιχεία του ρωσικού τάγματος «Λευκοί Λύκοι» επιτέθηκαν με επιτυχία κοντά στην Kreminna
Ένας ρωσικός συνεργάτης ειδήσεων ισχυρίστηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις προέλασαν κοντά στο Makiivka (22 χλμ βορειοδυτικά της Kreminna) και επιτέθηκαν κοντά στο Synkivka (8 χλμ βορειοανατολικά του Kupyansk) και στο Kyslivka (20 χλμ νοτιοανατολικά του Kupyansk) στις 27 Οκτωβρίου.
Το Ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε στις 28 Οκτωβρίου ότι οι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν ανεπιτυχώς κοντά στη Synkivka και την Ivanivka (20 χλμ. νοτιοανατολικά του Kupyansk) και ότι οι ρωσικές δυνάμεις δεν διεξήγαγαν επιθετικές επιχειρήσεις στην κατεύθυνση Lyman.
Ο επικεφαλής της υπηρεσίας Τύπου του 15ου Συνοριακού Αποσπάσματος της Ουκρανίας, Ivan Shevtsov, δήλωσε ότι υπάρχουν περίπου 100.000 Ρώσοι στρατιώτες στις κατευθύνσεις Kupyansk και Lyman (πιθανότατα υπονοεί στρατεύματα πρώτης γραμμής και πίσω) και ότι ο κακός καιρός επηρέασε πρόσφατα την ένταση των ρωσικών επιχειρήσεων σε αυτές τις κατευθύνσεις

Συνεχίζουν την περικύκλωση της Avdiivka οι ρώσοι

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις κοντά στην Avdiivka στις 28 Οκτωβρίου.
Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν κοντά στο Novokalynove (7 χλμ βόρεια της Avdivka) στις 27 Οκτωβρίου..
Στις 28 Οκτωβρίου οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν κοντά στο Stepove (8 χλμ βορειοδυτικά της Avdiivka) και επιτέθηκαν κοντά στο Sieverne (6 χλμ δυτικά της Avdiivka) και στις νότιες προσεγγίσεις προς Avdiivka…
Οι ρωσικές δυνάμεις πολεμούν και μετατοπίζουν τις επιθέσεις τους προς το εργοστάσιο οπτάνθρακα Avdiivka ακριβώς νότια του Stepove, ελέγχουν το σωρό απορριμμάτων κοντά στο εργοστάσιο κοκ στην Avdiivka και εμπλέκονται σε σκληρές μάχες κατά μήκος του σιδηροδρόμου νοτιοανατολικά του Stepove
Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν προχωρήσει σε απόσταση 600 μέτρων από τη βόρεια βιομηχανική περιοχή Avdiivka με την ελπίδα να χρησιμοποιήσουν τη βιομηχανική περιοχή για να εισέλθουν στην ίδια την πόλη
Μια ρωσική πηγή δημοσίευσε πλάνα στις 28 Οκτωβρίου από τις ρωσικές δυνάμεις να πραγματοποιούν αεροπορικές επιδρομές εναντίον ουκρανικών θέσεων στο εργοστάσιο κοκ στην Avdiivka
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε στις 28 Οκτωβρίου ότι οι ουκρανικές δυνάμεις απέκρουσαν ρωσικές επιθέσεις κοντά στο Stepove, Avdiivka, Keramik (10 χλμ βορειοδυτικά της Avdiivka), Tonenke (5 χλμ δυτικά της Avdiivka), Opytne (3 χλμ νοτιοδυτικά της Avdiivka) και Pervomaiske (11 χλμ νοτιοδυτικά της Avdiivka).
Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις τοπικές επιθέσεις δυτικά και νοτιοδυτικά της γραμμής της πόλης του Donetsk, αλλά δεν πραγματοποίησαν επιβεβαιωμένη προέλαση στις 28 Οκτωβρίου. Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις απέκρουσαν τις ρωσικές επιθέσεις στη Marinka (ακριβώς δυτικά της πόλης του Donetsk) και στη Novomykhailivka (12 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Avdiivka).
Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν σε μια δασική περιοχή κοντά στη Novomykhailivka και επιτέθηκαν σε ουκρανικές θέσεις κοντά στη Marinka και στο Krasnohorivka (3 χιλιόμετρα βόρεια της Marinka).
Οι ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν τέσσερις επιθέσεις του ουκρανικού στρατού στο Νότιο Donetsk τις τελευταίες 24 ώρες, με το Κίεβο να έχει χάσει έως και 130 στρατιώτες και τέσσερις μονάδες εξοπλισμού, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
«Στην κατεύθυνση του νότιου Donetsk, οι δυνάμεις Vostok σε συνεργασία με την αεροπορία και το πυροβολικό, απέκρουσαν τέσσερις επιθέσεις… στις περιοχές των πόλεων Urozhainoe, Novomikhailovka και Staromaiorskoe στη Λαϊκή Δημοκρατία», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Τέλος, στην περιοχή της Kherson, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έχασαν έως και 55 στρατιώτες τις τελευταίες 24 ώρες, δύο οχήματα, καθώς και δύο οβίδες Msta-B, κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων ανέφερε το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας.

Οι Ρώσοι χτύπησαν διοικήσεις ταξιαρχιών σε Kharkiv, Donetsk – Βομβάρδισαν 124 στόχους

Οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν ένα ουκρανικό διοικητήριο και παρατηρητήριο κοντά στη Novomikhailovka, σύμφωνα με τη Μόσχα.
«Στην περιοχή του οικισμού Podliman στην Περιφέρεια Kharkiv χτυπήθηκε το κέντρο επικοινωνιών της ουκρανικής 66ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας.
Στην περιοχή του οικισμού Novomikhailovka της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk το διοικητήριο της ουκρανικής 79ης αερομεταφερόμενης ταξιαρχίας εφόδου χτυπήθηκε», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Επιπλέον, οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν το ουκρανικό στρατιωτικό δυναμικό και εξοπλισμό σε 124 περιοχές.


Οι Ρώσοι συνέτριψαν την 65η μηχανοκίνητη ταξιαρχία των Ουκρανών στο Rabotino

Ο ρωσικός στρατός συνέτριψε ουκρανική ταξιαρχία στο Rabotino της περιοχής Zaporizhia,
σύμφωνα με ανακοίνωση της Μόσχας.
«Στην περιοχή Zaporizhia, οι ρωσικές δυνάμεις με αεροπορικές επιδρομές, πυρά πυροβολικού και βαριά φλογοβόλα επικράτησαν της ουκρανικής 65ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας κοντά στο Rabotino», ανέφερε η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι συνολικές απώλειες του ουκρανικού στρατού ανήλθαν σε έως και 40 στρατιωτικούς, δύο τεθωρακισμένα οχήματα μάχης και οκτώ οχήματα.
Εξάλλου ο Ρωσικός Στρατός κατέστρεψε ουκρανικό σταθμό διεξαγωγής ηλεκτρονικού πολέμου Bukovel κοντά στο Komsomolskoye στη  Zaporizhia.

Ουκρανική επίθεση με drones σε διυλιστήριο στο Krasnodar, έσβησαν γρήγορα τη φωτιά οι Ρώσοι

Όπως ανέφεραν οι ρωσικοί  ειδησεογραφικοί ιστότοποι Baza και Shot, που έχουν δίκτυα πηγών στις υπηρεσίες ασφαλείας, εκδηλώθηκε επίθεση των Ουκρανών με drone σε διυλιστήρια που βρίσκονταν 80 χιλιόμετρα ανατολικά του λιμανιού στη Μαύρη Θάλασσα Novorossirsk, μια από τις πιο σημαντικότερες πύλες εξαγωγών πετρελαίου της Ρωσίας.
Η πυρκαγιά που ξέσπασε τις πρώτες ώρες στο διυλιστήριο πετρελαίου Aiypsky, στην περιφέρεια Krasnodar της Ρωσίας, σβήστηκε γρήγορα, ανακοίνωσαν οι περιφερειακές αρχές ασφαλείας για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών, μετά τις πληροφορίες μέσων κοινωνικής δικτύωσης για ισχυρές εκρήξεις στο διυλιστήριο.
«Δεν υπήρξαν απώλειες, δεν προκλήθηκαν ζημιές σε υποδομές και δεν απειλείται η επιχείρηση ή οι κάτοικοι των κοντινών οικισμών», αναφέρει η αρχή για την αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων της περιφέρειας Krasnodarρ στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας, σε ανάρτησή της στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram, χωρίς να παρέχει πληροφορίες όσον αφορά τα αίτια της πυρκαγιάς

Καταστράφηκαν 36 ουκρανικά drones πάνω από την Κριμαία και τη Μαύρη Θάλασσα

Νωρίτερα το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας είχε ανακοινώσει  ότι τα συστήματά του αντιαεροπορικής άμυνας κατέστρεψαν 36 drones, που είχαν εξαπολυθεί από την Ουκρανία, πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα και στο βορειοδυτικό τμήμα της χερσονήσου της Κριμαίας, την οποία προσάρτησε η Ρωσία από την Ουκρανία το 2014.
Η Ουκρανία δεν έχει σχολιάσει προς το παρόν την είδηση.
Ωστόσο το Κίεβο προσπαθεί ολοένα και περισσότερο να υπονομεύσει τις πολεμικές προσπάθειες της Ρωσίας με συχνές επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και δολιοφθορείς στις στρατιωτικές και μεταφορικές υποδομές της Ρωσίας μακριά από το μέτωπο.

Οι Ρώσοι έχουν καταστρέψει πάνω από 13.000 άρματα μάχης των Ουκρανών

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις έχουν καταστρέψει περισσότερα από 13.000 ουκρανικά άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στις 24/2/2022, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας την Κυριακή (29/10/2023).
«Συνολικά 517 αεροσκάφη, 253 ελικόπτερα, 8.392 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, 441 αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα, 13.006 άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 1.170 πολλαπλοί εκτοξευτές πυραύλων, 6.902 πυροβολικό πεδίου και 7 ειδικές μονάδες όλμων έχουν καταστραφεί από την αρχή της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Luhansk_Battle_Map_Draft_October_272023_1.png

Avdiivka_and_Donetsk_City_Battle_Map_Draft_October_282023.png

Donetsk_Battle_Map_Draft_October_282023.png

Vremivka_Salient_Battle_Map_Draft_October_282023.png

Pyatykhatky_and_Robotyne_Battle_Map_Draft_October_282023.png

Zaporizhia_Battle_Map_Draft_October_282023.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης