Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κραυγή απόγνωσης από τη Γάζα για το τελεσίγραφο: Αδύνατο να φύγουν με ασφάλεια 1 εκατ. άνθρωποι

Κραυγή απόγνωσης από τη Γάζα για το τελεσίγραφο: Αδύνατο να φύγουν με ασφάλεια 1 εκατ. άνθρωποι
Τι θα συμβεί με τους ασθενείς στα νοσοκομεία, υπάρχουν ηλικιωμένοι και παιδιά αναφέρει η Ερυθρά Ημισέληνος
Σχετικά Άρθρα
Κραυγή απόγνωσης από τους Παλαιστίνιους της Γάζας, οι οποίοι καλούνται μετά το τελεσίγραφο του ισραηλινού στρατού, να εγκαταλείψουν άμεσα την πόλη της Γάζας και τις βόρειες περιοχές.
Σύμφωνα με την Nebal Farsahk, εκπρόσωπο της παλαιστινιακής Ερυθράς Ημισελήνου, δεν υπάρχει κανένας τρόπος να μετακινηθούν πάνω από 1 εκατομμύριο άνθρωποι από τη βόρεια Γάζα προς τα νότια μέσα σε 24 ώρες.
«Τι θα γίνει με τους ασθενείς μας;
Έχουμε τραυματίες, έχουμε ηλικιωμένους, έχουμε παιδιά που είναι στα νοσοκομεία» διερωτήθηκε μιλώντας στο Associated Press η Farsahk, η οποία υποστήριξε πως οι Παλαιστίνιοι γιατροί αρνούνται να εγκαταλείψουν τα νοσοκομεία και να αφήσουν πίσω τους ασθενείς τους.

Που να πάμε;

«Ο κόσμος δεν έχει που να πάει.
Αυτό είναι το θέμα.
Ακούγονται βομβαρδισμοί σε όλη την περιοχή και ζητούν από τους ανθρώπους να εκκενώσουν προς άλλες περιοχές, όταν έχει συντελεστεί αυτή η τεράστια καταστροφή υποδομών και δρόμων, όταν υπάρχουν όλοι αυτοί οι περιορισμοί στην κίνηση.
Είναι κάτι απίστευτο» ανέφερε η εκπρόσωπος της Ερυθράς Ημισελήνου της Παλαιστίνης.

Το σχέδιο των Ισραηλινών

Από την πλευρά του ο Αιγύπτιος βουλευτής Mustafa Bakri υποστηρίζει ότι αυτό το τελεσίγραφο των Ισραηλινών αποσκοπεί στο να αναγκάσουν τους Παλαιστίνιους να φύγουν από τη Γάζα προς την Αίγυπτο.
«Με αυτόν τον τρόπο η παλαιστινιακή υπόθεση θα εκκαθαριστεί πλήρως» ανέφερε σε ανάρτηση του στο twitter ο Bakri.
«Η Αίγυπτος δεν θα συμφωνήσει ποτέ να συμμετάσχει σε αυτό το σχέδιο και οι Παλαιστίνιοι δεν θα εγκαταλείψουν τη γη τους και θα παραμείνουν σταθεροί, ανεξάρτητα από τις θυσίες που θα κάνουν» υπογράμμισε ο Αιγύπτιος βουλευτής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης