Τελευταία Νέα
Διεθνή

NYT: Η Hamas κρύβει στα τούνελ εφόδια για 4 μήνες – Έχει όπλα, ρουκέτες, σφαίρες και πετρέλαιο

NYT: Η Hamas κρύβει στα τούνελ εφόδια για 4 μήνες – Έχει όπλα, ρουκέτες, σφαίρες και πετρέλαιο
Η Hamas διαθέτει εκατοντάδες χιλιάδες λίτρα καυσίμων για οχήματα και ρουκέτες, κρύπτες με πυρομαχικά, εκρηκτικά και υλικά για την παραγωγή και άλλων και αποθέματα τροφίμων, νερού και φαρμάκων
Σχετικά Άρθρα
Η Hamas χρησιμοποιεί τις υπόγειες σήραγγες που έχει κατασκευάσει στη Γάζα, προκειμένου να κρύβει τις προμήθειες σε εφόδια και τρόφιμα που μπορούν να αρκέσουν για τους επόμενους τρεις με τέσσερις μήνες πολέμου, σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα των New York Times.
Διάφορες πηγές από τη Δύση αλλά και από τον αραβόφωνο κόσμο επιβεβαιώνουν πως η Hamas μπορεί να αποθηκεύει στα τούνελ προμήθειες, συμπεριλαμβανομένων τροφίμων και καυσίμων.
Οι ίδιες πηγές τονίζουν πως η οργάνωση εργαζόταν χρόνια ολόκληρα για να ανοίξει ένα δίκτυο υπόγειων τούνελ μήκους δεκάδων χιλιομέτρων κάτω από τη Λωρίδα της Γάζας.
Εκεί έχει δημιουργήσει αποθήκες με σχεδόν όλα όσα χρειάζονται για τη διεξαγωγή μίας μακράς και σκληρής μάχης.
Η Hamas διαθέτει εκατοντάδες χιλιάδες λίτρα καυσίμων για οχήματα και ρουκέτες, κρύπτες με πυρομαχικά, εκρηκτικά και υλικά για την παραγωγή και άλλων και αποθέματα τροφίμων, νερού και φαρμάκων, δήλωσαν οι ίδιοι αξιωματούχοι.

Ένας πραγματικός στρατός

Λιβανέζος αξιωματούχος αποκαλύπτει ότι η Hamas, η οποία υπολογίζεται ότι αριθμεί αριθμό μελών με μεταξύ 35.000 και 40.000, διαθέτει αρκετά αποθέματα, για να συνεχίσει τον πόλεμο για τρεις έως τέσσερις μήνες χωρίς ανεφοδιασμό.
Οι πηγές των NYT, που μίλησαν υπό το καθεστώς της ανωνυμίας, τόνισαν ότι οι πληροφορίες τους προέρχονται από πηγές με γνώση της κατάστασης, υποκλοπές επικοινωνιών και άλλα μέσα πληροφοριών.
Τα αποθέματα συνήθως διατηρούνται υπόγεια, όπως είπαν, και προειδοποίησαν ότι είναι δύσκολο να βρεθούν ακριβείς λεπτομέρειες για τις προμήθειες της Hamas.
Μάλιστα, μία από τις ομήρους που απελευθερώθηκαν από τη Hamas, ανέφερε ότι τους παρείχαν φάρμακα, σαμπουάν και προϊόντα γυναικείας υγιεινής.

gazans.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης